La justícia suspèn cautelarment l’ordre valenciana d’Educació per a la Ciutadania

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha suspès de manera cautelar els articles de l’ordre de la conselleria d’Educació que estableixen que l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania (pdf) s’imparteixca en anglès o que s’haja de fer un treball trimestral per superar-la.

Font de Mora, Conseller d'Educació

El tribunal ha fet cas, doncs, als recursos que havien presentat el ministeri d’Educació espanyol i el sindicat CCOO del País Valencià.

La norma valenciana estableix dues opcions per fer Educació per a la Ciutadania: que es faça en anglès o que es faça un treball individual amb un enfocament transversals dels continguts de la matèria de, com a mínim, una periodicitat trimestral. Per això el ministeri espanyol va recórrer, perquè considerava que el govern duia a terme competències, com l’organització i el projecte propi, que corresponen exclusivament als centres.

Noticia
Anuncis

5 pensaments sobre “La justícia suspèn cautelarment l’ordre valenciana d’Educació per a la Ciutadania

 1. Partint de la base que no compartisc cap de les raons argumentades pel PP per a oposar-se a l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania, puc arribar a entendre que ells s’oposen a la mateixa per la senzilla raó que és una assignatura aprovada per un govern d’una ideologia radicalment distinta a la seva i que tracten de posar-li totes les traves havides i per haver a aquesta assignatura.

  Però la idea d’impartir-la en anglès a la Comunitat Valenciana és una idea desgavellada, que no cap en cap cap degudament moblat i que és contrària a dret es posen com es posen.

  La Comunitat Valenciana és una comunitat bilingüe, hi ha zones en les quals es parla castellà i altres valencià; en cap lloc de la Comunitat Valenciana és oficial la llengua anglesa, no és de rebut impartir cap assignatura en anglès, un idioma que no és oficial en cap lloc del teritori nacional, ni tan sols en L’Alfaz del Pi.

  Em sembla perfecte l’ensenyament de la llengua anglesa i a més la recomane però mai l’ensenyament en anglès de cap assignatura, els xiquets no tenen nivell ni formació adequada excepte els que estudien en el col·legi britànic, però aquest és un col·legi privat en unes circumstàncies especials com puga ser-lo el col·legi Alemany.

  Però d’una colla de desvergonyits i fatxendes no es pot esperar altra cosa, no donen més de si.

  Salutacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s