Incompliments de la llei de Memòria Històrica

Molts son els llocs i poblacions on s’imcompleix sistemàticament aquesta normativa, que obliga a retirar els noms dels carrers que fajen homenatge a personal franquista

Un exemple el trobem a un carrer de Benigànim, en homenatge a un antic coronel franquista de la localitat, anomenat Coronel Gomar. Tal i com podeu vore en la foto, la placa i el nom del carrer permaneixen a pesar de la normativa. Des de ací anem a posar-nos en contacte amb l’alcalde per a que ens explique per que no és compleix la normativa.

A més us oferim un video realitzat per “Bloc Actualitat”, sobre la història patinada del PP en relació a les seves crítiques amb la llei de memòria històrica:

Anuncis

34 pensaments sobre “Incompliments de la llei de Memòria Històrica

 1. Del bàndol franquista han hagut víctimes que van matar els republicans, pero tots sabem qui va començar la guerra civil no?Almenys això tinc entés jo. el que no potser es que uns ataquen i els altres no es pugen defensar amb la mateixa moneda.

 2. Les dos coses depenien de l’estat, no hi trobe la diferencia, supose que cuant varen enviar l’exercit seria per que la policia no es podria fer carrec. Quin partit estaba manant en eixe moment en l’estat? Si no recorde mal crec que va ser en el 34 i en eixe moment estaba manant la CEDA (Confederacion Española de Derechas Autonomas)

 3. Molt be. el CEDA manava i en el 36 mataren Calvo Sotelo que la manava.
  Ara disme de no haverse produit eixe asesinat. Que haguera segut de l´insureccio de Franco a l´Africa amb l´ajut de diversos generals a la peninsula?

  Perque una cosa es certa, el magnicidi va servir per donar fonaments als insurgents envers al govern.

 4. Si la ETA aguera matat a Aznar cuant li varen fer l’atentat, aguera segut motiu suficient per a pegar un colp d’estat contra el poder constituit legalment?
  Les eleccions es guanyen en les urnes, no matant a la gent ni pegant colps d’estat.
  Un salut

 5. Jo no soc adivi i no se que aguera pasat si no agueren asesinat a Calvo Sotelo, tu ho saps?
  Si la saps contestam tambe a la que t’he fet en el comentari d’abans.
  Un salut i Bon Nadal cuant arribe 😉

 6. Aixo esta en els llibres d´historia es quan l´alcament en el 36 va ser amb el crit de vixca la republica i precisament el que ho digue primer va ser el Franco. La mort del Calvo Sotelo , que aleshores presidia el CEDA, va accelerar els moviments insurgents.
  De no haverse produit este magnicidi, Franco, Mola com la resta de conjurats hagueren sigut detinguts com sublevats, ja que no hagueren comptat amb el fervor popular de persones dretanes. Es mes, quan se parla dels inicis sempre es veu que es deixa apartat la inmesa gentada que vota a la CEDA i que de fet poc despres del estallit de la guerra civil van ser els primers a patir en el costat republica, com tampoc hi ha que oblidar el tracte similar que es dega fer per part dins les posicions insurgents envers a la gent afi a l´esquerra.

 7. No estaría de mal que establireu comparacions am la I República, la del segle XIX. Més o menys el mateix va passar i les dretes van ser de nou les que van derrocar la democràcia.

  El 1873 les Corts espanyoles van votar per un àmplia majoría de vots l’establiment d’un règim republicà. Fins que el Desembre de 1834 una conspiració de dretans i monàrquics van fer un cop d’Estat a Sagunt i derrocaren la República amb la conseqüent persecussió i assesinat dels líders escollits democràticament pel poble.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s