El bilingüisme segons Juan Puchades

l’Ajuntament de Benigànim i l’alcalde Puchades han iniciat des de la seva entrada al consistori, un procés de bilingüisme en favor del castellà

senyal23
Senyalització únicament en castellà

De fet només entrar a l’Ajuntament les primeres mesures i canvis que van fer van ser aquests, la potenciació d’una llengua que no és la seva. Moltes vegades li hem preguntat al senyor Puchades pel tema, i sempre ens ha dit que ell vol “bilingüisme que és lo constitucional“, pero el que no accepta o veu ell és que el bilingüisme portat a terme per l’Ajuntament es un bilingüisme pro-castellà.

Probablement també siga una qüestió de pareixers, ja que uns volem bilingüisme pro-valencià (que és la llengua en inferioritat de condicions) i altres com el senyor Puchades abogen pel contrari. Al bilingüisme sempre s’ha d’intentar potenciar aquella llengüa que está en inferioritat de condicions, i més si estás en un poble de domini lingüistic valencià. Un vida completament en valencià és impossible de portar a casa nostra, pero en canvi una vida en castellà no et toparás amb cap problema.

Be i tot el discurset aquest, per aportar una seríe de proves a part de les ja conegudes i de la que hem aportat dalt, per mostrar la política lingüistica que porta l’Ajuntament:

senyals2
Senyalització Urbanística SOLS en castellà
placaajuntament
Placa a la Casa Ribelles sols en castellà
fulletsolscastella_marked
Fullet de l'Ajuntament, sols en castellà
pucastellaobr
l'Alcalde obliga a presentar projectes en castellà
fulletcastella2
Fullet Bilingüe, on clarament el valencià es troba en inferioritat de condicions

ACTUALITZACIÓ: Us pose a continuació, un article de Andreu Mas públicat al diari 20 minutos:

BILINGÜISME: LA REALITAT VIRTUAL

A Alacant som una comunitat on legal i oficialment es parlen dos llengües igualment reconegudes, protegides i respectades per la Constitució i l’Estatut i, per tant, per l’Administració.

Però a nivell social o d’ús, no existeix este reconeixement ni respecte. El bilingüisme ha estat un fracàs per als que parlem valencià, en canvi és una excusa perfecta per als castellano-parlants.

Us sona esta frase?: “Como soy bilingüe, hablo en castellano”. Algú ha sentit mai “como som bilingües parlem en valencià…”? Això afavoreix la discriminació positiva del castellà al triar.

El bilingüisme ha afavorit l’increment de coneixedors de valencià però ha disminuït el nombre d’usuaris. La joventut estudia valencià al col·legi, però pensen que el castellà és la llengua més protegida, la més útil i la que parla més gent.

En esta situació, l’ensenyament del valencià és en realitat una pèrdua de temps i el bilingüisme, la condemna del valencià a la desaparició.

Anuncis

8 pensaments sobre “El bilingüisme segons Juan Puchades

 1. mira que eres malo joan nomes dius veritats a miges o tonteries.I RESPECTE AL FULLET DEL CURS DE RITME I PERCUSIO:SI ES A NIVELL NACIONAL EL POSARAN EN FRANCES???????NO?AHIIIIIIIIIIIIIIIII

 2. Si es fera tot en valencià et pareixeria be joan?????? jo crec que és el que tu busques (el valencià únicament) i no em digues que no pq saps que és veritat. (Editat: Qüestions personals per a casa) AIXÒ ESTÀ BÉ VERITAT??? a mi em pareix patetic!!!

 3. De veritat que ni ha gent que ni es calfa el cap en llegir l’article abans de comentar, he dit clarament que defense un bilingüisme inmersiu cap al valencià o al menys un equitatiu, pero resulta que el equitatiu sempre acaba beneficiant al castellà. Jo estic a favor del sistema d’inmersió lingüistica, que está comprovant que dona un resultats molt bons.

  És una qüestió de lògica i d’estima per la teva llengua i no per la forenea, per que no puc viure normalment en la llengüa que hem van ensenyar els meus pares??

  Bilingüisme sí, pero no discriminatiu….

 4. Joan tens tota la raó. Sols val la discriminació possitiva. Els que parlem Valencià estem cridats a l´extinció, sols es questió d´anys, ho sabem. Però al menys tenim el dret i les ganes de lluitar.

  Per cert els que parlen castellà també s´estinguiràn en favor de l´angles o el mes paregut a aquest que resulte de l´evolució de la llengua.

 5. El bilingüisme es refereis a cuant hi ha una cosa en Valencià posar-la en Castellà (com per exemple el bando), pero cuant es al reves, aixo ja no fa falta, pero ells son aixina, ho acas vos sorpren??

 6. Yo creo que el valenciano al igual que el catalan se extinguiran y daran paso al espanglish, como de hecho se ve en los USA.
  Me refiero a la inmigración latina que lo utiliza y que reside alli, Mc Cain como fiel discipulo de Bush abogava por el muro y la división. No se estan inventando nada los republicanos estos, han hecho lo propio como los chinos con la gran muralla. Unos cebados a un lado y otros hambrientos en el otro lado del muro.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s