El nacionalisme espanyol fa de nou política amb les llengües

Semblava que el congrés del PP havia aconseguit apartar les tesis més espanyolistes. Però el miratge ha durat tres dies. Ahir, el PP va unir forces amb 18 intel·lectuals espanyolistes, pròxims a UPyD i liderats pel filòsof Fernando Savater, que van presentar el dilluns a Madrid un manifest reivindicant la preeminència del castellà sobre la resta de llengües i que ha tingut eco en la dreta mediàtica.

El text, que denuncia polítiques que el PP ha donat suport o promogut on governa o ho ha fet, pretén que el castellà sigui vehicular en l’ensenyament i exigeix adaptar la Constitució i els estatuts a aquesta supremacia.

OPINIÓ: Una nova mostra de com ens miren a la baixa desde Madrid, jo estic d’acord en que el castellà siga equiparable a qualsevol llengua autonómica, pero mai superior a les altres com defenen aquestos senyors nacionalistes. En quant una llengua es declara superior a un altra, aleshores hi han ciutadans que disfruten de més drets que uns altres, per que aleshores el que parla castellà és el normal pero el que parla valencià o qualsevol llengua autonómica es menys i te menys drets. Per tant aquest tipus de polítiques centralistes l’únic que propicien es la desigualtat entre ciutadans i parlants. Igualtat SI, Supremacía NO.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s