Esquerra no donará suport als presupostos de l’Estat si TV3 no es veu al País Valencià

El grup d’Esquerra Repúblicana al Congrés dels Diputats no donará suport als presupostos estatals si no es signa el compromís per que TV3 puga emetre al País Valencià

ridao

Esquerra ha posat com a condició prèvia per negociar els presupostos del govern Zapatero, que aquest es comprometa a garantir la signatura del decret que permeta l’emissió de TV3 al País Valencià. Aquesta condició és la primera d’altres com una dotació de 800 milions d’euros per a finançar l’aplicació de la Llei de Dependència.

Menys mal que hi ha algún partit al Congrés Espanyol que s’atreveix a mencionar el nostre nom a Madrid, per que amb el PP i el PSOE som invisibles. No és la primera vegada que “Esquerra” ix en suport d’iniciatives relacionades directament en la nostra terra, en aquest sentit donar les gràcies als responsables de la formació per fer-nos visibles encara que siga de quant en quan.

De totes formes encara que el govern de ZP signara i la proposta de reciprocitat s’acceptara hem de ser conscients que ens trobem en un retrocés. En primer lloc per que en teoría pedrem els 3 canals de TDT que produeix TV3 ( 3/24, 33 i K3) per passar a quedar-nos sólament amb el canal principal. A canvi d’això el govern del senyor Camps guanya quasi dos multiplex de TDT sencers que podrà utilitzar per a regalar a tots els seus amiguets.

Anuncis

9 pensaments sobre “Esquerra no donará suport als presupostos de l’Estat si TV3 no es veu al País Valencià

 1. Eixe és el gran problema que tenim els valencians, creguem que el PSOE ó el PP ens solventaràn els problemes, quan aquestos estàn més preocupats en quedar bé amb els de Madrid, deixant moltes vegades de costat el que realment importa als valencians. Però bé, és el que volem, o no? Després ens queixem que si no ens donen açò o no ens donen allò, i li tirem les culpes als altres, qui ès del PSOE al PP i qui ès del PP al PSOE, i acabem tenint casa per agranar. En camvi, en altres comunitats tenen gent a Madrid que defenen el que és seu, sense tindre que cedir a ninguna presió dins del seu propi partit.
  Aquesta notícia n´es un exemple, un partit de Catalunya té que defendre la llibertat dels valencians a decidir el canal de TV que volem veure, mentre els “nostres” polítics és dediquen a coartar aquesta llibertat. Increible!! A veure, el que pugam vorer TV3 no significa que la tingam que vorer per obligació, cada ú és lliure de veure-la si li agrada, i si no que veja C9, però al menys poder elegir.
  Que no ens limiten les nostres llibertats per uns interesos particulars i partidistes!

 2. Anem a veure:

  1. Camps va afirmar que no era just que TV3 emitira al País Valencià i Canal9 no ho ferà a Catalunya.

  2.El Govern Català li oferix un acord de reciprocitat, en el que TV3 continuara vegent-se al País Valencià i Canal9 es vegera a Catalunya.

  3.El Govern Català ha complit amb la seva part, deixant emetre Canal9 a Catalunya… però al mateix temps….El Govern del PP de Camps va tallant les emisions de TV3 i multa a ACPV amb 300.000 euros.

  4. Com que el PP de Camps no deixa emetre TV3 lliurement, Esquerra Republicana demana ajuda al govern de Zapatero.

  5.Com que el Zapatero no ha actuat en aquest tema…. Esquerra Republicana ha dit entre altres coses que votarà en contra dels presupostos generals de l’estat.

  I quina ha estat la sorpresa??

  6. El PP de Mariano Rajoy s’ha aderit a la negativa formaulada per Esquerra Republicana per a tombar els presupostos de Zapatero.

  I on està el desgavell?

  Doncs en aquest Resum:

  Camps (del PP) ens talla TV3, Ritbau (de ERC) diu que votarà en contra dels presupostos perque el PP de camps talla TV3 i Zapatero no fa res. I finalment, Rajoy (del PP) s’aderix a la negativa formulada per ERC contra els presupostos.

  Es a dir… que el PP ens talla TV3… i el PP vota en contra dels presupostos entre altres coses… perque Zapatero no ha actuat contra el tancament de TV3 per part del propi PP.

  Visca la Concordancia del PP.

 3. en estes coses es on es demostra la política del pp, es simplement portar la contraria i armar rebombori per a confundir a la gent, d’eixa manera els porten per on volen i mantenen els seus vots. es algo paregut a una secta. la prova esta en que molta gent encara que veja aço mirara de defensar-ho com siga, o simplement no contestaran perque tenen por d’assumir que estan equivocats.

 4. Estic amb desacord de lo que diu robin.
  A partir del tercer punt, ja te n´has anat a les branques. Els de ACPV, van posar els aparells sense cap permis pertinent, o siga posats per la seua cara bonica. En lo de la multa, es raonable ja que estos se n´habien passat per volerse posar a sobre de la llei, ademes de que han incorregut en faltes i aquesta multa es consequencia directa de la mateixa.
  Punt 4. ERC s´ha mostrat disconforme amb els presupostos no perque aci a Valencia no se puga vorer la TV3, sino que per el tema de asignacions presupostaries. Catalunya havia demanat mes diners, a banda de demanar-ho el tripartit amb Montilla al cap del mateix i no sols de demananr-ho sino que els presupostos estan fets i avaluats amb dades i estudis desfasats degut a la crisi actual.
  Punt5. es 3/4 de lo paregut amb el punt 4, amb la salvetat de que PP i ERC per motius propis han coincidit amb el vet del seu vot en el Senat.
  Punt6. Aixo ja ratja am la demagógia pura. El PP ja estava en contra dels mateixos presupostos; ERC volia tindre mes diners per a Catalunya i com ha vist que les seves peticions presupostaries no havien sigut escoltades, (per no parlar amb la base que ha aplicat el gobern en la que han estat fets) han fet lo propi el dir no.
  EL resum teu ja pareix de xiquet de ESO.
  Vols dades jo te done, en dos mesos hi han anat a l´atur prop de 400.000 persones i el president este a estes hores ja mos esta diguent que te pensat donar faena a 300.000. Com te queda la xifra?
  Ja son 3.000.000 el nombre de parats, xifres irreals ja que els del PSOE no compten com aturats els que fan cursets del paro. Altre desgavell, el amagar el verdader nombre d´aturats.
  El PP no te talla a tu res, la senyal de Monduber que es la que molts del poble agafen la TV3 esta oberta i hi han hagut sentencies favorables per l´emisió de la mateixa.

 5. Algunes aclaracions per al “peperet”:

  Primer tenim que tindre clar que els “repetidors” precintats no son d’ACPV exclusivament, vull dir son repetidors que transmeten totes les cadenes de televisió. El que fa ACPV és simplement des de ixe repetidor posar un “modul” més per emetre TV3. Per si no ho sabíes “peperet”, Punt 2 porta emitint de forma il·legal en analògic des de el seu naixement, així que la llei per a tots o per a ningú. I a més hi han varios jutges que han denegat el accés, això ens fa deduir que la situació legal o ilegal no és tan clara com pareix.

  Respecte als presupostos, evidentment que Esquerra ha votat en contra per motius propis, el que hem destacat es que ha incluit el tema de TV3 com una de les seves reivindicacions per al vot favorable.

  En quant al tema de la economía que parles dius que la culpa la te el president, jo crec que no es aixina, i no ho dic per que siga del PSOE ni de qualsevol altre… si no per que sincerament crec que no has fet una ullada a Europa. Ara hem dirás, es que tenim el atur més alt de tots ….. això ha sigut característic d’Espanya des de sempre en époques del PP i del PSOE. Fixat que en el que respecta al creixement econòmic, Espanya está encara en una recessió molt inferior a la d’altres païssos europeus.

  Jo tots els dies veig a Rajoy críticant-ho, pero sense aportar ningúna mesura concreta… totes li pareixen mal!! Això no es fer una oposició responsable. Tu creus que si el Govern Espanyol pugera fer algo per a baixar el nombre de parats no ho faría?? Guanyaría tant moralment com políticament. El que jo no entenc és que un partit dretà, d’empresaris, neoliberal… vullga fer-se passar ara per defensor del treballador i de les PIMES… això és fals i només te un fí partidiste… si no mira que pronte van congelar les pensions fa uns anys….

 6. Anem a vorer, els repetidors estos els van posar persones alienes a l´autoritat i per lo tant aquesta asociació estara subjecta a la llei actual. Tanmateix es lo que esta passant en tots els puestos, que volen anar per damunt de la llei i aquesta el que fa es posar a cadascu en el seu lloc.
  Jo no soc cap jutge, i si punt2 emitix il.legament, alla vagen ells amb les seves consecuencies.
  EL colmo es que estigues diguent-me que jo dic que la culpa la te el president, aixo ja ratja el ridicul. Nomes he esmenat en que la “base” amb la que s´han fet estos presupostos, es base en dades ja irreals amb l´actualitat economica.
  Per si no ho has sentit, t´ho dire. Se necesitem dades reals, no dades manipulades perque aixo el que fa es que se perga la confiança, amb el que aixo suposa a l´economia del pais.
  Home els de ERC no estan bobos i si poden fregar vots per lo de la TV3, ells estan en el seu dret. Altra cosa es mesclar-ho tot per a justificar-se.

  Les reconversions, els contrat temporal, abaixar de 45 a 33 dies el despido, el que ixquera el mateix Solbes de fermos un pla privat de pensions etc.. aixo el que ho ha fet ha sigut els del PSOE; per no dir que els ERE que el gobern signa reduixc de 33 a 20 dies el despido i els que mana es el Zapatero no el Rajoy.

  Cal fer es ajudar per mitja de prestecs a les empreses i no la animala de donar diners al bancs. Tanmateix el de fer una proroga als autonoms en el seus pagos a Hisenda, per no dir de que s´aplique la llei d´extrangeria amb les persones sense paper. Ara preparat per la puja de la llum i de la resta d´impostos a l´any que ve
  En un dels posts jo vaig esmentar el que als autonoms pugueren cobrar paro si aquestos pagaven un sobretaxa i ja esta vegent-se que el gobern ja esta pensant-se en aplicar-ho.

 7. Anem per parts:

  Primer els repetidors no s’han tancat, el que s’ha tancat es digam el mòdul d’emissió. Per que si fora com tu dius tota la gent de la Costera s’havera quedat sense vore ni un sol canal de televisió per que el repetidor es el mateix. Tu dius que la llei posa a cadascú en el seu lloc, per això si s’aplica la llei s’ha d’aplicar per a tots amb igualtat.

  Respecte als presupostos, totalment d’acord amb tu de fet ho vaig comentar a “Bloc Actualitat”. Les dades están desfasades i s’han de actualitzar, i per això jo crec igual com tu que era necessari tombar els presupostos.

  En quant a la l’economia, jo et recomane que et peges una volteta per uns quants diaris europeus i voras com están tots igual. En quant a lo dels bancs, és una mesura impopular en certa manera pero és elemental, el que passa es que per poder entendre això s’ha d’entendre una mica de teoría econòmica. Está clar que ni han moltes mesures que es poden proposar, pero nosaltres desde la tanca tampoc podem dir que siguen les mes encertades. No es que jo vulga defensar l’acció del PSOE en la crisi, per que ja he dit moltes vegades que discrepe de moltes de les seves accions, pero el que no crec es que ningún partit ni ninguna persona siga la solució directa a això quant a tota Europa dretes i esquerres están al mateix nivell.

  Pero la dreta no pot jugar al doble paper. Qui son els que històricament han estat al costat dels empresaris? La Dreta . Qui son els que sempre han estat a favor les jornades o acomiadaments dels treballadors? La Dreta. Qui son els que han defés sempre a ultrança el sistema de lliure mercat? La Dreta.

 8. Per al Peperet.

  Passant per alt, tots els factors econòmics que heu comentat Joan i tu… només aclarir, que el comentari d’abans era només per resumir de la manera més simple possible la tan complexa situació que s’ha donat en aquestes votacions.

  I continue pensant el mateix… vulgues tu o no vulgues…. es ERC la que ha fet el “veto” als pressupostos i és el “PP” el que s’ha adherit. Ja sé que hi ha molts motius pels que es veten els pressupostos, però entre tots ells, ERC “demana una actuació per part del govern en el cas de TV3 al País Valencià.”… es a dir… que el PP de Rajoy a recolzat a ERC en vetar els pressupostos… segurament per moltes altres raons ja ho sé… però és com a mínim curiós… que entre altres estiga aquesta proposta de ERC i així i tot el PP és recolze amb ERC.
  M’entens ara?

  Per cert, pareix que penses que jo estic a favor dels pressupostos…. tot al contrari… en aquest cas estic amb ERC i pense que el grup del PSOE no està treballant correctament per acabar amb la crisi, o com a mínim minimitzar-la… ara bé… de ahí a pensar… que el PP ho faria millor… hi ha un món.

  més informació…
  http://www.elpais.com/articulo/espana/Esquerra/veta/Presupuestos/Senado/apoyo/PP/CIU/elpepunac/20081210elpepinac_2/Tes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s