Els cirurgians de la ortografia

De nou l’Ajuntament de Benigànim es torna a lluir en la seva ortografía quant escriu Valencià

cartellpromonadal_marked

En aquest cas i com podeu vore a la fotografía de dalt, l’errada es per a matar el que l’ha feta. Aquest cartell correspon a una promoció de l’Ajuntament i el Comerç Local per sortejar una televisió durant aquest nadal, i en el mateix podem observar dues errades ortogràfiques de diferent intensitat. Primer trobem el “Ara mes que mai” on el “més” portaría accent al referir-se a quantitat, després i la que s’emporta el premi a la millor errada ortogràfica de l’Ajuntament és posar “Hurna” en compte de “Urna”.

Enhorabona a l’Ajuntament i sobretot al que ha escrit el cartell, ni ha que reconeixer que s’ho ha currat. De fet, no és la primera vegada que l’Ajuntament comet greus errades d’ortografía casualment sempre en valencià, per exemple en el “Ben-Informat” que ens ha arribat hui ni han un fum de errades sobretot d’accentuació que ja comentarem.

Anuncis

10 pensaments sobre “Els cirurgians de la ortografia

 1. q poca feina q teniu, només anant fotografiant i mirant tot el q fan mal!!!!!!!! esta clar q per a molts de vosaltres no faran mai res be, ja que sols mireu colors. L’errada pot ser de l’imprenta, no? o es q tot el que es fasa mal es cosa de l’ajuntament???

 2. Ja se que al PP i als seus fans, els sap molt mal que ni hajen persones que vigilen totes les seves accions i els diguen tot allò que fan malament. A més tin en compte que la majoría de fotografíes no son nostres, si no que les envia la gent al nostre correu. Hem generat uns nivells de participació mai vists sobretot a Benigànim.

 3. Primer dir-te que no cal que et canvies el nick segons la teua conveniència. Segona com ja t’he dit, la diferència entre un escrit informal i un formal i d’una administració pública es substancial si no ho entens és problema teu.

 4. No entreu en el terreny de la crítica ortogràfica perquè vosaltres en cometeu un bon cabàs, DE FALTES. Per exemple, en este article apareixen les següents errades:

  es per a matar el que l’ha feta = és per a matar a qui l’ha feta (accent diacrític en és i el relatiu QUI referit a persones)
  sobretot al que ha escrit el cartell= sobretot a qui ha escrit el cartell (relatiu qui referit a persones)
  ni ha que reconeixer = cal reconéixer o s’ha de reconéixer (perífrasi d’obligació impersonal i accent en l’infinitiu reconéixer)
  ni han un fum de errades= hi ha un fum d’errades (hi ha sols s’utilitza en tercera persona singular)
  ABANS DE CRÍTICAR EN ESTE TERRENY CAL RECICLAR-SE!!

 5. Se’ns havien oblidat les del titular i l’entradeta de la notícia:

  Els cirugians de la ortografia= els cirugians de l’ortografia (apostrofació)

  De nou l’Ajuntament de Benigànim es torna a lluir en la seva ortografía quant escriu Valencià =
  De nou l’ajuntament de Benigànim es torna a lluir en la seva ortografía QUAN escriu valencià ( QUANT INDICA QUANTITAT i no temporalitat com és el cas i valencià, nom de llengua s’esriu minúscula, ajuntament, nom de la nstitució també s’escriu minúscula)

 6. No t’excuses en la informalitat de l’escrit. La nostra llengua ja ha sigut durant molt de temps manipulada i cadascú ha fet el que li ha donat la gana amb ella, com perquè tu justifiques la informalitat de l’escrit. Es suposa que açò és un mitjà de comunicació, per tant, siguem un poc seriosos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s