El País Valencià a la cua en despesa sanitària

El Govern de la Comunitat Valenciana destinarà durant el pròxim any només tres euros diaris per persona en l’atenció sanitària, el pressupost més eixut i minso de tot el mapa autonòmic.

camps

El fet ho ha donat a conèixer el secretari de Sanitat i Benestar Social del PSPV-PSOE, José Mayans, en un estudi comparatiu dels pressupostos que les diferents comunitats autònomes dedicaran a la Sanitat el pròxim any. Les dades recaptades indiquen que la Conselleria de Sanitat dedicarà 1.158,63 euros per cápita a l’assistència sanitària; gairebé cinc-cents euros menys del que inverteix el Govern del País Basc en els seus ciutadans, 1.607,34 euros per cápita, i 422 euros menys del que assigna el Govern d’Extremadura a atendre la salut dels seus paisans.

La Comunitat de Madrid, que també governa el Partit Popular, tot just assigna uns euros més a la cura sanitària de cada ciutadà que la Comunitat Valenciana: 1.170,56, quantitat que representa un terme mitjà de 3,2 euros diaris. Ambdues autonomies ocupen els últims llocs en l’assignació pressupostària per cápita en atenció sanitària des dels últims sis anys. I en aquest sentit, José Mayans apunta que probablement aquesta escuálida assignació econòmica “sigui la responsable dels greus dèficits sanitaris que caracteritzen a ambdues comunitats”.

logolevante
Noticia Completa
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s