La Generalitat expulsa al valencià

La Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV), aprovada en 1983, establia que la Generalitat havia de garantir l’ús normal i oficial en l’Administració de les dues llengües oficials.

No obstant això, només s’exigeix un determinat grau de coneixement del valencià a 193 dels 15.669 empleats públics, el 1,2% del total.

A més, el gruix de persones amb requisit lingüístic, fins a 77, es concentra en la Conselleria d’Educació. I una desena de departaments, incloent Turisme, no reclamen el domini de la llengua ni a un sol dels seus funcionaris. Aquesta és una de les aportacions més noves de l’informe del Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament (STEPV) amb motiu dels 25 anys de funcionament de la LUEV i que es difondrà a través d’una edició especial de la revesteixi Allioli, presentada ahir.

Noticia Completa
Anuncis

23 pensaments sobre “La Generalitat expulsa al valencià

  1. No se pero a vorer si antes de que s´acabe l´any les universitats les poden reflotar. Nomes ens faltaria que les privatizaren com la telefonica.

  2. Jo estic d’acord en que es realitzen els events que toquen, pero el que no podem fer es dedicar bona part del presupost a espectacles per a rics, i deixar de banda el que més ens importa a tots que deuría de ser la sanitat, l’educació, les prestacions socials… Com ja heu pogut vore tots al País Valencià estem en la cola o en la semicola de tot… Això si tenim vaixellets i cotxets!!

  3. Mentre vos tireu els trastos al cap, els politics a cobrar del pesebre tots. Per a que vos baralleu? Aneu a traure profit que vos vullguen donar-vos la rao? Ara me entere de que tindre la rao es una moneda aceptada en les tendes.
    Açi veig que la consigna del partit es sagrada, i deïen dels “taliban” de l´Afganistan. Si aci estem pitjor, que no vos mengen el coco, que vos tenen mes controlats que a una secta.
    No es precis formar part de l´esglesia per a ser tan tancat, veig que han fet un bon treball els partits posant-vos en vereda. Uns per borreguets, altres per ovelletes i qui no comulgue en cap dels dos ganados es una cabra loca que pastura a la serra.
    Encara ploreu per els presupostos, aci per a que vos escolten lo que tingueu que fer es eixir tots al carrer i esborra-vos dels partits els que en formeu part. Es l´unica manera de que s´asseguen. No vau vorer la huelga de camioneros i pescadors, o tots o ningu, que vos entre en el cabet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s