El Suprem reconeix Filologia Catalana per a les oposicions a la Generalitat Valenciana

La sentència se suma a la vintena del TSJ valencià, el Constitucional i el Suprem espanyols que equiparen el valencià amb el català

fontdemora

El Tribunal Suprem espanyol ha fallat que els opositors a mestre i professor al País Valencià titulats en Filologia Catalana ja acrediten coneixements de valencià, contràriament a les ordres de la Conselleria d’Educació. Ha donat la raó a STEPV, que va interposar un recurs contra les ordres de la conselleria, que no ho contemplaven. Ja en són una vintena les sentències del TSJ valencià, el Constitucional i el Suprem que equiparen el valencià i el català.

Malgrat la quantitat de pronunciaments judidcials, l’administració valenciana s’ha negat reiteradament a reconèixer Filologia Catalana com a titulació vàlida per a acreditar coneixements de valencià.

Però STEPV diu que aquesta sentència ‘és molt important i significativa, perquè no admet recurs i obliga la conselleria a reconèixer aquesta titulació en futures convocatòries d’oposicions.’ Si no ho fa, STEPV estudiarà d’interposar un recurs contra el conseller per prevaricació.

logovilaweb
Noticia Completa

10 pensaments sobre “El Suprem reconeix Filologia Catalana per a les oposicions a la Generalitat Valenciana

 1. a vore si anem donant-nos compte de el el català i el valencià son la mateixa llengua, simplement anomenado de diferent manera en cada comunitat autónoma, aci valencià i a catalunya Català. Encara que continuarà haguent gent que afirme el contrari com si saberen mes que els filòlegs. Esque que en aquesta última sentencia judicial, per a la que no es pot presentar recurs, les coses comencen a canviar, perque tan patriotes que son els del pp i només volen que distanciar-nos d’una comunitat amb la que compartim la llengua i cultura.

 2. El pp el unic que vol es crear confusió i poder portar a la gent per on ells vullguen.
  La gent que no te les coses clares es mes facil de convencer, contanlos contes de fantasies i grandees com fa camps,

 3. Yo no se com estos del PP s’empenyen en diferenciar el català de lo que la antivalenciana AVL obliga als nostres fills a estudiar, que no la posaren ells? que no saben que l’AVL no reconeix la llengua valenciana? com asperen que un tribunal dictamine en favor de la llengua valenciana?, portalos la llengua valenciana ho farán (com ho feren una vegá), pero si els portes el català de l’AVL soles donarás que riurer, llevali al invent català lo que porta de la llengua valenciana i vorás en lo que es queda, i això si que está documentat.

  Jo, compartim cultura, jajajajajajajajajaja, quina?.
  Jo, filòlegs quins i quins estudis fets tenen per a demostraro?

  Mecagen, no tinc massa tems per a contestarvos, pero ya vindre ya.

 4. Ritbau, si no vols escriure el valencià ben escrit, allà tu. Només demostraras la teva ignorància. Si vas a l’estranger, i demanes un traductor, que el demanaras, en valencià de la RACV? Doncs si en trobes un ens avises.

  El català estandard no el parla ningú. I jo no veig als de les Terres de l’Ebre diguent que ells no parlen català.

 5. va ritbau que este el tema que t’agrada a tu. mira jo no pense posar-me a discutir. només una cosa, ara vas a dir-me tu que una carrera universitaria no servix per a res? saps tu mes que un filòleg? quin es el problema que es filologia catalana? el català no es ningun invent, ni el valencia tampoc, es la mateixa llengua dita de dos formes distintes i ja esta. tu dius que li llevem al català lo que te de valencià i vorem el que queda no? jo et dic que si li lleves algo al català queda el mateix de catala que de valencia, t’agrade o no. es que no entenc com perque canvien algunes paraules ho tenim que considerar dos llegues distintes. xicotet=petit, nen=xiquet…. es si anem aixina a andalusia parlen un altre idioma perque alli diuen aixo de: “quillo”. para ja de dir bobades ritbau, i no et molestes en contestar que ja no et tinc que dir, res. no intentes demostrar el que no es pot.

 6. Votants del PP:

  Mentre els del PP us fan veure que defensen el Valencià més que ningú, i que són més Valencians que ningú perque no admeten l’unitat de la llengua… tots sabem que el govern de Camps no aposta per una politica educativa en Valencià… i fins i tot a Europa ho veuen clar… a veure si deixem de creure el que diu Canal9.

  http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2008121200_19_530706__COMUNITAT-VALENCIANA-Europa-censura-faltade-modelo-educativo-esencialmenteen-valenciano

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s