La Fiscalia adverteix a 284 alcaldes valencians que poden cometre prevaricació urbanística

Requereix a Medi Ambient els expedients de cases il·legals

caseta

La secció de medi ambient de la Fiscalia de València va acabar ahir de remetre els requeriments als 284 municipis de la província, inclòs l’Ajuntament de València, perquè denuncien totes les construccions il·legals advertint-los que poden incórrer en un delicte de prevaricació urbanística o de prevaricació omisiva “respecte als alcaldes i regidors intervinents en la concessió de llicència”. Aquesta petició afecta també a la Conselleria de Medi ambient.

Les diligències informatives obertes pel fiscal delegat de medi ambient, Joaquín Baños, expliquen que, “de la investigació dels delictes contra l’ordenació del territori, en relació amb determinats supòsits de la secció de delinqüència econòmica, s’ha pogut detectar un degoteig incessant de denúncies relatives a la construcció d’habitatges en sòl qualificat com no urbanitzable, tant comú com protegit”. Baños indica que, malgrat que hi ha hagut denúncies de la Guàrdia Civil, de la conselleria i d’alguns ajuntaments, i s’han obert diligències penals, “no es pot actuar de forma individual”, ja que “el problema de les construccions il·legals emmascara un problema més greu, que és el de prevaricació urbanística“.

A continuació, l’escrit assenyala la responsabilitat directa dels ajuntaments a través de l’alcalde, els plens o els equips de govern, que “són els encarregats de concedir o no les llicències per a construir”. I posa com exemple l’Ajuntament de Zarra, on “van detectar la concessió de llicències per a la construcció en sòl no urbanitzable”, encara que, diu que “aquesta no és la conducta més comuna per la seua flagrancia”.

Castigat pel codi Penal

El requeriment recorda que “aqueixa situació ha estat denunciada per les institucions europees i per ONG’s” en relació a les construccions il·legals a la Comunitat Valenciana i a la construcció en el litoral valencià. Finalment, assenyala un a un tots els delictes que poden incórrer. En primer lloc, aqueixes conductes poden constituir un “delicte de prevaricació urbanística castigat en el Codi Penal, respecte dels alcaldes i regidors intervinents en la concessió de llicències”.

logolevante
Noticia Completa
Anuncis

8 pensaments sobre “La Fiscalia adverteix a 284 alcaldes valencians que poden cometre prevaricació urbanística

  1. Ja era ora que el fiscal fera alguna cosa, arriva uns anys massa tart, pero més val tart que mai.
    En Benigànim es un poca vergonya, i més des de que mana D. Juan i eixa “cirujana”, d’aquitecta que ha posat, que es totalment permisiva en les casetes, i en el poble per posar una rejotla es posa tots els problemes que vol, i ni te conte si eres un poc rojet………. i en el terme ha deixat fer les barbaritats més grans.
    Constuir dins del poble a més a més de les barreres municipals, costa uns 30.000 euros més que fer la mateixa casa en el terme. (llicencia, planols, TCO, escritures, etc………)

  2. a jose ramon la fiscalia ja la revisat gracies a les denuncies del pp sobre la residencia i per lo de l’auditoria i no li han trobat res irregular ni il·legal, aixina que ell esta ben tranquil, pots estar segur

  3. a jr ja l’han revisat en totes eixes denuncies i auditories tontes que han perdut els del pp. Ara esteu tranquils que si no han tancat a paco en tot el que ha fet en 25 anys, no tanquen a ningú. si feren una auditoria dels anys de paco, no eixirien coses no. jo vull que vinguen tambe.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s