Una Constitució caducada

Al llarg d’aquest cap de setmana es celebrarán a Madrid actes en conmemoració del XXX Aniversari de la Constitució Espanyola

constitucion_de_1978

Fa 30 anys que es va promulgar aquesta constitució post-franquista, i a dia de hui una reforma es imprescindible per que la validesa de la mateixa en els temps que corren és més que qüestionable. I quant parle de que no te validesa, hem referixc simbòlicament. Vull dir, aquesta Constitució va ser votada en unes condicions no massa favorables per a una elecció lliure i democràtica, a més la mateixa confirma la “herència” franquista.

Per si no era suficient, més de 30 generacions de ciutadans de l’Estat Espanyol no han tingut l’oportunitat de decidir el seu marc constitucional, per no parlar de que el 100% dels ciutadans no van poder escollir el règim polític que dessitjaven. A cas ni ha algún problema a que els ciutadans trien? Discrepe totalment, d’aquelles persones que diuen que la Constitució és “intocable”. Crec que la llei te que estar al servei de les persones i no les persones al servei de la llei. Per desgràcia la democràcia espanyola pareix que no está encara prou consolidada, ni PP ni PSOE s’atreveixen a obrir el “calaix” de la Constitució, així que de moment pareix es seguirà amb la Constitució marcada per l’escut franquista.

Anuncis

Un pensament sobre “Una Constitució caducada

  1. Les corts que van fer la constitució no éren realment democràtiques, ja que el govern no va deixar presentar-se a les eleccions cap partit que no aceptara a la monarquia, fins i tot el partit comuniste va tindre que renunciar a la bandera i a la república per a poder presentar-se.
    Salut i República

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s