El dia de tots els valencians?

El 9 d’Octubre últimament s’ha convertit més en un acte de divissió i confrontació en els valencians, que no pas reivindicatiu de la nostra identitat

Imatge elmundo.es

El que hauría de ser un acte d’unió i reivindicatiu, és converteix en un acte de confrontació i contrastos. S’ha de destacar l’espanyolització progressiva de la festa, al parterre es posen les banderes valencianes junt a espanyoles i fins i tot sona l’himne espanyol en una festa sense cap relació amb Espanya.

De fet era vergonyós vore com es co·locava la senyera al balcó de l’Ajuntament, mentre sonava l’himne espanyol.

Els "Valencianistes" / Font: Las Provincias

Després la divisió en dos blocs, la dreta-blavera i l’esquerra reivindicativa. España 2000, Alianza Nacional i tota una serie de partit post-feixistes han estat presents. Era hui sorprenent vore hui en la processó cívica de la senyera, com el blaverisme portava pancartes que pregonaven “Valencia sempre Espanyola” tot això junt a banderes espanyoles i de tipus blaver. Dalt a la foto teniu als suposats “valencianistes” . Això es una festa de reinvidicació de la nostra identitat??

Per altra banda les joventuts d’Esquerra han penjat una gran estelada a la plaça de l’Ajuntament, que ha fet retrassar la processó per que “els assitents no podíen passar per baix”. Traduit al llenguatge normal, que no els donava la gana respectar la llibertat d’expressió de la gent. Amb aquest acte diaris com “Las Provincias” ja han fet el seu atac victimísta diguent que és una provocació. Pero jo pregunte, no és una provocació anar a pròposit a Gandia a reventar l’acte del correllengua en banderes espanyoles i pedrades?

Tots els actes de qualsevol ideología hem pareixen legítims sempre que siguen respectuosos i pacífics, pero el que no es pot tolerar es que certs grups no respecten la llibertat d’expressió de les persones. El problema és que el blaverisme i la dreta han monopolitzat la festa del 9 d’Octubre, que ja no és la festa de tots els valencians.

Sincerament, hui, jo personalment com a valencià senc vergonya de l’imatge que donem. Si el rei en Jaume alçara el cap….

Anuncis

5 pensaments sobre “El dia de tots els valencians?

  1. estic d’acord amb que ara donem una imatge vergonyosa. Per altra banda respecte al retrás que ha hagut per a començar eixa processó, ahi es demostra la tolerància i la defensa de la llibertat de la dreta, eixa dreta progressista que defen els interessos valencians segons prediquen ells, i ara resulta que quan algú mostra les vertaderes arrels valencianes, li se diu que es catalaniste, perque en això es basa la politica del pp aci, en fomentar l’anticatalanisme amagant les nostres arrels reals, perque clar, com diuen en la pel·licula del che, “un pueblo que no sabe leer y escribir es un pueblo fácil de engañar”, i per aixo aci quan menys sapiga la gent mes facil será de clavar-li idees blaveres i mentides, pero clar, això si ho fa la dreta no pasa res, es ser respectuós i tolerant, si ho l’esquerra mostra la veritat, això es manipular.

  2. Permete´m que et feliciti per aquest escrit i per la honestitat de les teves paraules. Si m´ho permets, el penjaré tal qual al blog per tenir constància.
    Fem pais amb les nostres denúncies. Salut!

    catalansreaccionem.wordpress.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s