Balanç de l’any

Avui el president espanyol ha fet valoració del que ha sigut l’any polític, seguint l’estela fem la nostra valoració personal del que ha sigut políticament aquest any 2008

zapateromoncloa

Analitzarem els punts principals de l’acció política d’aquest any.

 • Crisi Econòmica: La principal errada del govern Zapatero, segons el meu pareixer, va ser el intentar suavitzar les primeres observacions sobre la crisi. Evidentment, ni els analistes més informats podíen saber a aquelles hores que la situació arribaría tant lluny com ho ha fet, però si més no si es podía preveure una forta caiguda de l’activitat econòmica atenent al “boom inmobiliari” i a la crisi de les subprime als EEUU. A pesar d’aquesta errada de “principiant” el govern ha reaccionat, encara que més tard del desitjable. Sobretot destacar el Pla d’Obra Pública que crec que és una molt bona aposta en aquest moment, tant per crear llocs de treball com per millorar les nostres infraestructures.
 • Atur: La pasada legislatura ens trobarem amb una taxa en mínims, i ara ens trobem en una taxa en màxims. No és d’extranyar, la debilitat econòmica d’Espanya sempre s’ha localitzat en l’atur, pero el seu ràpid increment i l’augment dels expedients de regulació han agreujat si més no la situació. Així, crec que el govern ha de vigilar de ben prop a les empreses que intenten aprofitar-se de les circumstàncies per eliminar llocs de treball i ajudar en la mida del possible aquelles empreses disposades a mantenir els seus llocs de treball.
 • Terrorisme: He dit, en diferents ocasions en aquest bloc, que creía que la via de la negociació amb ETA era una opció d’acabament plenament viable. Al igual que en el seu moment ho vaig afirmar, ara puc dir que la meva “fe” amb la negociació ha desaparegut. Aquesta organització ha demostrat ja en tres ocasions que l’únic que vol seguir fent es matar, sense cap altre objectiu, per tant caldrà fer-los front amb els poders de l’Estat. En el que si que discrepe amb el govern, és amb la ilegalització de determinats partits relacionats amb l’esquerra basca crec que una eliminació d’aquells que volen defensar les seves idees per la via política es si més no fomentar la opció violenta.
 • Finançament autonòmic: Es evident que l’actual mòdel de finançament autonòmic está obsolet, i per això caldrà cercar un mòdel millorat i que permeta a les Comunitats Autònomes millorar els serveis que presten als seus ciutadans. Evidentment, l’augment demogràfic te que ser un factor a tindre en compte, pero també ho tindríen que ser les despeses del bilingüisme entre d’altres.
 • Tropes a l’exterior: El govern ja ha dit que no augmentarà la seva presència a Afganistán, crec que és important que es mantingen i jo apostaría inclús per augmentar-les. Aquesta regió és un punt d’un possible greu conflicte, i cal controlar-lo i estabilitzar-lo i intentar millorar les relacions entre el Pakistán i la India.
Anuncis

24 pensaments sobre “Balanç de l’any

 1. A JO.
  EL PP ESTAVA EN CONTRA DELS PARLAMENTS EN ETARRES, I SEMPRE A FAVOR DE LA ACCIO POLICIAL.
  NO SERA QUE EL PSOE A RECULAT EN EL TEMA DE PACTAR AMB ETA.

 2. ah, i el que va fer Aznar no era parlar amb eta? el psoe a tirat enrere en parlar amb els etarres perque ells no han complit, i tan be em pareix ara com el que feien abans, bueno si vols, el d’ara millor.
  per a peperet, la pregunta te la tindries que fer a l’inrrevés, et pareix be que camps malgaste i s’endeute tant en F1, America’s Cup, etc… en compte de en centres educatius, carreteres, hospitals… i et sap mal que Zapatero ens deixe forat per continuar invertint seveis socials? Mira hui ha eixit el model del nou finançament autonòmic, per el qual, si s’aprova, les comunitats mes riques com la nostra, rebran el mateix de l’Estat pero pagaran menys al mateix, i les mes pobres, pagaran el mateix i rebrán mes, i cada comunitat tindrá el 90% de poder sobre els impostos dels seus habitants, d’eixa manera si alguna comunitat vol finançar algo els diners els te traure d’on els tinga, o pujar els impostos, aixi que a partir d’ara cada volta la culpa de si es fa o no es fa, la tindrà cada volta mes el partit que governe cada comunitat. A vore si ens donem compte ja del canvi que fa falta en la nostra!

 3. Beniganina tu eres masoca eh?
  Deus de ser del tipo de persona que rep a gust les galtades aquestes i en la que ens cau, vens ara a donar que riure.
  Quan te quedes sense feina i te tinguen que tallar la llum, voras com la gracia ja no es la mateixa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s