Rouco atribueix la Guerra Civil que “l’home havia pecat molt, sobretot contra Déu”

En una missa celebrada aquest diumenge en l’abadia benedictina de la Vall dels Caiguts, el cardenal arquebisbe de Madrid i president dels bisbes espanyols, Antonio María Rouco Varela, va defensar la continuïtat del lloc com “símbol de reconciliació” i superació de “divisions i odis”.

El cardenal va assegurar que fa cinquanta anys, quan es va concloure la basílica que es va començar a construir després de la Guerra Civil, “l’home havia pecat molt i sobretot, contra Déu, i quan es viu una etapa de negació de Déu és molt fàcil que després els homes lluiten entre ells”.

Rouco va oficiar una missa vespertina en la Vall dels Caiguts amb motiu del cincuentenario de la fundació de la seua abadia i ho va fer amb una homilia en la qual defensava la validesa del monument com “símbol de reconciliació” i al·ludia a la Guerra Civil com a conseqüència de la negació prèvia de Déu. “L’home havia pecat molt” Per al cardenal, la creu que presideix el conjunt de la Vall dels Caiguts “era i és senyal de reconciliació dels homes entre si” i es va erigir perquè “llavors l’home havia pecat molt i sobretot, contra Déu, i quan es viu una etapa de negació de Déu és molt fàcil que després els homes lluiten entre ells”, segons arreplega el diari La Razón.

Segueix Llegint
Anuncis

9 pensaments sobre “Rouco atribueix la Guerra Civil que “l’home havia pecat molt, sobretot contra Déu”

 1. Si la noticia no es agradable per a alguns, la contestació del glamurós es per a que en consivol foro democratic siga expulsat “unes vacances pagades a un gulag o una cuneta.”

 2. La veritat es que no a sigut un comentari acerta el de Arqueoleg Glamuros. Pero tambe es cert que l’esglesia va recolsar el colp d’estat del criminal de Franco i despres va continuar recoltsant-lo durant els 40 de dictadura.
  Salut i Republica

 3. Beniganim, lo de la cuneta va ser antes, de totes formes, rés es suficient motiu pera matar a persones.
  Mal asunt cuant en el 2008 existis gent que pensa aixina, crec que el odi de la guerra deuriem de olvidarlo tots, i per desgracia encara está massa viu, el problema es que els qu’el mantenen viu, varen naixer molts anys despres.

 4. el comentari de Arqueóleg Glamuros no es el més adequat, pero el de Rouco Varela, encara te mes delit, i mes tratanse d’un personatge com ell que esta en el pun de mira de tanta gent.
  Les persones majors, encara pensaran que ser d’esquerres es pecat.
  Com sempre , la politica de l’esglesia es llavarli el servell a quatre ignorans que creuen que Deu está de part d’ells.

 5. xo no li vegeu la cara?????

  a este el que li fa falta es la neboda que te, que va eixir nueta al interviu, deuria eixir tota la seua familia…….jejejejejeje

 6. El cardenal Rouco, com Cañisares, com Garcia Gasco, no posen en practica el evanchelit. No fan cas de lo que el Evanchelit diu. ” EL QUE SE ENSALCE SERA HUMILLADO Y EL QUE SE HUM,ILLA ENSALZADO, Y LOS PRIMEROS SERAN LOS ULTIMO Y LOS ULTIMOS LOS PRIMEROS” pero les persones deben fer cas a ise evanchelit que tambe diu ” HACET LO QUE ELLOS OS DIGAN PERO NO HAGAS LO QUE ELLOS HACEN ”
  Para mes informasió el que puga que entre en REDES CRISTIANAS , y vora que en 46 % de saserdots no pensen igual que estos tres, son saserdots de batalla y menos floclore.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s