Gordon Brown VS La Crisi

El primer ministre britànic está sent un clar exemple de com gestionar i a més traure rendiment polític i social a una crisi econòmica mundial

gordon-brown-at-conference

A començaments d’aquest any tothom qüestionava el lideratge del primer ministre britànic Gordon Brown dins del seu partit el “Laborista”. A més les enquestes donaven un avantatge impressionant als “tories” (conservadors).

Ara però les coses han canvíat, i la gestió de Brown al capdavant del combat contra la crisi económica ha girat les previcions gairebé a l’invèrsa. Brown ha fet una bona jugada tant política com econòmica. La crisi, de fet, i pel contrari del que es pot pensar, era una oportunitat pel govern laborista i per al primer ministre de remuntar posicions i l’ha aprofitada.

Brown va ser dels primers que va donar la cara dins d’Europa i que a més es va posar a treballar de seguida, amb la presentació d’un pla econòmic de rescat de majors dimensions fins i tot que el dels EEUU, i des de el punt de vista econòmic el més ben planificat.

brownsarkozy

Ara de nou, Brown ha sorprés a tots els britànics i també a bona part de la població mundial amb la presentació d’un nou pla que retalla un 2,5% l’IVA amb l’objectiu d’estimular el consum. I sens dubte ho está conseguint encara sense ser aplicat, els ciutadans es mostren molt més optimistes, sobretot davant aquesta propera campanya de nadal. La retallada s’aplicaría durant uns dos anys en els que s’espera que es puga normalitzar relativament la situació.

Davant d’aquestes accions, els “tories” amb David Cameron al capdavant s’han quedat “paralitzats” sense saber massa bé com reaccionar, després de veure perdut tot un avantatge superior als 20 punts porcentuals. Per la meva banda, res mes que dir que donar l’enhorabona a Brown per la seva gestió, i per sobretot felicitar als seus asessors tant polítics com econòmics que han sabut traure un bon partit de la situació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s