Conclusió Legal: L’Ajuntament de Benigànim, NO pot obligar els constructors a escriure en castellà

I es que en aquest fet que denúnciavem fa uns dies, s’incompleix una de les normes legals més importants del País Valencià, l’Estatut d’Autonomia a més de violar la “Llei d’Us i ensenyament del Valencià”.

Per tant podem concloure que l’Ajuntament de Benigànim ha violat els drets linguistics de qualsevol ciutadà, en les seves relacions amb l’administració.

VIOLACIONS DE L’AJUNTAMENT EN RELACIÓ A LA “LLEI D’ÚS I ENSENYAMENT DEL VALENCIÀ”:

  • Article 2

El valencià és llengua pròpia de la Comunitat Valenciana i, en conseqüència, tots els ciutadans tenen dret a conéixer-lo i a usar-lo oralment i per escrit tant en les relacions privades com en les relacions amb les instàncies públiques.

  • Article 3

Sense perjudici de les excepcions regulades en aquesta llei, l’ús del valencià pels ciutadans en les relacions tant públiques com privades, produeix plens efectes jurídics, igual com si emprassen el castellà, sense que puga derivar-se de l’exercici del dret a expressar-se en valencià, qualsevol forma de discriminació o exigència de traducció.

  • Article 5

L’administració adoptarà les mesures que calguen per a impedir la discriminació de ciutadans o activitats pel fet d’usar qualsevol de les dues llengües oficials, així com per a garantir l’ús normal, la promoció i el coneixement del valencià.

  • Article 9

1. Seran vàlides i amb plena eficàcia jurídica totes les actuacions administratives realitzades en valencià a l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.
2. Tindran eficàcia jurídica els documents redactats en valencià, en els quals es manifeste l’activitat administrativa, així com els impresos i formularis emprats per les administracions públiques en llur actuació.

VIOLACIONS DE L’AJUNTAMENT RESPECTE A L’ESTATUT:

  • Article 6

1. La llengua pròpia de la Comunitat Valenciana és el valencià

3. Les administracions garantirán l’ús normal i oficial de les dos llengues i adoptará les mesures necessaries per al seu coneixement

4. Ningú podrá ser discriminat per raó de llengua

Per tant podem conclure que l’Ajuntament de Benigànim i el senyor Juan Puchades han violat de forma greu aquestos drets que reconeixen les citades lleis.

Per tant des de aquest bloc animen a tots els constructors amb sensibilitat per la nostra llengua, que realitzen el projecte en valencià, ja que en el cas de que aquest no fora admès o fora discriminat es podría recurrir legalment i en un 100% de possibilitats l’Ajuntament tindría que rectificar en la seva decisió.

I també reclamem al senyor Puchades que rectifique en la seva decisió, ja que la carta va signada per ell, i el contingut es manifestament antiestatutari a més de violar les lleis i articles citats anteriorment.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s