La cursa per la Casa Blanca al roig viu

Fa uns mesos tot pareixía un camí plà per al candidat demòcrata Barack Obama, pero en els últims mesos el seu rival republicà John McCain i sobretot la candidata a vicepresidenta, han tornat posar al roig viu la cursa electoral

El nomenament fa uns dies de Sarah Palin com a candidata a vicepresidenta del partit republicà ha sigut un cop de teatre en la campanya americana. Probablement ningú haguerem apostat ni un cèntim, a que aquesta jugada sería un impuls a la candidatura republicana. Els primers dies, tot va semblar una concessió als sectors més conservadors del partit republicà i més tard amb tots els assuptes privats i familiars de la vida de Palin, van fer semblar que la jugada no havía eixit bé.

Pero el temps ha donat la raó als estrategues de campanya, i l’imatge conservadora i populista de Sarah Palin ha impulsat, al menys estadísticament, les possibilitats de McCain d’arribar a president. Des de Europa probablement vegem a aquesta senyora com d’extrema-dreta, i realment ho és si tenim en compte les seves conviccions: Ilegalització de l’abortament, preponderància de la fe religiosa, supremacia de la familia tradicional i la supeditació de l’Estat a l’iniciativa individual. En aquest fet ens podem adonar, de les grans diferències entre la política americana i la europea.

Anuncis

2 pensaments sobre “La cursa per la Casa Blanca al roig viu

  1. Obama va saber reeixir a les primaries quan Clinton va guanyar a Newhampshire, no està tot dit: cada cop que la bruixa obre la boca la caga, ahir en una entrevista va declarara que era aprtidaria de atacar Russia iq eu Husseis estava al darrere del 11M quan el mateix Bush ja ho havia descartat… al debat entre candidats a vice riurem!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s