Wifi en tots els municipis valencians abans de 2009

La Diputació de València ha anunciat que abans de finals d’any oferirà Internet via wifi a tots els municipis de la província de València, el que suposarà una inversió de 14 milions d’euros, segons ha confirmat el president d’aquesta institució, Alfonso Rus, durant el balanç realitzat avui després del seu primer any de gestió.

Rus ha destacat també que en aquest període s’ha aconseguit reduir en 13 punts el deute contret per la Diputació amb una disminució d’uns 19 milions d’euros, pel que ara se situa en el 71 per cent del pressupost, una dada positiva que permetrà “invertir en els ajuntaments”. L’oferta d’Internet a través de wifi està previst que l’assumisca la pròpia Diputació, per al que pretén convertir-se en operadora, bé sola o bé acompanyada per altra empresa amb experiència en el sector al 50 per cent. L’objectiu d’aquesta mesura és “abaratir el preu” als usuaris i alhora “reduir els costos”, pel que “si el paquet amb Internet està entre els 30 o 40 euros, es posarà a 10”, segons ha explicat Rus.

Segueix Llegint

OPINIÓ “Beniganim”: I apart del Wifi ens posara una platja en Xàtiva i un aeroport en Benigànim ” I van els BURROS i em voten”

OPINIÓ “admin”: Jo sincerament no estic a favor d’aquest tipus d’iniciatives. En primer lloc per els problemes tècnics que això genera per que funcione correctament, sobretot amb la saturació de la banda ampla amb descàrregues videos ect… Per un altre costat també destacar el factor de la contaminació electromagnètica, ja que actualment encara no es sap amb seguretat si aquest tipus d’exposició a ones Wifi es perjudicial per a la salut a la llarga. De fet al Canadà les universitats van desinstal·lar totes les xarxes wifi que teníen ja que segons un estudi de la mateixa universitat encara no es podía saber amb certessa els efectes a la llarga que podía tenir, sobretot en els més petits.

Anuncis

5 pensaments sobre “Wifi en tots els municipis valencians abans de 2009

 1. Jo crec que es podria fer en un ample de banda reduit, sols per a navegar i no per a descarregues, i en cuant a que pot ser mal per a la salut, pues si, pot ser mal, igual que tambe pot ser mal les instalacions de telefonia movil i tambe les centrals nuclears, pero si llevaren el telefon movil i les centrals nuclears tendriem que prescinder de moltes coses que hui en dia creguem que son imprescindibles (Encara que fa 20 anys no teniem res de tot el que estiguem parlant)

 2. Si pero el wifi hui per hui no és una cosa estrictament necessaria. Respecte a les ones de mòvils són de més baixa potència que el Wi-Fi ja que aquest últim pot arribar a transmetre fins a 100Mbps mentre que el mòvil inclús el 3G te menys capacitat. Pero el problema és que mentre que al mòvil si que hi ha estudis més o menys fiables de que és perjudicial si s’utiitza molt, el Wi-Fi es realment un tema encara no estudiat i com ja t’he dit moltes universitats s’han tornat enrere en els seus projectes al desconeixer’s els efectes que pot tindre a llarg termini….

 3. No dubte res del que dius, pero en Benigànim hui en dia legalment no es poden posar mes antenes de telefonia movil, i si que sen poden posar de wifi, i tambe sabem masa que es el que pot pasar si hi ha alguna fuga en cofrents (en els ultims mesos han agut varies averies)

 4. Quan dos països amb el potencial que tenen, com són el Canadà i el Regne Unit fa temps que miren el Wi-Fi a gran escala de reüll… significa, almenys, que els demés haurem d’estar alerta. Com bé diu l’admin, el camp electromagnètic que aquest tipus de senyal (microones) origina està encara en fase d’estudi. A nivell científic hi ha una llei que diu que, tot allò que no es pot demostrar que és perjudicial per a la salut, és que no ho és. Aquesta llei és necessària, perquè si no fos així, pensaríem que tot és mal i no podríem ni eixir de casa. Ara bé, també té els seus riscos.

  Per altra banda, l’anunci del Rus el trobe totalment demagògic. Wi-Fi a tots els pobles de la Dipu… ja, ja, ja… què risa! Aquest senyor no té fre a la llengua! I a 10 €… molt bé! Perfecte! Això és possible! I… a quina velocitat? I… quantes antenes? I… en quins punts dels pobles? I… amb total seguretat per al ciutadà?

  Sincerament, preferisc que es dedique a fer sostres a les places de bous! Almenys fan sombra, per molt que estèticament estiguen fora de lloc o de que incomplixquen normes urbanístiques!

  Salut!

 5. Aquest Rus està com una cabra, això del WIFI no ho creu ni fart de vi o d’aigua de València, per fer pàtria.

  Abans es porta a U2 que fa lo del WIFI.

  Però és que no coneixes a aquest tipus?.

  Salut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s