L’ús del valencià cau set punts i ja només el parla la meitat de la població

La població competent per a parlar en valencià ha caigut, en el conjunt de la Comunitat, set punts al passar d’un 59,5 per cent al 52,5%.

Voluntaris: La colombiana Jacqueline conversant en valencià, ajuda amb l'idioma al nord-americà Richard

Pitjor xifra llança la ciutat de València on únicament el 9,7% dels seus habitants sol parlar en la llengua autòctona. En tretze anys, de 1993 a 2006, ha descendit deu punts, segons l’últim estudi conegut sobre el seu ús.

Aquestes dades van ser posats sobre la taula ahir pel president de Escola Valenciana-Federació d’Associacions per la Llengua, Diego Gómez, durant la presentació de la campanya del voluntariat que duu el lema de “Parla’m en valencià”.

El valencià pateix un ús més minoritari és l’àrea metropolitana de València i en les comarques del sud, recorden en la federació. En l’última enquesta realitzada en la ciutat d’Alacant s’indica que el 58,5% de la seua població sabia parlar poc o gens en valencià, mentre que a Elx també s’estima que el 42,45% dels seus habitants assegurava que no coneixia o parlava poc la llengua.

Noticia Completa
Anuncis

Un pensament sobre “L’ús del valencià cau set punts i ja només el parla la meitat de la població

  1. Estem perden la batalla, en aquestes polemiques entre valencià-català, blavera-o no, el que estan aconseguint es que la gent parle castellà.
    NO PODEM ATURARNOS, hem de seguir lluitant, en l’escola, en casa, en el treball…. sols tinguem una llegua i forma part de la nostra cultura i de la nostra identitat, no podem oblidar qui som.
    VALENCIÀ – CATALÀ, dis-li com vullgues pero parla-ho!!!!!!!.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s