‘Jaibo’, de Carlos Pellicer, guanya el IX Concurs de Música Festera d’Altea

Carlos Pellicer va guanyar diumenge passat la IX edició del Concurs Estatal de Composició de Música Festera d’Altea amb l’obra per a banda ‘Jaibo’.

El premi el va atorgar un jurat tècnic format pels compositors Jaime Francisco Ripoll, Ximo Cano i Jordi Francés. Ara la peça musical serà obra obligada del VII Certamen de Bandes organitzat per la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella que se celebrarà el mes de febrer de 2009.

El compositor de Benigànim és autor, entre altres composicions, de la banda sonora del film ‘Operació Kobra’, del director Carles Palau i produït per Malvarrosa Media, basat en la vida del general Vjekoslav Luburic (conegut com ‘El polonès’), responsable dels camps de concentració de la Croàcia nazi (1941-1943), refugiat a Carcaixent fins que va morir assassinat el 1969.

Descarregat la marxa “Asbag”

Noticia i Imatge
Anuncis

12 pensaments sobre “‘Jaibo’, de Carlos Pellicer, guanya el IX Concurs de Música Festera d’Altea

 1. Enhorabona a Carlos, per cert, el enllaç del mp3 no va.

  El Luburic aquest era el polaco que vivia a Beniganim, el de la granja de la polaca que sol dir la gent, d´aci va anar cap a Carcaixent.
  ¿on podria trobar aquesta pelicula?
  Fa uns anys, canal 9 va emetre un reportatge sobre la vida dáquest personatge, molt interessant, si puguerem trobarlo la gent mes jove sabria a qui vam tindre al nostre poble.
  Recorde que una de les coses que mes em va impressionar va ser que ell i un altre militar van fer una aposta a vore qui dels dos matava mes persones amb les mans

 2. Estimats amics,

  no solc participar en aquesta mena de “forums” però justament avuí una companya hem felicitava també pel premi i la B.S.O. i hem deia on havia vist la noticia i perdoneu-me tots (sobretot als creadors) però desconeixia totalment “El Mirador Valencià”. És per això que al vorer la noticia publicada i els misstages que l’acompanyen no puc fer una altra cosa que donar-vos a tots les gràcies.
  La veritat és que cada vegada crec més en allò de “nadie es profeta en su tierra”, i més si aquest “nadie” es tracta d’algú involucrat en el món de la cultura, de la música en el nostre poble. Les coses camvierien si eixe “nadie” fora un deportista… però bé, d’aquestos recursos, els d’apostar per allò més “popular” , sempre se n’aprofiten els mateixos: els polítics. I m’explique:
  Com pot ser que no tingam a Benigànim un lloc (“oficial”) on exposar aquest tipus de noticies? Com pot ser que no tingam ningún mitjà escrit també on publicar articles, noticies, etc de tota mena? (Jo, ho hé de fer sempre en publicacions “forasteres”) i no sols publicacions que pareixen constanment (estiga qui estiga a l’ajuntament) revistetes de propaganda de lo bé que ho fan? I si jo vullc publicar un article d’opinió relacionat amb el mon de la música per exemple? On ho faig?

  El fet d’escriure a “cara descoberta” és simplement per agrair-vos a tos el vostre interés i sobretot demanar als creadors que continuen aquesta tasca perquè almenys ací, a partir d’ara, ja sé on puc adreçar les meues opinions.

  A més a més jo parle sempre del que sempre he fet i m’apassiona, de música. Mai se m’ocorreria entrar a un quirófan per a estirpar-li a algú un renyó, perqué no sé.

  Gràcies de nou.

  (Ah!! El arixu d’audio no és de Jaibo, és “Asbag” una marxa mora de fa uns anys amb la que també vaig guanyar un Premi).

 3. Respecte de “Op. Kobra” i la Banda Sonora,

  sols informar-vos (ja que no sé com puc fer arribar la informació a tot el poble perquè açò no sé si cap en algún “butlletí” d’eixos…) que la banda sonora està totalment acabada i precisament la setmana pasada vam estar a la productora acabant de perfilar el seu muntatge amb la imatge. Ara es troba acabant-se de preparar tot el tema de sò (efectes especials, sons ambient, diàlegs, veu en off, etc). A mí encara no m’han confirmat quan però sols sé que en un parell de setmanes s’entregará a les tres T.V. nacionals que de moment han comprat els drets, entre elles Canal 9. Es a dir, que es podrà vorer promte per aquest cadena. Esteu segurs de que quan ho sàpiga ho faré saber en El Mirador primer que rés.
  Puc assegurar-vos que “Op. Kobra” vos sorprendrà perquè no te rés a vore amb el documental que algú comentava. En aquesta ocasió es parla per suposat de Luburic, es a dir “El Polaco” (per cert mal anomenat per la nostra gent d’aquella epoca perqué era croata), però també es compta amb testimonis actuals que han estudiat tot el cás de la “Ratline” (linea de les rates), de com lèsglessia (amb documents que relacionen inclús a algún Papa de l’època) ajudava a refugiar a generals nazis fugits després de la guerra i que molts d’ells arribaren a Espanya amb l’ajuda també de “l’amic” Franco.
  Però no és això tot, la part estrel.la del film és quan es desvela la identitat actual del suposat assassí de Luburic: 39 anys després un equip d’investigació de la Productora per a la que ara treballe han trobat viu a Stanic (i això que estava buscat per la Interpol, ja, ja…). Així, apareix Stanic avuí entrevistat per l’equip de la productora i conta la seua versió…totalment diferent a la que fins ara es sabia. Tota una trama.

  De moment no puc passar-vos rés, ni música ni imatge com podreu compendre però una vegada estiga estrenat vos faré arribar alguna coseta.

  Salut.

 4. Al nostre amic Carlos, un salut i enhorabona, no tenia ni idea de que al nostre poble tinguerem persones tant “importants”, desde aci faig una crida a qui corresponga per a que ens informen més de les activitats i de les professions dels nostres veïns, es un honor tindre gent com tu al nostre poble.

  Un abraç…

 5. Enhorabona, eres un supercrack, gent així fa falta per a que este poble es done a coneixer, no sols per la Beata.

  Per cert, has cridat a Férroli?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s