La Generalitat haurà de donar 215 milions a RTVV en 2009 i 32 seran per a pagar deute a bancs alemanys

L’ens haurà d’abonar altres 50 milions d’interessos dels més de 1.000 milions que té en préstecs. Les quantitats previstes per a finançar la plantilla es manté quasi intactes

L’assumpció, ja de forma directa, per part de la Generalitat Valenciana del deute que arrossega el grup RadioTelevisió Valenciana (RTVV) en un moment de crisi financera i aixeta de crèdits totalment tancat, obligarà a l’administració autonòmica a destinar a l’ens durant el pròxim exercici prop de 215 milions d’euros. Una quantitat que mostra la precària situació financera del grup i el seu delicat estat econòmic. Tot això, a més, sense que existisca de moment el denominat contracte programa anunciat fa unes setmanes pel propi president de la Generalitat, Francisco Camps.

Si durant 2008 les arques públiques van aportar 30 milions d’euros per al funcionament ordinari del grup ja que la resta venia portat mitjançant crèdits avalats per Hisenda i facilitats per entitats financeres, la Generalitat destinarà a l’ens 122 milions d’euros en 2009, dels quals un part important serà per a pagar el venciment parcial de dos préstecs concedits pel DGZ Dekabank per import de 20 milions d’euros i pel Desdner Bank per import de 11,8 milions. En total són 32 milions relatius a l’amortització dels més de 1.140 milions de deute a llarg termini que té subscrita RTVV amb diferents bancs, en la seua majoria- prop el 80%- d’origen alemany.

Noticia Completa
Anuncis

4 pensaments sobre “La Generalitat haurà de donar 215 milions a RTVV en 2009 i 32 seran per a pagar deute a bancs alemanys

  1. tan que sap d’economia el pp, i mireu com va la generalitat i tot el que depen del govern valencià. Pero clar, el mes important, es que tenim formula 1, america’s cup, i la volvo ocean race, aço si que es prestigi i la resta tonteries.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s