l’Extrema dreta protagonista a la diada valenciana

L’acte institucional més important del Dia de la Comunitat Valenciana ha començat amb mitja hora de retard per la irrupció de diversos membres de grups de l’extrema dreta espanyola, com Espanya 2000 o Aliança Nacional.

Desenes de militant d’aquests partits han tirat baix les tanques que es paraven al públic del pas de la processó cívica i han impedit que comencés la marxa. Ho feien en protesta per la presència d’una immensa bandera independentista catalana, desplegada des d’en una balconada d’un edifici proper per part del partit d’esquerra nacionalista Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV).

La policia s’ha limitat a contenir als manifestants però no han impedit que boquejaren la desfilada. Els militants d’extrema dreta no han permès el pas de la processó cívica fins que la bandera no ha estat retirada de forma voluntària pels membres de ERPV. Solament llavors, 30 minuts després, ha pogut donar començament la desfilada, que consisteix a passejar la bandera valenciana pel centre de la ciutat acompanyada per les autoritats de la Comunitat, com el president Francisco Camps , l’alcaldessa Rita Barberá o el Delegat del Govern Ricardo Peralta.

Brega tradicional

És ja tradicional que els grups d’extrema dreta protagonitzen aquesta desfilada, amb insults a les autoritats -als del PP els han arribat a cridar “catalanistes”- i amenaces als mitjans de comunicació que no consideren afins, però feia molts anys que no es produïa una situació violenta com la d’avui. Membres d’Espanya 2000 i d’altres partits de ultradreta van explicar la seva actitud per la provocació que suposava el desplegament de la bandera independentista catalana en la desfilada. A continuació van formar la cua de la desfilada amb crits contra Catalunya: “Som valencians i espanyols i no catalans”.

Noticia i Imatge
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s