Benigànim restaura la Passió de Crist

Especialistes netegen les pintures que representen la vida de Jesus en l’Esglesia del Crist de la Sang.

Extracte del Levante-EMV de Hui

La regidora de cultura de l’Ajuntament de Benigànim, Violeta Valiente, va explicar ahir que la restauració es portara a terme en diferents fases i aquest mes de juliol s’esta fent la primera d’elles, que consistira en la restauracio d’un dels quatre murals principals. L’edil ha manifestat que aquesta fase conta amb un pressupost d’uns 12.000 euros que ha aportat, integrament, l’ajuntament de Benigànim.

OPINIÓ: A mi no em pareix mal que l’ajuntament inverteixca en restaurar l’esglesia del Crist, el que em pareix mal es que sols ho fasa l’ajuntament. Per que no inverteix el propietari del edifici? per que ho subvenciona la conselleria de cultura, ni la diputacio?

Anuncis

19 pensaments sobre “Benigànim restaura la Passió de Crist

 1. Coincidixc en que el problema está en que tot ho aporte el Ajuntament, ni més ni menys que 12.000€ de moment i l’Esglesia ni un duro… aixína es compren que sigen de dretes. Això és patrimoni de tots pero fonamentalment és patrimoni dels catòlics, i els que no ho som no tinguem que subencionar completament aquesta obra. Per tant, restauració si pero que l’Esglesia pose diners també….

 2. millor no parlar del fullet de la festa de la creueta, ja que no es normal que una festa que en teoria es per als xiquets, estiguen politizant-la tant en el fullet

 3. Pero despres l’ esglesia ,es de l’esglesia.
  A vore si m’explique; Beniganim posa els diners per a restaurarla, pero continua manant l’esglesia.
  O siga, diners regalats.
  Sense ningun dret.
  I dic jo, i no hi haurá mes gent que fa deport de la que va a misa?
  I no van mes xiquets a l’escola tots els dies que els que van a misa?
  Jo crec que s’auria de repartir un poquet mes, no perque
  haja cantat la coral de Elvira ahi ho tinguen que agrair.

 4. “farta d´aquest blog”….no el mires més i ja està tot solucinat….
  dubte de la profesionalitat de la consejala de cultura……..

 5. Be, l’esglesia es com vosaltres digueu de l’esglesia… pero també del poble. son nombroses les persones que s’hem casat allí, o que hem pres la comunió en alguna de les esglesies del poble.
  En eixe sentit, jo crec que li dona riquea al poble i val molt la pena que lájuntament (osiga tots) invertim algo allí. Un altre cantar es si deurien de ajudar en un altre tant per cent….
  Pero vermella no et confongue: si no vols donar els diners a la esglesia (entesa com a la comunitat católica es molt respectalbe, ha de ser una opció particular). Per altra banda invertir en un Temple que esta al poble crec que val la pena…. I molt!!!

 6. jo a la meua casa tambe tinc coses per a restaurar i tambe es una casa que esta al poble ,han naxcut els meus germans i el meu pare , tot enriqueix al poble
  SI VAIG AL AJUNTAMENT TAMBE EN DONARAN DINERS COM A L`ESGLESIA

 7. si no tens el carnet del pp sap per aon es donaran?. nomes nian diners i permisos de contrucsion ilegals pera ells . avorer eisa constucsio que estan fent ara la cimentasio en els corrals en zona rustica perque no la paren . si yo o tu forem els propietaris ya estaria para . tant de amenasar en les casetes que a iagut xent que a tingut que fer un credit sense poder perque sacabava el plas i ara este com es un peis gros del pp construis ilegal i sense por res de un terrenet amagat ai devat de tox .
  ASI MANE YO I ES BATA LA LLEY EL QUE AMI EM PASA PER ELL ……

 8. CONSIDERE ADEQUAT QUE ES RESTAURE EL PATRIMONI PERQUE SI ÉS DE L´ESGLESIA, HO DISFRUTEM TOTS. EN BODES, BATEIG, COMUNIONS, CORAL, RECORDEU QUE NO TINGUEM AUDITORI.

 9. ADMIN ANEM MAL, HA EXIT UN GERMA BESSO, QUE ESTA UTILIZANT EL MEU NOM.
  VOLENT DONAR UNA IMAGTE CHABACANERA I DESPECTIVA E IRRESPETUOSA.
  QUE FEM?.

 10. un cuant es casa, el bategen o pren la comunio, dona donatiu per a la iglesia, ara per a la restauracio, per que la iglesia no dona un donatiu i col-labora? heu hem de financiar tot nosaltres? els crients i els no creients, per que no demanem entrada per a escoltar misa com en el cine, i aixina hi hauria fons per a restauracions.
  el convent esta caigent, i a la iglesia li dona igual que caiga que que no caiga.
  Dons si hi han diners per a lo que volen i el col-legi te unes necesitats que el ajuntament fa oits sords, pero primer es la esglesia i despres les necesitats dels nostres xiquets.

 11. mireu, el psoe ja va aconseguir que la generalitat reconeguera l’esglesia com a monument historic o patrimoni de la generalitat ( no recorde ara exactamenent com van dir) i per la qual cosa qualsevol reforma o restauració ja no correria a carrec del poble sino de la generalitat, i ara digueu que estan donant una subvenció desde l’ajuntament? pero no diuen que no hi han diners? perque donen diners ahi si ja ho tindria que fer la generalitat? o es que realment no van els diners ahi i van a les butxaques? o es que per a la generalitat es mes important la formula 1 que complir promeses igual que el pp de beniganim? en tot cas desde que estan estos, cada dia hi ha coses mes rares

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s