A la calor, la Barbarie

Conten que sofrixen, que pateixen estrès, que senten en un embull de confusió, abduïts, segrestats del seu mitjà, perduts en una vetllada d’adrenalina. Diuen que és tradició, que es vetlla per la seva integritat, que parlem de l’arrel, del ser espanyol, valencià, castellà…

Arriba l’estiu, i Espanya explota en festes, patrocini i verges de devoció. Xarangues i litres d’alcohol. I tot, vertebrat amb l’ús d’animals com font de diversió i atracció turística. Animals usats en diferents espectacles. Éssers, bous i vaquetes, als quals se’ls ompli les astes de foc, se’ls cobreix el cos de dards, els hi porta fins a la mort o sels tira a l’aigua.

Si bé és cert que els esdeveniments amb animals domèstics (gansos, cabres, galls, carners…) estan sent erradicats per les lleis de protecció animal autonòmiques, el bou segueix sent el gran damnificat per l’excepció històrica de la Festa Nacional. Uns 60.000 bovins sofrixen la nostra diversió a l’any, segons l’Associació Nacional per a la Protecció i el Benestar dels Animals (ANPBA). Els festejos populars que inclouen algun bou en el seu cartell creixen a l’agost i setembre, segons el Ministeri de l’Interior. En 2007, es van comptabilitzar fins a 4.111.

Segueix llegint a Público.es

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s