Esperpèntica “Citizenship”

“Did you understand?”. Això va ser l’única cosa que van entendre ahir els alumnes després d’una petita explicació en un institut de Castelló.

En un altre d’Alacant, quan els van parlar en anglès dels drets humans van respondre: “No ens hem assabentat de res”. Així va ser l’estrena d’Educació per a la Ciutadania en dues classes de les quals EL PAÍS va poder ser testimoni.

Com mana la Generalitat valenciana, dos professors entren a primera hora del matí en una de les aules de 2º curs d’ESO en un institut de la província de Castelló. El seu propòsit és explicar als alumnes per quins motius es neguen a impartir el que el Govern autonòmic del popular Francisco Camps denomina “Education for Citizenship and Human Rights”.

Un dels professors, el de Filosofia, dóna la classe habitualment en valencià. L’altre, d’anglès, segons mana la Generalitat, ha de “vehicular la impartición de la matèria”. És a dir, ha de traduir-la. O, com diuen els professors, “destraducirla” perquè el que entenen els alumnes és el valencià i el castellà.

Segueix Llegint

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s