El ‘boom’ urbanístic reduïx la presència de l’horta a València

El paisatge urbà diu (o hauria de dir) molt de la història d’una ciutat; de les seves gents i tradicions. Però, sobretot, parla de la sensibilitat dels seus governants, cridats a preservar els senyals d’identitat de la seva metròpoli, lamenta l’arquitecte José Manuel Vidal, coordinador de la revista de paisajismo Paisea.

El paisatge de València i la seva àrea metropolitana ha estat marcat per l’horta fins que el boom urbanístic va reduir la seva presència a gairebé alguna cosa testimonial. Tot just queda un terç de la seva superfície històrica. I alguns estudis anuncien que en uns anys només quedarà el 5%.

“No podem llençar la tovallola”, afirma José Manuel Vidal, qui qüestiona la política depredadora del paisatge. Manen els interessos, ve a dir. “Però encara estem a temps de protegir el que queda. No podem quedar-nos en l’argument de ‘per al que queda, ens ho carreguem tot'”.

Segueix llegint a ADN.es

Anuncis

Un pensament sobre “El ‘boom’ urbanístic reduïx la presència de l’horta a València

  1. Es una pena que altres ciutats com Pamplona, Burgos, Salamanca, conserven la seua belleça de sempre , i la nostra ciutat, vaja perguenla a la carrera.
    Molt de modernisme, americas cup, circuits i ciutat de les ciencies, per el realment importamt, que es la vida en la ciutat, s’olvide.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s