Crisi Econòmica + Desconeixement

La situació de recessió econòmica que estem sofrint, de vegades és utilitzada pels mitjans i sobretot entesa mal per la gent

Escric aquest article després d’haver sentit de tot pels carrers, que si estem en numeros vermells, que ara ens llevaran les pensions, que tot está més car i la culpa sempre es carrega al govern de turno. Per això m’agradaría que ferem una comparativa i definirem la situació econòmica per a qui ningú quede en ixe buït del desconeixement.

La primera cosa que cal saber és d’on prové la situació en que ens trobem. l’Oritge de tot el trobem als EEUU i amb la crisi de les hipoteques subprime i la crisi crediticia, només cal mirar l’any passat (abans d’arribar totalment la crisi ací) els nombrosos retalls d’interessos que la Reseva Federal Americana va realitzar en poques setmanes. De fet actualment podeu vore com la crisi econòmica encara és cavall de batalla de la campanya electoral americana entre Obama i McCain. Per tant i partint d’aquest oritge, i com ja va passar en anteriors dècades, la recessió s’exten a bona part del món, ja que els crèdits dels bancs americans i inversions d’aquestos disminueixen.

Per tant arribem a la situació actual, una situació que no viu tan sols el nostre país si no bona part d’Europa amb governs de tots els colors. Pero el problema europeu és més complex per que l’economía no la gestiona cada país, si no el Banc Central Europeu que és el que decideix. Per tant i dit aço, que pot fer un govern per a sol·lucionar o pal·liar la crisi? Doncs quasi res que tinga una repercusió directa. Hem de tindre en compte que vivim en una economía de mercat en la que l’Estat no pot intervindre en excés. Pero tot això, de vegades els ciutadans no ho arriben a comprendre i li tiren les culpes al govern de turno en cada país. A Espanya la culpa “siempre és de Zapatero”, a França al Sarkozy el tenen fregit amb la pujada de preus, a Italia, al Regne Unit, a Alemanya… i tots ells amb governs de diferents colors, que en la meva opinió poc poden fer que sol·lucionar la crisi menys que esperar i col·laborar en les mesures que s’impulsen desde la UE.

Una vegada aclarit l’oritge i funcionament de la gestió, tan sols m’agradaría apuntar a una última noticia que va eixir ahir. Els comptes de l’Estat ja están en numeros rojos. Curiosament aquesta és la situació més habitual en tots els governs, i que el PP Espanyol va mantindre durant un bon temps, per comparar només cal que mireu el deute de Radio Televisió Valenciana. Pero el més curiós és que he sentit a molta gent afina al PP dir coses com: “Estem en numeros rojos, ara si que ens llevaran la pensió i tot”. El curiós es que la mateixa frase no la deien quant el govern de Jose Maria Aznar, en un moment de vaques flaques en l’Economía, va decidir que el primer que retallaría seríen les polítiques socials, congelant les pensions i moltes ajudes.

En definitiva no és que jo vullga defensar la gestió de Zapatero, pero crec que en aquest aspècte no és pot fer res més del que es fa, donar totes les ajudes possibles als sectors perjudicats. Tan sols cal pegar-se una volteta per els diferents diaris internacionals i voreu com tots els païssos tenen el mateix problema, i no te res a veure amb el color o ideologia del govern en el poder.

Anuncis

11 pensaments sobre “Crisi Econòmica + Desconeixement

 1. Aixo que dius es totalment fals administrador. Que la crisis es veia venir, i que no era una maniobra electoral ja ho sabia el PP (que ho va dir als dos debats, on ZAPATERO VA ENGANYAR ALS ESPANYOLS), pero tambe ho sabia Solves, i el equip economic de moncloa, zapatero inclos.

  La questio es que desde el 2006, on els indicadors ja anaven anunciant el que tenim avui (indicadors que s’han despreciat, recordeu les paraules de “desaceleracion, ralentizacion… etc) que el idiota del Zapa, va utilitzar per amagar el que venia. I tenia que haver pres moltes mes mesures, com per eixemple contindre el gasto public, una baixada generalitzara de impostos a les rendes mes baixes, i una seire de medides mes drastiques per als joves.

  I el alquiler? dons els diners del alquiler han anat a parar al propietari del pis, i no al iquilino. Em deia una amic meu que ha andalusia, on hi ha molt mes alquilers, de colp i repent les rendes per pis pujaren (en tots els casos) 200 euros, o siga…. o tenies la subvencio, amb el qual el pis et costava el mateix… o si no la tenies et costava 200 euros mes. Vaja idea superbrillant!!!!

  Sincerament, les ajudes deuen anar per a les rendes mes baixes (e intentar perseguir a tots els que tening mes peles fan declaracions falses). Com aquesta medida, el partit popular li’n va oferir moltes mes (baixada de IRPF…etc), cosa que Zapatero es va pasar per el forro de la xaqueta.

  I Franca dius? Fa 2-3 anys en franca hi havia crisis, i actualment tant franca com alemanya estan molt millor. Fonamentalment perque no son tan estupids i tenen una pol.litica energetica molt mes inte.ligent que la nostra, que es un asco. No es que es tracte de fer noves centrals nuclears, pero mentre les renovables no s’escanpen… tio, no sigues idiota i no les tanques, que estem comprant energia electrica fabricada en centrals nuclears franceses que ens estan costant un ronyo……

  Sincerament, AQUEST crec que es el pitjor president per afrontar una crisis. Sols espere que ens agarre confesats….i que o cambie ell les seues idees o canvie el govern

  Un abrac

  Pd.- Perque quant guanyen els lliberals en espanya s’entra en un proces de recuperacio economica i despres de cada 4 anys de socialisme espanya entra en crisis…? La pregunta del millon de dolares (algo menys en euros)….

 2. La resposta es ben facil, i es contesta amb un altra pregunta, Perque cuant guanya el psoe en espanya es consegueixen mes drets socials i cuant guanya el Pp s’intente llevar?
  Per cert cuant van guanyar els lliberals que dius tu en espanya, Espanya ja feia un any que estaba recuperant-se, i despres cuant va entrar a gobernar Espanya el psoe, la crisis no era sols aci, era en tot el mon.

 3. Yo estoy totalmente deacuerdo en que las politicas actuales nos enbarraran mas a los afectados. Y el psoe tiene que cambiarlas YA!!!!.

  Un ejemplo de que no estamos en la situacion de francia ni por supuesto de los alemanes es esta…. (a pesar de que su palabrita, PIGS, portugal, italia, gracia y spain se la podria haber metido el financial time por el…)
  “”
  EUROPA PRESS
  El ‘Financial Times’ hace este lunes un balance de las economías portuguesa, italiana, griega y española, a las que se refiere como “cerdos” (Pigs, por sus siglas en inglés), en un artículo que titula ‘Pigs in muck’ (cerdos en el barro).

  “Hace ocho años, los cerdos llegaron realmente a volar. Sus economías se dispararon después de unirse a la eurozona. (…) Ahora los cerdos están cayendo de nuevo a tierra”, dice el diario.

  El periódico reconoce que ‘pigs’ “es un apodo peyorativo, aunque refleja en gran medida la realidad” de estas economías.

  Según el diario, España está condenada a una “profunda recesión” debido el déficit por cuenta corriente, que alcanza un 10% del PIB, a la imposibilidad de devaluar la divisa al pertenecer a la eurozona y al endurecimiento de las normas crediticias por parte del BCE.

  El déficit por cuenta corriente afecta especialmente a España, Portugal y Grecia. Ante esta situación, ‘Financial Times’ indica que las medidas más evidentes como la devaluación de la divisa o la recaudación de fondos del BCE parecen complicadas.

  Así, apunta que financiar este déficit es cada vez más complicado en un momento de restricción crediticia, especialmente en el caso de España, donde sus bancos y cajas han usado garantías de baja calidad respaldadas por activos para recaudar fondos baratos de la autoridad monetaria europea.

  Todo esto apunta a una profunda recesión. “El indicio más dramático de ello puede apreciarse en España, donde el índice de desempleo aumentó casi un punto porcentual en el segundo trimestre”, apunta el editorial británico.

  Finalmente, señala que Reino Unido tuvo que hacer frente a una situación similar en la década de los 90, para lo que retiró la libra esterlina del mecanismo de tipo de cambio (MTC) de Europa y la devaluó. Pero eso no lo puede hacer ninguna de las cuatro economías analizadas, por lo que el diario británico asegura que la pertenencia de “los cerdos” al euro puede pasarles factura.

 4. Por cierto… que derecho social se perdio con los 8 anyos del PP? Que yo recuerde ninguno, y sin embargo la situacion de las familias, y especialmente de gente como yo, en una clase muy media, teniamos.

  Cuando quieras abres un blog de derechos sociales y si quieres los discutimos. Pero si hablamos de economia, el Psoe tiene, y los espanyoles tenemos con el un grave problema. O cambia de politica, o tendremos que cambiarlo a el.

  Hasta pronto

 5. En els 8 anys del PP es van congelar les pensions i reduir les inversions, et pareix poc?

  De nou torneu a ignorar que la situació en que ens trobem es INTERNACIONAL… per a que ho entengeu, que el vostre amic Sarkozy está igual o pitjor que nosaltres i la vostra amiga Merkel igual. Parles de que quant entren els “liberals” (encara que vegen les últimes declaracions de fraga dubte) la economía millora i quant entra el PSOE baixa…. això es pura fantasia. L’Economía no depen dels partits, els dos utilitzen el mateix sistema de mercat.

  Parles del 2006, la crisi en EEUU es inclús anterior això… no se si et sona lo de les hipotèques basura? o la crisi crediticia? Com ja va passar històricament, les crisis d’EEUU tard o prompte arriben a Europa per la dependència dels crèdits i inversions americanes.

  Ja et dic que jo no soc partidari de les rebaixes d’impostos, crec que tots hem de contribuir en la mida del possible als serveis que ens presta l’Estat, d’aquesta manera tot funciona de millor manera…

  Quant parles de França de nou mostres el teu desconeixement. Et recomane que et façes una volta per diaris francessos i vorás com estan tots de farts amb el Sarkozy per els preus tant alts que están sofrint. Pero anem a parlar de dades objectives, actualment França, Alemanya i el Regne Unit están creixent en porcentatge en xifres bastant inferiors a les espanyoles. Tant França com Alemanya han sofrit la pujada més alta de l’inflació en 15 anys. No compartixc la teva visió del tema de la energia.

  Per cert, no se si saps qui gestiona el tipus d’interes en la nostra zona? No se si saps que aí el Govern Espanyol no pinta res…. De fet la majoría dels que “pinten” en el BCE son governs “liberals” com tu dius, o siga dretans.

 6. Ahhh.. i per cert vols que et diga el deute que te el teu govern “lliberal” del senyor Camps?

  11500 MILIONS D’EUROS, dades de la últim analisi finançer del Banc d’Espanya.

 7. Reduir les inversions dius…? Perdona, les pensions es van congelar fins que la situacio financiera va millorar, pero el superhabit de les pensions, que per cert s’ha pulit zapatero, va ser el mes gran que ha tingut espanya.

  Que dius, que cal pujar els impostos? Per a les rendes altes si, pero per a les baixes, el que NO NECESITEM es que s’ens estrangule. Tal vegada podia comencar a reduir el gasto public una miqueta, perque el te DISPARAT.

  Jo no et negue que la situacio de la comunitat valenciana siga ideal pero tambe et dic que molta de la culpa, i ho han reconegut fins diaris com el LEVANTE, es que VAlencia es la comunitat que mes “disbalanc fiscal” te. Es adir, la que mes aportem, i desde que Zapa guanya, menys es dona. Les inversions a la comunitat, les hem pagat FONAMENTALMENT nosaltres, metre que altres ciutats, com Barcelona (Olimpiades), Expo (Sevilla), i Saragossa (Expo), el persupost de aquestes activitats eixia directament de els presupostos general del estat.

  Aixi que a Valencia, a Zapa no el volem pero ni en pintura….

 8. Perdona pero l’espoli fiscal del País Valencià, es de ja fa molt de temps, i ara al menys gràcies a aquest govern sabem les xifres exactes.

  No si si has llegit últimament les noticies OBJECTIVES de dades que demostren que el govern de Zapatero ha sigut el que més ha invertit ací, de fet crec que era quasi el doble del que dedicava Aznar….

 9. Efectivament, Zapatero ha invertit al Pais Valencià el doble que Aznar.
  I referent a lo de la puja d’impostos, et refereixes a la que em tingut en Benigànim?.
  I la reduccio del gasto public et refereixes al lo que cobren el cirujians de Benigànim?
  En cuant a lo de les ciutats t’ha faltat posar lo de l’Americans cap de Valencia.
  Salut i Republica

 10. Per no parlar que la majoría d’inversions en projectes que fa el Govern Valencià son pura especulació… només cal que mireu la noticia que he posat hui en portada de lo de “Mundo Ilusión”

 11. Perque no s’ha instaurat encara la llei de la DEPENDENCIA al Pais Valencià, ha rebut ja el Govern de la Generalitat diners i no els ha empleat en la llei, sino en altres coses, com per exemple, AMERICA’S CUP, FORMULA 1, VOLVO OCEAN’S RACE, i la gent que realment ho necessita per ser persones dependent, no tenen ninguna ajuda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s