Les cadires i els Moros i Cristians

M’agradaría denúnciar ací, l’abusiu cost que tenen les cadires que una empresa privada posa per veure l’entrada, ocupant de vegades llocs dels veïns

La cessió que l’Ajuntament fa per a que aquesta empresa privada distribuixca cadires de plàstic arreu de la trajectoria dels Moros i Cristians, ix ben car als veïns del poble. Primerament la organització d’aquesta empresa ocupa llocs on els veïns més tard volen posar les seves cadires i no poden si no paguen. No sabem la recaudació que fará l’Ajuntament d’aquest fet, pero el que está clar és que els veïns ixen clarament perjudicats. I damunt aquest any la compra del llibre de festes, no portava entrades de regal com venía sent habitual.

Ni més ni menys que 5€ per seure en una cadireta de plàstic. Si, el mateix que val anar al cine o anarse’n de sopar. Jo comprenc que l’Ajuntament recollirá d’aquest fet diners per a la festa, pero no és pot permetre ixe cost tan abusiu, amb cadires a 1 o 2€ hi hauría molta més gent. Imagineu si va una familia de 3 membres a veure l’entrada, li costa 15€ ni més ni menys.

Jo soc i seré partidari de que l’Ajuntament siga el que es faça càrrec de posar les cadires i que cobre si vol una petita quantitat (2 o 3€), pero no aquest expol·li que hem de sofrir simplement per veure l’Entrada de Moros i Cristians (Crsitianos segons l’empresa de l’entrada) del nostre poble.

Anuncis

19 pensaments sobre “Les cadires i els Moros i Cristians

 1. 5 euros crec que no es un preu molt excesiu per a un espectacle que dura 4 hores i en el cual els moros i cristians inverteixen molts diners (millons i millons de pesetes)

 2. jo crec que si es prou car,,,,5 euros,,un matrimoni i dos xiquets ,,ves traguent el conter,,,tambe ta de dir que es deveres que els moros i cristians inverteixen molts diners en fer una entrada ,,i la de enguany ha estat molt be,,llevat de talls en la entrada per part dels moros que la junta central eu tendria que previndre i fer que no es retrasaren ,,tambe he de dir que acabarse la entrada a les 12 de o un poc mes ,,es tard,, la entrada deuria de començar un poc abans ,,a les 6 i mitja ,,i la entrada de bandes ferla pel mati per eixample,,es una sugerencia,,,done la enhorabona a tots per fer de la festa dels moros un aconteciment que cada any va superanse ,,cada any be mes gent dels pobles de la rodalia,,ENHORABONA DE NOU. bones festes a tots ,,adeu amics

 3. A mi insistixc segueix pareixent-me car. Teniu en compte que els Moros i Cristians, no és un super espectacle que la gent en general espere amb molta ansietat…. és més un acte que la gent va a vore per eixir una estoneta. Crec que es així com ho veu la majoría de la gent.

  Amb això no vull dir que l’entrada no mereixca la pena, per que cada any s’innova i ni han seccions molt currades… pero sincerament és un poc car en relació…

 4. Jo també pense que 5 euros és massa car, en 2 ó 3 euros ja està be. I les hores a les que es va acabar l’entrada, crec que es va allargar massa. Es va retrasar tot molt, es va acabar molt tard i la gent estava ja cansà. Deurien d’organitzar millor i fer que es cumpliren els horaris d’eixida que te assignat cada comparsa. Hi ha pobles en que determinen les hores a les que ha de passar la filà per uns punts del recorregut, i si no es cumplix, fiquen multa. Crec que seria una bona solució, calcular el temps de recorregut i ficar uns quants punts com puguen ser el real, el parc… i l’hora a la que les comparses han de passar. I una persona de la comparsa que vaja diguent a la fila si ha d’anar més apressa o no. I ficar multes a les comparses que no ho cumpliren. O una altra solució seria fer l’entrada cristiana de matí i la mora de vesprada. Pero bueno, la veritat és que els trossets d’entrada que vaig poder vore, em van agradar molt. Crec que enguany totes les filaes s’han esforzat molt en fer una bona entrada i es va notar.

 5. En cuant a l’horari teniu tota la rao, ja que es va fer molt tart, pero si escomença abans feia molta calor i la gent no va a voreu, i per el mati tampoc es pot fer per el mateix motiu, una solucio podria ser fer-ho en dos dies.
  En cuant al preu de les cadires no em pareix car, ja que sols en fer-te un cubata ja et cobren aixo, per no dir per eixample el futbol, que val vorer un partit de futbol del Benigànim?
  Vosaltres no cregueu que tota la gent que ix en l’entrada es mereix que es paguen 5 euros?
  Sabeu que es el que val un traje d’alquiler? Que val una banda de musica? Que val una carrosa? Que val un espectacle de teatre de carrer? etc
  I damunt cadires sols hi habien en un tros del recorregut, que en la resta la gent que no volia pagar-ho ho podia vorer debades.

  Salut i Republica

 6. No ho acabe d’entendre… sic! Sembla que esteu discutint pel preu i justificant-ho per les despeses dels moros. Aleshores, em pregunte: És que el benefici de les cadires és per a les comparses?

  Dit això, no podem comparar els 5 € de la cadira de l’entrà amb un cubata. Per favor… és com dir: Com un diari costa 1€, en proporció, la cadireta és molt cara. Què tindrà que veure una cosa amb l’altra?

  Jo crec que sí és car, però els motius no són per comparació amb altres productes. Hem de contextualitzar. En quin altre acte de les festes es paga? Per la processó? Per les orquestres? Per la presentació? (i ací sí hi ha cadires públiques). Pense que l’ajuntament hauria de posar les cadires i demanar les despeses reals. Les festes no són cap negoci. Ja participem molts comprant loteries, pagant el llibre de festes, etc, com per a quan toca fer la festa tingues que continuar pagar. Em sembla excessiu! Estic d’acord en pagar una cadira que no és meua, que me l’han posada, però a un preu real de cost.

  Per altra banda, hi ha que felicitar a les compares perquè han fet una entrà molt més que digna. De les millors que he vist ací al poble. I també estic d’acord en que no es pot acabar tant tard. No podem començar l’entrà, ara que tenim catorze comparses a la mateixa hora que quan en teníem set. Si fa més calor abans, ens haurem d’aguantar, però l’hora de finalització ha de ser prudencial per a que la gent puga anar a sopar sense cap tipus de neguit.

  Bones festes!

 7. Bajo mi punto de vista, las fiestas, si son un negocio para el ayuntamiento, razón por la que han aumentado los dias dedicados a ellas.
  Las tradiciones siguen siempre que dan algún beneficio y desaparecen cuando no lo dan, asi de claro.
  Las entradas de moros y cristianos a 5 € son carisimas y las comparsas sacan un beneficio barbaro de ello.
  No soy de los que apoyen algo que me esta dando “dolor de cabeza” todo el año, solo por ver la entrada un dia, y me refiero a que se pasan cantidad los locales de las comparsas con el vecindario, al cúal no respetan y se sienten dueños de hacer lo que les venga en gana, todo ello, apoyados por el ayuntamiento, el cúal contribuye porque tambien saca una buena tajada de todo esto.
  Me gustaria que alguien tuviera cojones de poner una comparsa donde vive nuestro excelentisimo alcalde y que le diera la tabarra durante todo el año como me lo hacen a mi.
  Supongo que no le haria gracia y entonces me entenderia a mi.
  ¿ Porque tenemos que aguantar a grupos de borrachos que no saben comportarse solo por ver un dia como desfilan sintiendose importantes ?…
  ¿ No esta usted señor Puchades contribuyendo a la cultura del botellon ?.
  Sinceramente creo que si, ya que solo hay que mirar desde dentro y observar que cuando alguien no quiere beber alcohol o no puede, automaticamente deja de ser moro o cristiano y abandona la comparsa.
  ¿Esto es fiesta para ustedes?…asi esta el pais entonces, con esta mentalidad no podemos ir a ningún sitio, ya que si la fiesta depende de los borrachos y a la vez los idolatramos, estamos contribuyendo a destrozar nuestra juventud actual.
  Sin más comentarios, cada cúal que saque sus conclusiones.

 8. en la proceso i les orquestes no hi han cadires, i en la presentacio i han per als pares i mares dels festers, autoritats i poc mes.
  Els moros no trauen ni un duro de les cadires, el que cobren es per el cost que te posar les cadires.
  El que no vullga vorer l’entrada, no esta obligat a vorer-la.
  En cuant al ruido de les comparses, es de veres que algunes sen pasen durant tot l’any, ahi si que deuria d’intervindrer l’autoritat i controlar-les.
  I no obliguen a pagar, el que vol voreu sense pagar ho veu, es queda parat o porta la cadira de casa i ho veu, sense pagar un duro.

 9. per al anonim que diu que el moros no paren de beure,,,que sabra eixe .. estat en una comparsa hi ha de tot ,,como en tots els llocs,,,no generalitzeu…i que diu que tot el any fan soroll,,queixat al ajuntament,,pero crec que mes que res ,,el problema eres tu que seras un queferos de molt de cuidado,,bones festes a tots,,,,adeu amics

 10. SOIS UNA CUADRILLA DE AMARGADOS LOS DEL PSOE, LA RABIA OS PUEDE. SE OS HAN PILLADO TODOS LOS FRAUDES QUE HABEIS ECHO EN EL AYUNTAMIENTO DE BENIGANIM.

  Y AHORA BUSCAIS ESCUSAS EN UNA ENTRADA DE 5 EUROS EN CUANTO HEMOS ROBADO MILES DE EUROS AL PUEBLO, DEJAD QUE LOS DEL PP LLENEN DE NUEVO LAS ARCAS PARA QUE EN LAS PROXIMAS ELECCIONES GANEMOS Y NO LO GASTEMOS LOS DEL PSOE

  ZAPATERO

 11. Tu mateixa t’has deixat en envidència en tan sols un comentari… I per favor si vols donar opinions irracionals dona-les pero per favor evita els insults…

 12. Hola, Carabinieri, se nota que eres un amante de las entradas de moros y cristianos, o quizas, integras algúna de ellas.
  Bueno, si integras algúna de ellas, sabes que digo la verdad, y si no la integras, perdono tu ignorancia.
  Tengo familiares que tuvieron que dejar la comparsa por este motivo, o sea, porque si no bebes, eres “un bicho raro”.
  Como ves, si estoy bien informado, cosa que dudo que estes tu.
  Te daria más ejemplos que conozco de gente que dejo la comparsa decepcionada por esto que te comento…alcohol=comparsa, no alcohol=bicho raro.
  Entiendo que mi critica te pueda molestar, ya que voy al meollo de la cuestión y pocos se atreven a hacerlo, pero, mentiras no digo ningúna.
  Y quejica no soy, solo que defiendo otra forma de pensar, ya que parece que todos tengamos que acatar lo que nos impone la mayoria y no tiene porque ser asi.
  Si quereis que os respeten, empezad por respetad vosotros a los demas.
  ¿ Quereis moros y cristianos ?…púes comportaros correctamente y no como borrachos…asi, podremos convivir todos mucho mejor.

 13. per al anonim de dalt….tot lo que dius tindras algo de rao,,pero crec que ten pases..esta clar que si estas en una comparsa beus,,menjes,, et rius,,fas soroll,,, pero en una penya passa el mateix,,en una colla d´amics lo mateix,,,mira jo no bec quasi i a mi mai ningu ma insinuat mai que soc ” un bicho raro” ….. com en tots els llocs hi ha de tot,,gent que beu,,gent que no beu,,gent que menja molt ,,gent que menja poc,,la questio es el respecte mutuo,,i jo crec que tu generalitzes…i les comparses crec que es comporten correctament,,,si no fora per elles ,,,les festes estarien mortes,,,i quasi tot ix de les butjaques dels components…ves als pobles de la rodalia ,,i voras que lo mateix que passa aci ,,passa alli,,,,……..vixca la festa la festa dels moros i cristians….i tu anonim no sigues tan queferos,,,adeu amics

 14. Per a l’anómim i carabinieri;
  Jo soc una persona de les que no bec alcohol, i si, els meus amics de tota la vida( més de quaranta anys) me diuen que soc un bixo raro.
  Inclós pareix que es burlen , perque en totes les festes paguem tots el mateix, i ells son els que mes gasto fan.
  No fa falta dir que eixes begudes son les mes cares.
  Pero clar, també hi ha que dir que borraxos i abstemios hi han en tots els llocs, comparses i quadrilles.
  Adeu amics, i paciencia.

 15. si zapatero si, otro igual, la ignorancia abunda, dime que fraudes ha echo el psoe si en el ayuntamiento cuando traspasaron poderes habia 600.000 euros en la cuenta. I dime a quien han robado que siempre estais igual con la misma cancion? i el pp dices que va a llenar las arcas? tu has visto lo que cobran? si no hay dinero explicame de donde estan cobrando esos sueldos? eres tonto o te lo haces?

 16. per a xeeeeee….crec que com el anonim tambe seras un queferos …..es tracta de respetar i si uno vol beure deixeulo ,,,tot lo que tingueu es enveja ,,,un altra cosa seria si beuen i es claven amb la gent ,,coses inciviques ,,ahi si que vos done la rao,,,pero en una altra cosa no,,,adeu amics,,i visca beniganim

 17. Res de queferos, carabinieri,que a mi me sin fot que els demes beguen el que es dona la gana.
  El que em fot es que es claven en mi perque jo no bec.
  Hi ha que ser respectuosos en tots, que no hem de ser com un ganao i anar per on tots van. Cada ú te uns gustos.
  Si tens algun amic que no beu, posat un dia al seu costat, i ho voras.
  SALUT I REPUBLICA

 18. si ta dit que jo no bec quasi,,a mi no man dit mai res,,,aixo esque tu seras un muermo …i per aixo es clavaran amb tu…i cada un te un gustos aixo es veritat,,a vorer si el problema eres tu,,que no te integres,,adeu amics

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s