Una investigació acadèmica revela la manipulació informativa de Canal 9

“Una prova de càrrec sobre l’ús partidista de Canal 9, que demostra que la manipulació és demostrable”. Així va definir un membre del tribunal la tesi doctoral de Yolanda Verdú, que acabaria obtenint ahir un excel·lent cum laude per la Universitat de València.

La investigació, que ha estat dirigida pel catedràtic de Periodisme Josep Lluís Gómez Mompart, s’ha basat en 140 notícies relatives a l’escassesa d’aigua i a la política urbanística seleccionades de 360 informatius de la televisió autonòmica durant els sis mesos anteriors a les eleccions de 2007, i duu per títol “Sesgo i enquadrament en les notícies de televisió”. Mecanismes de manipulació partidista a propòsit de l’urbanisme i de l’aigua en els informatius de Canal 9.

Encara que no és objecte del seu estudi analitzar fins a quin punt van poder influir en el vot, Verdú conclou que, pel que s’ha dit i el mostrat, la totalitat de les notícies emeses sobre aquests temes protegeixen les posicions defensades pel PP i per les institucions valencianes que domina, confonent-se constantment ambdós plans. Aquest partit és protagonista absolut, ningú contrasta o contradiu les seves posicions i els informatius es focalitzen sobre els temes que són del seu interès, donant una tendència clarament manipulativa a les polèmiques.

Segueix llegint a ElPais.com

Anuncis

Un pensament sobre “Una investigació acadèmica revela la manipulació informativa de Canal 9

  1. a vore, si ja està clar que Canal 9 és un medi de difussió política, en el que amb els diners dels valencians ens enganyen…. i donen informació des de el seu punt de vista, on l’objectivitat no existetix. Perquè la justicia no ho talla d’arrel??? no es busquen solucions?!! açò és com si en una investigació descobriren l’assassí o un lladre i sabent-ho no li donaren una condena o un castig!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s