9 d’Octubre, Diada del País Valencià

Hui, amb un poc d’aigüa, es conmemora l’entrada de Jaume I a territoris valencians

El 9 d’Octubre recorda cada any a Jaume I, aquest any especialment per que es compleixen 800 anys del seu naixement. Hui la plutja ha fet cancel·lar bona part dels actes previstos, pero tot i així, es celebrará la processo cívica de caràcter municipal a València, on s’exhibirà la senyera de la ciutat.

Finalment es produïrá un homenatje al parterre, on esperem sols sone l’himne valencià, ja que l’últiima vegada van tindre la poca sensibilitat de posar-hi l’espanyol. Així mateix a la vesprada tindrà lloc una cavalcada homenatge a Jaume I, així com la manifestació organitzada per la “Comissió Nou d’Octubre”.

‘Pels nostres drets, pel nostre país’ és el lema que presidirà enguany la manifestació del Nou d’Octubre a València. Les entitats aplegades dins la Comissió 9 d’Octubre volen denunciar la política del PP contrària a la llengua i als drets socials dels valencians. Però la manifestació, que començarà a les sis de la vesprada, no podrà discórrer pel centre de la ciutat, perquè el govern hi farà passar una cavalcada (pdf) d’homenatge a Jaume I.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s