Govern Central i Generalitat es pronuncien sobre la línea Xàtiva-Alcoi

La línia de ferrocarril Xàtiva-Alcoi és de nou tema d’actualitat, després que s’hagen pronunciat consecutivament sobre ella el Govern Central, la Conselleria d’Infraestructures i el col·lectiu ciutadà “Salvem el Tren”.

trenxativaalcoi

Tal com informem en anteriors edicions, en la seua recent visita a Ontinyent, el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Ricardo Peralta, informava que els Pressupostos Generals de l’Estat de 2009 preveuen una menuda partida de 100.000 euros i que el projecte està pendent que s’arribe a un acord la Generalitat per a arribar a una solució respecte a la cessió de la titularitat de la línia, que actualment té el govern de l’Estat. No obstant això, posava també cert interrogant sobre el futur de la línia a l’afegir que “en 2010 estarà conclosa l’Autovia Central i això crearà un escenari distint amb necessitat de tràfic diferent” en el qual caldrà avaluar el futur de la línia ferroviària.

Posteriorment, la Conselleria d’Infraestructures i Transport ha anunciat que iniciarà en breu les obres de la nova estació d’Albaida de la Línia Xàtiva-Alcoi, mitjançant una inversió de 1,4 milions d’euros contemplada en els pressupostos autonòmics per a 2009. Segons l’administració autonòmica, la nova estació a Albaida resoldrà el problema d’ubicació en una corba amb peralte, i millorarà la intermodalidad en la comarca de la’Vall d Albaida, per la seua connexió amb la xarxa d’autobusos regulars. Des de la Generalitat es recorda també que a més de la nova estació de Albalida, la Conselleria d’Infraestructures i Transport ja ha redactat els projectes per a la millora del traçat de la variant de Benigànim, renovació de la via, amb la senyalització i comunicacions entre els punts kilométricos 8 i 23’5 de la zona de Benigànim i Montaverner.

Per la seua banda, la plataforma ciutadana “Salvem el Tren” ha valorat positivament la notícia de la imminent millora de l’estació d’Albaida, però afigen que la construcció d’una nova infraestructura puntual, sense prèviament haver planificat i concretat la millora del conjunt de la línia, no ve a ser més que un “pegat” en la situació de la mateixa. De la mateixa manera, lamenten novament la falta d’enteniment entre els governs central i autonòmic, que dificulta en la realitat la realització de millores destacables i de forma integral en el ferrocarril Xàtiva-Alcoi.

ontinyentdigital
Noticia Completa
Anuncis

58 pensaments sobre “Govern Central i Generalitat es pronuncien sobre la línea Xàtiva-Alcoi

 1. Ritbau, per que te que ser deficitara la linea de Xàtiva a Alcoi i la de Xàtiva a Valencia no? Les estacions de normal tambe estan llunt del poble, igual es per que tenen millor servei? Igual es per que pasen tres cada 15 o 20 minuts? Igual es per que hi ha doble via? Igual es per que la linea te doble via? Igual es per que pasen trens de llarc recorregut? Igual es per que pasen trens de mercaderies? ……
  Respecte al comentari de Robin, no se que li veus de mal, per a mi, m’ha llegit el pensament i l’ha escrit.
  Salut i Republica

 2. Vinga Ritbau, no t’enfades, en serio, comentem el tema del tren. A veure si ara t’enfades i ens deixes de visitar igual que va fer Solana7, s’enrecordeu de Solana7?? algú sap alguna cosa d’ell o d’ella?? ja fa temps que no diu ni muu.

  Una salutació per a Solana7 des d’ací si ens està mirant!!!

  Vinga va Ritbau…parlem del tren, que al cap i a la fí, és el tema que estem tractant i es un tema que interessa i molt, de fet una estació de tren ben comunicada és un factor molt important per a donar vida a una població, sempre i quan donen un bon servei clar, que no és el nostre cas.

 3. Jua Jua Jua , que no m’enfade, com si el enfadat fora yo.
  Robin ha dit, “A RITBAU: Tenia ganes de veuret de nou pel blog per ensenyar-te una coseta i taparte la boca. Mira, bueno, MIREU TOTS la “CALANYA” de la gent de “Coalición Valenciana”, el partit del POZO a Benigànim…. mireu que democràtics que són, mireu si són democràtics que tenen com a lider del partit a un falangista… mireu mireu…”, estooooo, no pareix que l’enfadat siga yo, pareix que haveres vingut a buscarme soles per a ensenyarme un video que diu ben poc, a part de que un tio va perteneixer a la falage, com molts atres, com Julio Anguita o el F u s t e r, per el motiu que fora (no se de qui fiarme més, si del que ho es per convicció o per el que es per interés, eeeehhh Joan?), per a continuació definir de “gentola” a gent que perteneix a un partit democratic, pero bueno, es una apreciació teua, com meua es la de pensar que la teua calorosa aparició en este fil “a saco” i ab ixos arguments me parega PATETICA, no per que insultes a ningú. Seguim, Joan demana que per favor, no mos desviem del tema, i com este tema no te res a vorer en cultura o llengua, me llimite a intentar respetarlo, cosa que es pren per alguns, de “victoria contra el feixiste, tocado i undido”, lo dit, PATETIC.

  Tornem al tren, ojala no desaparega la línea, pero, que beniganim, compare esta ab la de Xàtiva-Valéncia, bueno de risa.

 4. Mira Ritbau, gracies de nou per lo de patètic.

  Escolta, mira jo et demanaria disculpes per qualsevol insult, de fet no seria la primera vegada que li demane disculpes algú del blog… i com veus no m’he mort…. i si pensara que tinguera que fer-ho et demanaria disculpes a tú però per a mi l’unic que he fet és una simple definició del dirigent del partit de Coalició Valenciana, que és per a mí un “FASCISTA” amb totes les lletres que li corresponen a la paraula… i si això et molesta… docs ho senc molt… però jo no sóc el que hem vestia de blau amb el yugo i las flechas… era ell… i per tant és ell el fascista… i si tant et molesta perque estas de part d’aquesta gent intimament relacionada amb el fascisme docs o senc molt però a mí ja saps on trobarme… a l’altre bando.

  A més sempre ens vens en que això eren temps passats, que encara que fora fascista la gent pot canviar i ara no ser-ho… clar clar… ara ja no és fascista… no que va…i per això és manifesta juntament amb els de España 2000… que com tots sabem són un partit super desquerres que va fundar Carrillo.

  Vinga va… i passe ja del tema… es evident que pensem diferent i punt… no passa res no s’acaba el món Ritbau. Vinga jo en compte de un calificatiu tipo “Patètic” t’envie un altre petonet.

 5. Mira Robin yo no t’ha demanat disculpes, puix tu a mi no m’has insultat, lo que tu penses de les persones a titol personal es el teu problema, els insuls a les persones o formes de pensar es lo preocupant, pero ya veus que no es el meu problema, pero el teu problema es que confundixes lo que diuen els atres en lo que yo dic, i aixó si que es un problema.
  Que es lo que mes mal me sap?, que m’envies “petonets” i que me digues que yo no se escriurer en valencià, que ho se, pero dirte que tu tampoc, “petonet” en valencià, del Cenia cap avall no ha existit mai, en valencià es “bes” del llatí “basium” com en el romanç de la major part de la peninsula, com la recullen els diccionaris valencians de Esteve (1489), Pou (1575), Ros (1764), Escrig (1851), Fullana (1921) y LAS PROVINCIAS (1997), perque en idioma valencià no existix el engendro català “petó”.

  I el tren?

 6. Les estacions que jo sapiga son propietat de RENFE, el que no l´agrade la portala i l´interior de la mateixa, ja sap lo que te que fer si els de l´empresa no li fan cas. Ma de pintura, alguna que altra lluida a les parets, alguna granaeta i estacio neta i decent.

 7. Ritbau i la pregunta ara és….
  qui t’ha dit a tú que jo visc del Cenia cap avall? I si resulta que visc del Cenia cap amunt? també m’has de dir si et puc enviar un petonet o no?

  Jo es que entre el país Valencià i Catalunya no hi veig cap frontera saps? així és que puc utilitzar les paraules que hi ha al diccionari sense ningun problema.

 8. A per cert…

  i tu que utilitzes “Engendro”

  ENGENDRE m. que duen alguns diccionaris catalans, és un castellanisme inadmissible (=cast. engendro).
  ENGENDRAR correctament seria ENGENRAR.

  Com pots veure tu també fas errades, jo no vaig a corregir res, a més jo sóc el primer que faig faltes sense parar en aquest blog igual que tots els que participen, però ja que vas corregint a tot el món el mínim que podries fer es escriure bé.

  Adeu Tipex. (ja saps per lo de corrector) (és el sentit del humor català que m’aflora quan parle amb tú)

 9. Joan no són fronteres personals, jo no tinc cap problema contra ritbau, només és que portavem debatint aquest tema desde l’altra noticia que vas posar, pero en fi… jo done per tancat el tema, tens raó, parlem del tren i punt.

 10. Si tingueu queixes del tren, la RENFE es a la que ha d´anar adreçada les queixes del mateix. En quan al traçat a la llinia, estic d´acord en lo que ha dit una persona mes amunt de ferla de doble via i es mes per a mi tindria que aplegar a arrivar a Alacant ciutat.

  Va estar Paco, el director i ara esta el Sr. Pujades i en este sentit discrepe de la llinia mantiguda fins ara per part dels que han tigut i els que tenen la vara de manar. Ara que Valencia esta vullguen donar diners, va i en conter de posarse el personal content a mitges en conter d´aixo vinga tot lo mon a replicar i a tirar els trastos al qui no deu.

  Per a tot ignorant, els horaris i els trens el que fa i desfa es la RENFE i a ella ha d´anar adreçada en primera instancia les queixes, despres ja es deu escomençar desde Madrid fins a qui tinga responsabilitats en este servici.

 11. La linea de Xàtiva a alcoi la gestiona la generalitat valenciana desde ja fa mes de 20 anys.
  La generalitat i el govern central tambe van presupostar per a estos anys pasats, diners per a la linea, pero ni uns ni altres van invertir res. Cuant vegem que estiguen en obres podrem dir que estan invertint, mentre tant res de res i la linea esta agonitzant.

 12. Pos mes rao encara a tots els que tiren els trastos nomes als del PP, de pararse i demanar explicacions tambe als que van precedir als actuals d´avui dia; i que segons es veu ara a la noticia que s´ha fet reso en el mirador ja n´hi han diners que van a invertirse.

  Ho gestiona la conselleria pero les maquines son de la RENFE i el que no esta conforme en les diesel ja sap a qui se deu adreçar primer.

 13. en definitiva ,,una linea que pot tindre ganancies ,,la fan deficitaria,,posseu trens cada hora,i voreu,,si quasi tota la gent que vol anar a valencia,,s´en va a xativa o manuel per els horaris dels trens,,,cada hora,,tren de anada i tornada,,aixo es servici ,,i aixi la gent anira molt en tren,,tal com esta ara ,,com tens que anar,,si per anar a valencia ,,perds tot el dia i es tens que esperar o aun tren que be promte o a un altre que be tard,,,,en definiva,,que volen tancarla i punto,,adeu amics

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s