Visió política del “Programa de Festes”

Ara que ja tenim el programa de festes a les nostres mans, podem fer una xicoteta crítica tant política com en el sentit d’actes culturals i disseny ect…

Analitzem políticamen i críticament les parts més interessants del programa, i a les que podem extraure-los un contingut polític.

Segona fulla, a doble pàgina i més gran que mai trobem a “Nuestras Majestades”, per que aquest any dues pàgines? Que no menjaven prou ja en una pàgina?

Passem a la part de propaganda del PP. Quatre pàgines on trobem els màxims exponents del “pperisme” a nivell autonómic, provincial i local. Jo sempre he dit que aquesta secció tindría que ser més plural i més oberta a participacions d’altres representants del poble, no sempre a fer-se propaganda l’Ajuntament. Pero anem pas per pas. A la primera fulla de la secció trobem a “Nuestro honoríssimo senyor Francisco Camps”, algú es creu que la carta ixa la ha escrit ell personalment?? Vinga va! Després tenim a “Nuestro admiradíssimo senyor Alfonso Rus” que en les seves últimes línies amb intenció clarament política fa al·lusió a una suposada “bona feina” feta pel senyor Puchades… no se si és referirá a lo de pujar-se el sou… no se. Destacar també que altres anys fins que va arribar el PP, sols eixía al llibre el President de la Diputació, l’any passat va eixir el Camps asoles i aquest any els dos!

El discurs del senyor Puchades mereix tot un apartat a part, i per això l’hem escanejat i tot per que el podeu vore. Això és un discurs per un llibre de festes?? A mi m’ha semblat més una carta d’amenaçes i d’avertències. Tot amenaçant als festers a la gent, de que “s’ha de comportar”, tot restringint la llibertat i dictant les seves pròpies normes. Extrageu la vostra pròpia conclusió.

Click per ampliar

Després i és una tónica que és repetix al llarg del llibre, és la “bona relació” que pareix que hi ha amb “Chatenoy Le Royal”, cosa que hem pareix molt bé i que és necessaria. El que no entenc, és com l’altre dia el PP de València deia que això només servia per fer turisme debades i aquestos és veu que els agrada això. No se, en fi és un poc contradictori.

Després tenim al “Clero”, que sigue negandose a hablar en valenciano. Aquesta fulla, a l’únic que hem recorda és al franquisme, las autoridades i el clero. Aquesta pàgina de propaganda de les “elucubracions” de l’Esglesia deuría d’haverse eliminat ja fa temps.

Destacar també que pareix que aquest any el “Pregó de Festes” serà en castellà, continuant amb el procés castellanitzador. Ho dic per que pareix que han portat a una persona que de nou ignora la nostra llengua.

Després de els Festers, Comparses i programació, trobem una secció que no se molt bé que pinta aí. De l’única manera que es pot entendre aquesta secció, és amb intenció de rèdit polític. Es repasen una a una totes les activitats que s’han fet a Benigànim, quina necessitat ni ha de fer això en un programa de les Festes?. Quasi 10 pàgines és dediquen a aquest fet.

Anuncis

37 pensaments sobre “Visió política del “Programa de Festes”

 1. Ahhhh! es deveres,no habia vist els tres que han fet el llibre.Lo millor de lo millor,clar que si!que nivel!el superconcejal de fiestas y festejos varios que tota la vida la dedicat a escriure llibres,la seva “acompañant oficial OO” quienteavistoyquienteve i el super secretario asesor y joven que esta cubrinse de gloria.

 2. jo el llibre ni l´he vist, ni ganes, per supost de gastar-me eixos diners tampoc, el que em pareix una poca vergonya és que s´haja suprimit el cara a cara “perquè val molts diners” i hajen montat o deixar montar una plaça de bous amb espectacles més que dubtosos per als veïns. Qui vullga plaça de bous que s´en vaja al “platillo volante de ssssenyoooooor RRRUUUUUUUUUUUUSSSSSSSSS¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
  Els diners que s´han estalviat en el cara a cara serà per als seus sous, no¿¿¿¿¿¿¿¿¿. ah¡ nooooooo¡¡¡¡¡¡ ens eixos diners no en tenen ni per a començar.
  SALUT I BONES FESTES PER A TOTS.

 3. JO CREC QUE EL LLIBRE DE FESTES ESTÀ MOLT BÉ. I SI CONTINUEU AIXINA, EL PROPER ANY POSAREM ELS REIS CATÒLICS I A PAQUILLO. AÇI MANE JO. QUE NO S´OBLIDE.

  A callar i a comportar-se amb les bones normes i costums “del lugar”

 4. I a la plasa de bous a jose tomas que vosaltres ques penseu asi tingem diners pera el que mos dona la gana
  sera posible tonara la dictaura a beniganim

 5. vaig a contestar als correus “anonim” dels dies 9 i 10.08 El llibre de les festes que tu consideres una cosa aseptica no ho es perque arriba a tots els veins, te que representar les festes del poble i el poble i, a mes, costa molts dines de tots.I si la concejjalia de festes de hans no es capas de traure un llibre en condicions, entonces a que es dediquen? perque apart de fer el llibre ja me diras quina faena importantisima han fet en tot el any.Te se veu el plumero analizant el saluda de la maxima autoritat, sembla que l’hajes fet tu justificant el temps que ha invertit en prepararlo.sols faltava que en el sueldo que cobra no li dedicara temps a un saluda…no estic dacord amb este llibre, crec que els que lhan fet deurien explicar moltes coses i els concejals que tenen mes trellat deurien admitir que es un llibre que aparenta pero en obrir-lo decepciona,no?i solo els queden per fer tres llibres mes..

 6. Mira administrador… sincerament, em sembles un rastrero.
  La coral de la dona…dius? Ojala hi hagueren persones a Beniganim com Elvira. Podras coincidir o no en les seues idees polítiques, o culturals. Et podrá caure be o malament, pero es una de les persones que mes coses ha fet per aquest poble.
  Va vindre en la millor epoca de la seua vida i es va involucrar en el grup de danses, va formar una coral que va estar a una altura super brillant, ha organiztat un montó de esdeveniments culturals, acaba de començar un altra coral per a joves (que ni preté ni es una rèplica en ningun moment a la coral inesina), i te un munt de projectes interesants per al poble.

  Tan sols per tot el que ha fet, encara que et caiga mal, deuries tenir-li un respecte i no utilitzar una sorna que et delata com un feixista compromés. Sincerament de tant en tant traus la verdadera personalitat de radical.

  Espere que reflexiones i canvies.

  Un salut.

  Ah, i jo, soc MOLT critic amb el PSPV, i sobre tot amb Jose Ramón, que em pareix un mal alcalde i pitjor persona, pero respecte I MOLT les activiitats del GANXO. Crec que qualsevol que faça coses per el poble, encara que les enfoque de manera diferent a les meues creençes, mereix un gran RESPECTE.

 7. A clar i ras:
  Mira, a mi tal s’hem dona si ha invertit molt o poc. Et dic que esta ben escrit i vaig fer el anàlisi perque per moltes vegades que el veja no li veig la intencionalitat pol.lítica.

  Per a que ho entengues…. que el saluda de Juan Puchades podia haver segut el saluda de un membre del PSPV fa 4 anys…

  …be, de Jose Ramón no, perque el pobret no sap redactar, pero si podria haver segut el discurs de alguna persona sensata com Rosa Ribes o algun altre concejal de PSPV amb algo de qualitat literaria.

  A aixo em referia.

 8. Això de que Elvira siga “una magnífica persona” es més que questionable. Quant anava a acompanyar a el “doctor infierno” a votar per a manipular-los també era una bona persona?? O quant s’autoadjudica una quantiosa subencio també? Vinga va…

 9. Mira tens unca cara que no te la aguantes. No se a qui et refereixes al parlar del “doctor infierno”, pero despres dels darrers comentaris teus, TU t’ajustes bastant a aquesta definició.
  Manipulació? Creix i denuncia el que cregues que esta mal. Pose la ma en el foc que il.legalitats es incapaç de fern-ne. De fet, fins el mes inutil del poble que siga mitjanament coherent (pero ja veig que tu ni arribes a la definició) sap que una persona com ella ha donat deu millons de vegades mes coses de les que ha rebut.
  Pero be, supose que a un radical com tu, la teua religió pol.litica t’impedeix veure les coses amb un mínim de objectivitat.

  En fi, sincerament, el teu comentari es rastrer i dona (dones) pena).

 10. elvira un monto de coses pel poble? tants projectes te per al poble? i que li han vingut ara tots al cap ara que el seu home es alcalde? si tant vol al poble, perque no li diu al seu home que es lleve ixe sou tant elevat i als seus, i en eixos diners subvenciona el centre de dia per a que ho puga gastar tothom i no el fagen privat? I aixo del doctor infierno es veritat, els va acompanyar a votar enganyant-los per a que votaren al seu home, i ho sap molta molta gent, pero en fi, ara que esta el pp governant, enganyar a gent es de bones persones.

 11. A INES LA CHARANA TANBE LI VAN PROMETRER FAENA PERA ELLA I PER AL FILL SI ES VOTAVA I ANCARA ESTA ESPERANT SI NO SEU CREGEU PREGUNTEULIU A ELLA

 12. No, jo no. No li han vingut ara al cap. Li van venir quant va vindre. A diferència de molta gent, Elvira dú treballant per al poble els anys que du en ell vivint. I molt abans de presentar-se a unes eleccions.
  Just aixó es lo que la honra i la diferència… que mai no ha deixat de aportar els seus projèctes per al poble. Fins i tot el any que va estar de oposició li va transmetre moltes de les seues idees a la concejal socialista (un altra cosa es que ella les utilitzara o no).

  Pero be, com us vaig dir no es questio de si cau be o mal. Jo li reconec els mèrits per el que es, i no per el partit per el que es presenta. Sincerament, ojala hi hagueren moltes persones al poble com ella.

  Un abraç

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s