“El testament de Franco va ser clau, per que deia que els espanyols s’havíen de posar al costat del Rei”

Els pronunciaments conservadors de la Reina en alguns aspectes socials com el matrimoni homosexual, l’avortament o l’eutanàsia han reobert el debat sobre si des de la Corona ha d’expressar la seva opinió sobre algunes qüestions.

Però el llibre conté altres polèmiques declaracions, com l’agraïment de Donya Sofia a la filla de Franco per facilitar-li el testament del seu pare després de la mort d’aquest, el que li dóna motiu a recordar el suport del dictador a la instauració de Juan Carlos I, deixant de costat la molt més important pressió popular necessària per a acabar amb la dictadura.

Agraïment als Franco

També analitza la volta dels Borbó després de la dictadura: “Gràcies a Carmencita, la filla del Generalísim, el meu marit va obtenir el testament de Franco, que després Arias va llegir per televisió. En la situació aquella, aquest document va ser clau, perquè en un dels paràgrafs el Cabdill deia que els espanyols havien de posar-se al costat del nou Rei”.

Noticia Completa

45 pensaments sobre ““El testament de Franco va ser clau, per que deia que els espanyols s’havíen de posar al costat del Rei”

 1. Es veritat lo que diu Joan, aci ni ha qui no sap lo que es un bloc o un article d’opinió, es subjectiu!!! Els que deuríen ser imparcials son els serveis públics no un bloc d’un ciutadà que expressa la seva opinió.

  Jo respecte que cadascu siga el que vullga, monarquic republicà o anarquista si vols…. pero el que no entenc es com una persona pot caure tan baix d’arribar a declararse “subdito”

 2. Pos no us entenc a vosatros que us escaroteu com gallinetes el fet de que floreta es declare subdito del rey. Per a mi alla ell i la seua forma de pensar.

  Com han explicat mes a dalt i vos agrade o no agrade segueu subdits per la sencilla rao que tinguem rei, ara el que sigau subdits del rei no vol dir que vosatros un hagueu declarat subdits, que hi que ser molt curtet per no entendre el significat de ser i de declararse.

  Barrio Sesamo, ser subdit implica que un tercer interlocutor en este cas la carta magna us ha nomenat com a subdit encara que a la constitucó sou ciutadans i declararse subdit significa que tu comulgues amb la realeza i t´oferises a servir a la causa de la corona reial a banda de ser ciutada.

  El que hi ha que vorer i sentir.
  De veritat agafeu llibres i els llegiu?
  Jo massa se que soc ciutada i que me tinc que tragar el fet de que tinc rei a este pais i per lo tant m´agrade o me rebente per dins sere subdit del rei per eixa regla de tres; un altra cosa seria que jo diguera soc un ciutada que es declara subdit de sa majestat.
  Enteneu ara la diferenca de ser a declararse?

 3. No te rompas la cabeza tanto, aqui hay mucho prepotente por su afinidad politica. Debido a que una de dos o son mas cabezotas que una piedra molino o se creen tener la verdad suprema.

  Yo tambien lo volvere a repetirlo aún mas claro, a ver si les entra en la cabeza:

  Soy un ciudadano subdito de España. (esto es cualquiera)
  Soy un ciudadano español subdito de su majestad.(floreta)

  ¿Notais ahora la diferencia del primero respecto al segundo?
  Ahora despues de entender esto ya podemos empezar todos a hablar de la conveniencia o no de darles la patada o de cortarles el grifo de la pasta y que se queden aqui cumpliendo como cualquiera sus obligaciones con el pais.
  Mientras no entendais el significado del enunciado de arriba, no sereis capaces de tener una opinion libre y formada al respecto, con la cual ya podreis decidir con propiedad que hacer con esta institución si se dierea el caso, de mientras toca aguantarnos y tragarnos a esta familia.

 4. floreta sera floreta, pero no hi ha que negar que ha sabut retirarse a temps; vegen ell que hi habien probabilitats que açi comencaren a tirarse els tratos, com de fet s´ha demostrat.

  En quant al tema, mire jo que tots els que van votar en aquell any, ho van fer coartats. Es a dir, o lo que teniem (lo pitjor, franquisme) o lo que els imposaven (el menys roin, reialeça). No fa falta ser cego per vorer que van triar el menys roin dels dos que es presentaven.

 5. Si que hi han llibertat d´expresio, l´unic que passa es que certes accions choquen en l´article de la constitucio que esmena de manera clara el de injuries i ofenses a la corona.
  Advocats de tota Espanya ja se estan mobilintzanse per a que certos articles i lleis siguen esborrats per incompatibilitats envers la llibertad d´expresio, pensament etc..

  Una nota de lo que s´ha aconseguit i en ha demostrat que en els jutjats ja comence ha haverhi gent competent es aquesta sentencia a favor de la badera republicana, ho transcrit de´un medi digital.

  “Exhibir banderas republicanas está amparado por los artículos de la Constitución que consagran la libertad ideológica y la libertad de expresión, según una sentencia de la Sección Novena de la Sala de Lo Contencioso Administrativo del Tribunal Superior de Justicia de Madrid.

  La sentencia, fechada el 15 de diciembre de 2003 y notificada el 14 de enero de 2004 a las partes, da la razón a IU, que denunció una resolución del Ayuntamiento de Torrelodones (Madrid), gobernado por el PP, que ordenó retirar la enseña tricolor de un chiringuito montado por la coalición de izquierdas durante las fiestas patronales de julio de 2002.
  http://www.nodo50.org/ unidadcivicaporlarepublica/I II republica 2007/exibir banderas repu es legal.htm”

  Vos ho pose aquesta sentencia per a quan us vegen duguen la bandera, ferlos tragar el seu intransigisme.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s