Actors i directors catalans lamenten que es puga viure “24 hores en castellà però no en català”

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha qualificat de “ridícul” el manifest en defensa del castellà i ha lamentat que a Catalunya es pugui viure “24 hores en castellà”, però no “exclusivament” en català.


L’entitat assenyala que el Manifiesto por la lengua común és “ridícul” quan planteja que “una llengua que compta amb 450 milions de parlants pot patir algun mal per part d’una altra que parlen set milions de persones”.

“Allò que hauria de preocupar aquests intel·lectuals firmants és la llengua minoritària i haurien de voler protegir-la”, segons l’associació.

A més, ha dit que troba a faltar “la veu de moltes persones, no catalanes, tant del món de la cultura, com empresaris o d’altres àmbits, que treballen sovint a Catalunya o fins i tot estan arrelats al territori, que coneixen perfectament la qüestió idiomàtic d’aquest país i que per tant podrien pronunciar-se amb justícia”.

“A Catalunya es pot viure les 24 hores del dia en castellà, però a Catalunya viure exclusivament en català no és possible”, conclou l’associació.

Noticia gràcies a l’AVUI.cat

OPINIÓ: La noticia val perfectament també al País Valencià, resulta quasi insultant que aquestos senyors diguen que el castellà está marginat, pero resulta que a gran part del territori valencià molts xiquets i xiquetes no poden estudiar en valencià o tenen que deixar de fer-ho en Secundaria.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s