Manifest contra l’ofensiva pro-castellà

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, juntament amb els gallecs i els bascos, presenten avui un escrit que vol desactivar l’ofensiva engegada amb l’anomenat “Manifiesto por la Lengua Común”.

“Les escriptores i els escriptors gallecs, bascos i catalans proclamem la voluntat de continuar escrivint en les nostres llengües i de contribuir al procés, inacabat, de la seva normalització”, afirma el text consensuat pels escriptors. A més, els autors afirmen que “repudien” enèrgicament tots els intents d’exclusió que col·legues escriptors espanyols fan de les seves llengües i lamenten que en lloc de preocupar-se per la salut de l’espanyol a Puerto Rico, Costa Rica o els Estats Units es dediquin a combatre el més pròxim i asimètricament discriminat.

Els autors responsables de l’escrit recriminen als impulsors del “Manifiesto por la Lengua Común” que el català, el gallec i el basc no són “invents” d’ara, sinó que són les llengües pròpies dels seus territoris i que van patir un procés de desnormalització “per invasió de la llengua que va ser decretada com a oficial a l’estat espanyol, sense cap consulta ni acord previ”.

Veure el manifest al 3cat24.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s