Nou disbarat de Font de Mora

Per si no haviem escoltat ja prou “tonteries” sobre l’impartició d’Educació per a la Ciutadania al País Valencià, avui el conseller ens ha sorpres de nou

Després de la bojeria de donar en anglès l’assignatura, cosa que era gairebè impossible per la falta de professorat especialitzat en les dos matèries, ara el conseller d’Educació Alejandro Font de Mora ha proposat classes amb dos professors, un titulat per a donar Ciutadanía i un altre per traduïr al anglès.

La comunitat educativa ja ha manifestat el seu rebuig de nou a aquest nou canvi per part del Govern Valencià que han calificat de “nou disbarat”. De fet hui segons pública “Levante-EMV” el mateix Font de Mora ha reconegut que només disposa de 11 professors en tot el territori per impartir l’assignatura d’acord amb la proposta.

Anuncis

15 pensaments sobre “Nou disbarat de Font de Mora

 1. Que falten medis per a realitzarla no amaga que siga una magnifica proposta. A la gent pueblerina, ignorant y retrograda que vullga que tot se li ensenye en Valencia no li agradara la proposta, pero als que ens considerem, Valencians, Espanyols i Europeus (i a mes a mes no podem pagar una col.legi bilingue per als nostres fills) la proposta ens sembla magnifica.

  Ojala el proper any hi haguera una educacio verdaderament trilingue, on les classes es donaren en el idioma que pertoca (Angles, Valencia, castella i perque no frances).

  Enhorabona per la proposta, aixo es fer arribar a la educacio publica moltes de les virtuts de la educacio privada!!!!

 2. No si a mi hem pareix molt bé que s’introduixca l’opció d’agafar certes matèries en altres idiomes, pero en este cas tots sabem que l’actuació no és precissament per motius educatius….

  No deuries d’estar tant content de l’educació ací, per que vivím en la comunitat que menys diners per alumne dedica en l’educació. Una comunitat amb milers de barracons i instal·lacions en males condicions per falta d’inversió…. pero ni han cotxets!!!!

 3. No, t’equivoques nen. EREM la risa d’espanya fa 10 anys. Ara som la enveja de espanya, entre ells barcelona. El port de Sagunt i el de Valencia, ja son igual o mes importants que els de BCN.

 4. si i tenim un circuit urba de formula 1 pero ells, no tenen una merda de centres educatius com nosaltres i defenen la seua llengua molt millor que nosaltres, es gasten mes diners en llibres per a les biblioteques que nosaltres, la sanitat nostra esta a anys llum darrere de la d’ells, perque ens gastem mes diners en la formula 1 que en sanitat, i aixina ens va, i a mes tu pensa: no sera que nosaltres som els que els tenim enveja perque sabem que mai arrivarem a ser com ells? perque sempre som nosaltres els que ens comparem am ells mentre ells van a la seua preocupant-se per progressar, i quan un es compara tant en un altre aixo indica sentiment d’inferioritat.

 5. Unes preguntetes per a l’anònim, ja que sembla saber MOoooolt! Massa, diria jo…

  A vore… comencem…
  1) QUINES SÓN EIXES MOLTES VIRTUTS DE L’ESCOLA PRIVADA? Sembla que al teu ideari la pública va en segona divisió…
  2) UNA ENSENYANÇA TRILINGÜE? REALMENT CREUS QUE ÉS TANT BO? ENS PODRIES DELECTAR AMB ALGUN INFORME, ARTICLE, ESTUDI (SERIÓS, EH!) QUE HO CONFIRME? No saps ni coneixes la realitat dels sistemes educatius, ni el nostre ni el de més enllà… per cert, fas prou faltes! Tu has fet trilingüe? O quatri?
  3) Tu seràs una persona valenciana, espanyola i europea! Almenys això dius… Jo, senzillament, sóc una persona. Res més! No sóc tan orgullós… i com a persona, m’ha tocat nàixer en un lloc determinat amb una cultura i una manera de viure pròpia i amb identitat, de la qual, en aquest cas, sí que estic ben orgullós i per això mateix, ho defenc… no com altres que utilitzen la “demagogia pobra i barata”. REALMENT, CREUS QUE EL NIVELL DE VALENCIÀ, CASTELLÀ I ANGLÉS DELS TEUS FILLS ES VEURÀ REFORÇAT PER AQUESTA MESURA?
  4) Dius que abans erem la risa d’Espanya, i ara l’enveja de Barcelona. QUANTES VEGADES HAS ESTAT TU A BARCELONA? QUÈ CONEIXES DE LA MANERA D’ENTENDRE LA SOCIETAT I LA VIDA DELS CATALANS? QUÈ ENS TENEN ENVEJA? Tu no saps ni el que dius… Mira, sabut, abans erem l’enveja de MADRID (per una persona reduccionista com tu, això significa ESPANYA) perquè ells no tenien platja i nosaltres sí. Però ara és a l’inrevés… bones carreteres per arribar fins ací i apartaments i xalets a preus molt assequibles per als madrilenys durant molts anys… i alguns valencians creient que les carreteres les feien per anar de València o Alacant a Madrid… això sí que és la risa! I ara, som la risa de Madrid perquè som els seus servents quan realment, amb el nostre potencial econòmic i la nostra riquea podríem exigir “moltíssim”… però ens tenen “calladets”… i, com ja he dit, som la risa. Però que digues que som l’enveja de Catalunya… és com dir que som l’enveja del País Basc o de Navarra. Per si no ho saps, són tres de les comunitats més pròsperes i riques d’Europa i amb més avenços socials… sí, socials! SAPS QUÈ ÉS AIXÒ?

  I ara et vaig a dir perquè he escrit aquest post… no acostume a participar massa, la veritat! Doncs, perquè quan em trobe una persona com tu que s’amaga per a dir, i cite textualment: “A la gent pueblerina, ignorant y retrograda que vullga que tot se li ensenye en Valencia no li agradara la proposta…”, no hi ha que deixar-la sense resposta, encara que siga a hora de dinar.

  Et diré que sóc un PUEBLERINO/A… i de Benigànim. Fins i tot, vaig nàixer al llit dels meus pares, a ma casa de tota la vida… Sóc un gran IGNORANT, perquè un dels vicis que tinc és el de seguir estudiant i a pesar de tot, veig i comprove com cada vegada hi existeixen més coses que desconec. I sí, també sóc una persona RETRÒGRAD quan em trobe amb unes paraules “de despreci” com les teues. En aquest cas, sóc retrògrad perquè no vull saber absolutament res de tu… seria perdre més temps inútilment.

  Ara bé, espere que no insultes per intentar mostrar la teua manca de racionalització, perquè l’únic que demostres és la teua poca validesa de paraula i amb aquestes manifestacions no fas més que riure de manera penosa.

  Donald Duck

 6. No em fa falta insultarte, Pato donald… ni tampoc em cal emprar tantes paraules per contestarte. Ni tan sols necesite que busques estudis en biblioteques, ja que dius que no pares de estudiar.

  Be, jo et dire que som el riure de Europa (I em referisc als espanyols, no als valencians), en quant al domini de idiomes. Que no tenim ni PI de Angles i que estem molt mes preocupats per discutir si catalunya, el pais vasc o valencia son un paºis o no en mes de precocupar-nos per coses molt mes importants com son els idiomes.

  Que jo haja naixcut a Beniganim, no vol dir que no puga criticar el que no m’agrada del poble o que no ho intente canviar.

  Catalunya ha segut durant molt de temps un espill en que mirar-se, una ciutat molt mes important i mes interessant que Madrid. Una citutat oberta i cosmopolita, i han segut pol.litiques (al meu entendre) retrogrades, la que l’han enfonsat. I jo no vullc per a Valencia el mateix. I aixo no ho dic jo, pots preguntar als Erasmus (el meu germa ha estat recentment de erasmus), que no volen triar Barcelona per la mentalitat retrograda. Si, has sentit be, retrograda.

  Si, tens rao en una cosa… podriem exigir moltissim, pero al contrari que Catalunya, en valencia tenim un concepte de Solidaritat amb altres comunitats, amb altra gent.

  I a mi els xuletes madrilenys de Gandia mai m’han agradat… pero Madrid ja fa temps que no mira a Valencia amb menyspreu sino amb admiracio.

  Un ultim post: Tota la vida he estat queixant-me de les Autopistes… ara be… de qui es AUMAR???? COMPROVA-HO TU MATEIX… el gran capital, de la Caixa. O siga, que ja esta be de que critiquen perque les peles van en gran part a ells.

  En fi, pren-te una tila i a dormir

  Un abrac.

  1.- Per cert… Espanya no es Madrid (ja els agradaria als madrilenys). Espanya es Catalunya, Pais Vasc, Valencia, Murcia, Andalusia, Extremadura… i aixi fins a la darrera de les comunitats.

  2.- Jo soc un defensor de la escola publica, pero el seu ensenyament s’ha anat deteriorant (per multiples factors, entre els quals jo he criticat durament al PSOE per la logse, al PP per no canviar la llei de educacio i ara al PSOE de nou perque sembla que no la vaja a canviar).

  3.- I si, crec que una de les coses que m’agradaria, i que no podre fer per el meu sou, es poder anar a un col.legi trilingue. Aixi es que qualsevol mesura que aprofite per millorar els idiomes la trobare be. (Per cert, no se si cal que et recorde que els fills de Lerma, anaven a un col.legi on el valencia era una asignatura optativa….)

 7. anonim, respecte a lo de que els diners van en gran part per a ells es mentida, aci tambe ens en donen, per exemple en n’han donat per a la llei de la dependencia, per a llibres, pero la financiació va al 50% el govern i l’altre 50% la generalitat valenciana, pero que pasa, que aci ens donen el 50% per algo i que fem, ho invertim on ens dona la gana, com per exemple l’america’s cup, la formula 1, i clar, al final vore que ens donen diners i els gastem en el que no toca cansa. I que pasa que despres ix camps diguent que no ens donen res pero la realitat es que si que ens donen el 50 % que els toca, pero el nostre 50% ens el gastem en preocuparnos de donar una imatge que no es correspon en la realitat fent grans events mentre falta invertir la part que ens toca en coses com educació i sanitat que es el que realment es important, i aixina el nostre endeutament va a mes i a mes cada dia, pero clar, la gent nomes fa que renegar pero despres li agrada que fagen formula 1.

 8. Anònim, menys mal que no necessitaves tantes paraules… total per no contestar clarament cap de les preguntes. Ah, per cert, quina manera més “rara” de mostrar-te com un “defensor” de l’escola pública. I el que haja fet el senyor Lerma… a mi personalment, em té exactament igual. Encara estem patint conseqüències d’algunes errades seues…

  Una abraçada també per a tu. Veig que eres capaç de dialogar sense insultar, encara que les teues primeres paraules… sic!. La tila, si vols per a tu … a mi no sé si m’agrada perquè no conec el seu sabor!

 9. Per a l’anònim de dalt m’agradaría que he contestares a unes preguntetes:

  1- Sabíes que en dades objectives la Comunitat Valenciana és la que menys llits per habitant té??

  2- Sabíes que el Govern del Camps, és el govern autonòmic que menys diners per alunme aporta a l’Educació??

  3- Sabíes que el País Valencià, es la Comunitat on més estudiants estudien en barracons??

  I així podríem seguir… pero tenim cotxets i grans edificis!!!

 10. Anónim. Jo visc a Catalunya, i estudio a Barcelona. Mentalitat retrograda? Segurament aqui som la gent que te la mentalitat més oberta de tota Espanya, per la seva posició fronterera. I ja et dic que enfonsada no esta. Es realitzen molts mes actes culturals a Barcelona que a Valencia; te un dels pols tecnologics mes importants de tota Europa, ja que a Espanya no es pot comparar; i a més defensen lo seu i la seva cultura, sense deixar de avançar i impulsar-se.

  Com veig que no has vingut masi per aqui, et demanaria que vinguessis. A Barcelona no et mira ningu malament si parles catala, castella, angles, xines… En canvi a Valencia si els parles en valencia, ets un “pueblerino ignorant” com tu dius. Aixo si que es un actitud retrograda.

  El País Valencià no es la risa de Espanya, si no de tota Europa. Amb les seves polítiques urbanístiques, per cert investigades per la Comissió Europea, la deixadesa a una part important com son els pagesos.

  En quant a la solidaritat, una cosa es ser solidari, i l’altra que et prenguin el pèl. Es just que per a entrar a Barcelona hagi de pagar SEMPRE, i en canvi a zones de l’estat espanyol tenes unes autopistes de franc per les que no hi passa ni un cotxe? Es just que a Catalunya, RENFE (controlada per l’estat espanyol) no hagi invertit gairebe res en modernitzar les seves infraestructures, quant a Madrid nomes fan que fer AVE’s que surten d’allà? Doncs mira tot aixó també passa al País Valencià. I no, no es que els valencians siguen més solidaris. El que passa es que no se n’adonen de res. Com pot ser que les vies de tren que passen per la Reibera no estiguen soterrades? O que no s’impulse una linia com la de Alcoi-Xativa, que podria fer disminuir els moviments en cotxe? I perque no es conecta amb ferrocarril d’una vedgada el nord i centre del país amb el sud?

  I l’educació. Aqui a Catalunya, alemnys a la meva comarca, les escoles junt amb els ajuntaments, cosell comarcal i Generalitat organitzen diades en anglés, en que tots els nens van a divertir-se i aprendre parlant anglés, cada cop d’una temàtica diferent. Així s’apren més anglès que fent l’assignatura de ciutadania en anglés.

  Aixo nomes es una contestació política, per a fotre al govern espanyol i res més. Et penses que als Camps & Cia li interessa que els nens aprenguin més angles fent aquesta assignatura amb aquest idioma. Em sembla que l’unic ignorant que he vist per aqui ets tu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s