El Consell d’Europa avala la ‘immersió lingüística total’

Critica durament que no es garantitze l’ensenyament en valencià en tots els nivells educatius del País Valencià

europe_flag

El Consell d’Europa acaba de proposar al govern espanyol que desenvolupi un model d’ensenyament ‘d’immersió total’ en les llengües territorials cooficials a l’estat, com el català, el basc i el gallec. I és que, segons el Consell, l’actual model no respecta els compromisos adquirits per Espanya quan va signar la Carta Europea de les llengües regionals o minoritàries. Així ho fa constar en aquest informe (pdf) que va publicar-se ahir.

El Comitè de Ministres, màxim òrgan de decisió del Consell d’Europa, diu que el català no ha assolit el nivell desitjable, sobretot a justícia o a empreses com Renfe, Telefònica o Correus, i demana al govern espanyol que prengui les mesures necessàries.

Garantir l’ensenyament en valencià al País Valencià

El Consell retreu al govern valencià que hagi desenvolupat tan poc l’ensenyament de la llengua. Critica que no hagi rebut l’informe que va demanar sobre la funció del Consell Valencià de Cultura i diu que Educació ha de garantir un model en valencià en tots els nivells educatius i a tot el territori. També insta que es resolgui, com més aviat millor, la connexió de les emissions televisives públiques del Principat i del País Valencià.

logovilaweb
Noticia Completa
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s