l’Any polític al País Valencià

A punt de finalitzar aquest any 2008, fem balanç del que ha sigut l’any polític al País Valencià

cortsvalencianes2

Políticament parlant, l’any polític al País Valencià ha sigut bastant decepcionant, com sol ser-ho en estos últims anys. Un any marcat, també, per les polèmiques en matèria educativa que quasi portaren a una vaga general de l’ensenyament. En el mateix sentit, el conflicte sobre l’impartició de Ciudadanía en anglès i la poca inversió en matèria educativa van portar el 29 de Novembre a una de les manifestacions més nombroses des de la Guerra de l’Iraq.

ESPA�A-EDUCACI�N

En quant als serveis i objectius bàsics la cosa seguix igual. I es que som la comunitat amb menys inversió en sanitat i educació, cal recordar dades per les quals la mitjana de llits per habitant i la despesa per alumne es troben en el seu nivell més baix al País Valencià, així com el nombre de barracons escolars. No s’ha facilitat la transparència pública, més bé tot el contrari, Canal9 segueix amb la seva linea i les polítiques d’ocultació i d’apartar-se de l’informació pública segueixen en marxa. De fet aquest any l’ofensiva front a l’emissió de TV3 al nostre país, ha portat al tancament de diferents repetidors. Finalment, en aquest periode de crisi en que ens trobem, ha situat al País Valencià en una de les autonomíes més perjudicades i a més el Govern del senyor Camps no s’ha dignat a afrontar el problema econòmic de manera seriosa.

tancamentcostera

l’Enfrontament cap al Govern Central ha sigut la tónica general durant aquesta legislatura, fonamentalment amb el finançament autonòmic, que ara sembla estar en vies de desenvolupament amb l’acord de totes les comunitats. Així pero l’actitut d’oposició total del PP nacional, ha fet que ja s’haja anunciat el seu desacord, a pesar d’incloure la reclamació de l’augment de població que a més es revisaría periòdicament.

ESPA�A-CONGRESO-PSPV

Per últim cal remarcar l’elecció del nou secretari general del PSPV-PSOE, Jorge Alarte, que sembla que pot donar nous aires al partit per apropar-se al canvi a la Generalitat. També les desavinençes dins de Compromís han fet que EU abandone la coalició, i que l’horitzó del 2011 siga més incert dins de l’esquerra.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s