Per qué s’han avançat les festes patronals a Benigànim?

Segurament és una pregunta que molts s’haureu fet, per que després de tota l’historia sent l’última setmana d’Agost ara es canvíen, doncs el motiu es ben insignificant.

Concretament les Festes Patronals de Benigànim, començarán una setmana abans en la setmana del 23 d’Agost, trencant la història tradició de ser l’última setmana d’Agost. I davant aquest anunci, com molts supose que s’haureu preguntat el motiu.

Desde “El Mirador Valencià” hem pogut saber que aparentment el motiu es que a alguns festers els queíen prop alguns examens de septembre (recuperació dels que no aproven en Juny) i per ixe motiu van decidir adelantar-les. Sincerament ens pareix una escusa sense trellat, ja que si haveren estudiat en Juny com toca no hauríen tingut ningú que anar a cap examen i menys canvíar una història tradició per culpa de no haver estudiat quant tocava.

Un altre rumor que circula, encara que és més en tó irònic que altra cosa, es que Puchades va dir que no pararía fins a portar al Camps a les festes i tal vegada el senyor aquest no tinga lliure la última setmana pero si la d’abans. En fí aço es purament en sentit irònic.

12 pensaments sobre “Per qué s’han avançat les festes patronals a Benigànim?

 1. Jaja! Quin xou!!

  Home esta clar que encara que estudien per a Juny alguna asignatura es pot quedar per a septembre. Pero la gent que es festera encara no es universitaria, jo crec que en el institut no es tan dificil aprovar. Que estudien abans de festes i arreglat. Despres un repaset i llist.

  Jo veig que es mes per lo del Camps que per atra cosa.

  Adeu a tots.

 2. Pues jo se d’una orquesta que te contractat actuar en Beniganim el dia 25 d’Agost… Si canvien les festes molts contractes s’hauran de trencar i tal vegada no es podrán refer a estes altures…

  En fi, ja vorem que passa.

 3. No se el que farán pero el que és segur es que les festes s’adelanten, encara que siga per un motiu tan absurt o siga un encobriment d’un altra cosa. Encara que vegen les que els han colat als festers d’aquest any no m’extranyaría, ja dic, que fora alguna intenció encobrida com la del Camps….

 4. adelantar les festes??? per a quina data???una setmana abans???informeuuuu per favor,,que molta gent esta programant les vacances d´estiu per a que no caiguen en festes,,jo personalment crec que no les avançaran…si les van canviar per al tercer diumenge d´agost,,i abans era el ultim diumenge,,,informeuu,,adeu amics

 5. Carabineri crec que son la penultima setmana d’agost es a dir el dia 23sera l’entrada de moros pero ja el dic que segur no ho se.
  Encara que veig una tonteria l’excusa que estan traguentperque molts hem segut festers i eixe any ens hem apretat el ccinturo estudiant i hi ha molta gent que els mateixos dies de festes han anat a examen i no ha pasat res!!
  I perque no han pensat en la gent que ens hem agarrat les vacances en la faena pensant en festes i ara ho tindrem que canviar?
  Devares que aço es penos cada dia dona mes asco este poble i despres diuen que hi ha molta gent que en festes s’en va de viatge i no es queda en festes del seu poble com anem a quedarmos si una cosa molt bona que hi havia que era el cara a car ens l’han llevat?

 6. estic llegit i veig que sou prou jovens tots, en primer lloc ja fa anys les festes hi havia anys que coincidien en les de la pobla icom no en les de l’ olleria, i ja canviaren la data per el mateix motiu, els examens dels fester ja que molts dells els feen el mateix dilluns de festes o dimarts i aixó no ” se puede permitir”, despres tambè i va passar d’anys que coincideixen com aquest any, en festes d’ ontinyent, i desprès se pasà al ultim diumenge d’ agost, pensant que sempre hi han dies per davnt abns de setembre.
  tots aquest canvis perjudiquen a la festa i a les tradicions que volem tindre, primer per als festers que en consta que han patit per a buscar banda per a l’ entrà , i meinys mal que no mes hi ha música eixe dia , si no no encontren a ninguna banda de la comarca ja que estan en ontinyent encara que acaben dilluns. i segón per a la gent que puga vindre a gaudir la la festa ja que es trobarà en els dies canviats i escolllirà festes de mes solera.
  a lo que anavem els canvis de festa no son res nou a benigànim

 7. “Carabinieri”, lo que estem comentant ací d’avançar les festes está totalment confirmat… No és un debat a vore si si o no, ja está decidit i van a canviar-les per a la setmana del 23… amb la principal escusa de lo dels examens…

 8. Hola a tots, i felicitats sobretot al administrador per aquest blog, ja que en la meua familia ens barallem de tant en tant per vorer les novetats escrites que hi han aci.

  Per començar jo soc una persona molt festera, i jo participe de ple amb la festa del meu poble i conec moltes festes arreu de la comunitat valenciana.
  Jo se que el cambi de fetxes es un gran marejol per a tots, i sobretot per als treballadors que es planifiquen unes vacacions i despres ho tenen que cambiar.
  Hem vaig enterar el cambi de les fetxes de les festes patronals justetet el dia 21 de gener d’ aquest any (per si ningu es dona conter es el dia de la Beata Agnes), i vaig quedar amb la boca oberta. Un com es molt curios i a voltes tafaner, ha intentat saber el per que; i aci es deixe varies histories, que no se jo quina es la mes certera:

  1- Lo que ha dit el nostre administrador de que si els festeros de 18 anys tenien examens a fer en setembre, la contestacio es ben sencilla. Haber aprobat en Juny. Pero la realitat del tema esta en que ells tambe es van quedar sorpresos.
  2- Lo del senyor( val digali president de la Comunitat Valenciana o del PP Valenciá, o tourist info, per la propaganda que es fa a si mateixa i de la C.V.) no crec que el porte per que si s’ enrecordeu el dia 24 fan formula 1 en la seua preciada ciutat de valencia i el dia anterior lo mes segur que estiga ple de coctels. ( A no ser que sels duga per aci per a fer propaganda i els diga “mireu quina cosa fem per aci en Valencia”)
  3- Tambe crec que vaig sentir dir que ho feien per que tant el dia 1 (dilluns) i el dia 2 (dimarts) son del mes de septembre i les empreses tenen que obrir la seva produccio…… Val. Excusa barata tambe. En Olleria les festes cauen (mentira queien) una setmana despres que les de beniganim i en ple mes de setembre i no per aixo s’ han mort. Al contrari, La Junta Central de Festes D’ Olleria per ara mai volen Cambiar les fetxes seues. I aixo passa en molts pobles, que tenen ja unes fetxes establertes per a tots els anys i els musics saben a quins llocs tenen que anar o no (depen tambe si poden o no) a tocar. Cosa que enguany sa ficat un poc dificil al coincidir en Ontinyent i en Xixona (i que te que vorer Xixona? Pos molt, ja que eixe poble demana musics de la Vall)
  4. I esta es la meua opció: Que ha sigut una decicio en el famos sistema de la “dedocracia” (perdoneu si ho faig en castella pero en valencia no trobe jo paraula d’ igual significat). i es per caprixo del consistori actual, ja que crec jo que per a demanar un cambi en les fetxes de les festes d’ aquest poble ha de pasar per dos organismes que son els qui organitsen el cotarro, o siga, la Junta Central de Moros i Cristians de Beniganim, i els festers del crist del any en curs. Apart l’ anjuntament te que donar tambe la seua rao i justificarse pero si no ho diu a ningu i es fa lo que vol…. On aplegarem en un futur?

  Bo ho deixe estar per hui, i m’ alegre de participar.

 9. tot apunta que l’escusa que mes es diu es la dels festers, que si quanestaven a ibiza començaven la universitat, o xorraes d’aquestes……

  Res que tenen que canviar coses siga com siga

 10. Açò de les festes va passar per comissió informativa i tant el psoe com el pp, després de plantejar-se l’opció de canvi de festes acordaren per unanimitat avançar-les una setmana. Després va ser infarmat per el ple de l’ajuntament i tots votaren a favor.
  L’única errada crec jo va ser no consultar-ho amb la junta de moros i cristians.

 11. Soc una persona que treballa fora i les meues vacances acaben el mes d´agost per tant tinc que donar un punt a favor per haber-les adelantat una setmana si eixe es el motiu, clar
  crec que a festes no vindra el TIO Camps pero si que vindra el TIET Rus.
  Be, vinga qui vinga tots a gaudir de les festes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s