L’ús partidista de les balançes fiscals

Ahir el govern de Zapatero va publicar per primera volta les balançes fiscals de les comunitats autònomes amb l’estat, cosa que demostrà un important dèficit finançer en algunes comunitats entre d’elles la nostra.

Les balançes fiscals era una vella reinvindicació sobretot dels partits nacionalistes, especialment CiU i ERC desde Catalunya havíen denúnciat diverses vegades l’espoli fiscal que patía Catalunya. Entre les comunitats amb més dèficit en el que reben menys el que aporten, es troben Catalunya, Illes Balears, País Valencià i Madrid.

Per supost tots els governs s’han possat mans a l’obra per corregir aquest greu deficit, pero altres governs especialment els del PP ja han agafat aço com a “caball de batalla” per desprestigiar el govern central. El curiós i el que deixa en envidència especialment al PP valencià, és que en els anys que va estar Aznar desde el PP valencià no es va fer ni una sola reivindicació quant la situació era probablement pitjor. Ahir Camps deia a Canal9, que aquest dèficit era culpa de la gestió socialista de l’economía… el que no va dir Camps es que aquest últim any ha sigut el que més inversió ha rebut sobretot al País Valencià. Per tant en aquesta situació veíem clarament un ús partidista i interessat d’ún problema que realment es de tots els ciutadans, i passava amb Aznar més encara, i ara amb Zapatero més moderadament pero també.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s