Paterna diu “no” als bous al carrer

El 68% dels veïns que han participat en l’enquesta han votat en contra del festeig, pel que l’alcalde, Lorenzo Agustí, demana a la penya taurina que “ho accepten”, ja que és “la decisió dels veïns”.

bousalcarrer

EUROPAPRESS

La localitat valenciana de Paterna no recuperarà els espectacles de ‘bous al carrer’, després que els resultats de l’enquesta realitzada entre els habitants del municipi per a conèixer la seva opinió sobre la celebració d’aquests festejos taurs haja revelat que el 68% dels enquestats està en contra d’està pràctica. Així ho va anunciar avui en roda de premsa l’alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, segons van informar a EuropaPress fonts municipals.

Anuncis

31 pensaments sobre “Paterna diu “no” als bous al carrer

 1. a vore, que es una enquesta estic d’acord en el que digueu, pero es una votació desde el moment en que l’alcalde diu que fará el que la majoria dels votants opine, s’entereu o no? per tant el que ha elevat això a grau de votació va ser l’alcalde i la població i no jo, a vore qui es el ignorant aci.
  I no digueu barbaritats, que aci no ha perdut drets ningú, tots tenien el dret de opinar i de manifestar el seu acord o no amb la festa, qui ha volgut gastar-lo l’ha gastat i el que no ha volgu fer-ho no ho ha fet. l’alcalde de la població ja va avisar que el que eixira a la enquesta o votació (que es en el que s’ha convertit després de l’us que es sabia que anava a donar-li) sería el que es faria, si han votat mes o menys persones es una altra cosa, o que voleu que ara no es tinga en compte la opinió de la gent que si que ha votat? aixo no seria llevar-li els drets a eixes persones? jo crec que si, en canvi als que no han votat ningú els ha obligat a abstindres. I jo pregunte una cosa, si haguera eixit el resultat a favor dels Bous al cararer, tampoc estarieu conformes?
  Tant que vos preocupen els drets i la democràcia, voleu que tornem a votar aci a beniganim pero sense que el pp empadrone a gent, ni toque per telf desde la taula, i sense comprar a gent amb certa discapacitat psicològica pagant-los amb euros i pormetent-los faena? perque supose tambe pensareu que aixo es antidemocràtic no?

 2. Les coses clares, era una enquesta a primeries i per lo tant tot lo que s´haja despres d´aquesta enquesta es material que se fa servir per a fer estudis. Tant dificil es entendre aixo?

  Eixe es el meu incis i per lo tant a partir d´aquest incis es desmunta que la gent ho haja votat. El que ha fet l´alcalde de Paterna ha sigut agafar el resultat dels que s´havien pronunciat. Per lo tant alli no hi hagut cap votació.

  Aquell (l´alcalde) ha agafat la majoria que havia vist pronunciarse en eixe aspecte, o siga en l´enquesta. Per lo tant ell (l´alcalde) se serveix d´aquesta enquesta per excusar-se de la seva resposabilitat, ja que ell al 2007 ho va promete. Ara si s´aplaudeix com un mérit politic, el que ho apludeix ell mateixa es desvirtua com a ciutada, perque justifica que qualsevolt mitja es licit per a asolir les seves metes i aixo ja es propi de dictadures i oligarquies.

  Ja per acabar, si s´haguera fet desde el principi que del que se tratava era de fer un referendum tractant sobre la festa, tota aquesta pelicula no s´haguera muntat. La cosa es mes seria del que pareix, ara que si a tots us agrada el que vagen trepijant ja els teus drets d´aquestes formes, apanyats ja estem. Que lleven aquestes animalades si pero no fer-ho passant per damunt dels demes.

 3. No et penses que la “enquesta” era anar tocant porta per porta i si o no, o tocant per telefon eh??? Per poder votar havíes d’acudir o be per internet, pero amb el teu DNI com a empadronat de la localitat. No es una enquesta d’opinió, si uno una votació entre els veins del poble.

  I això que diuen per ai que això lleva drets no és més que una rabieta pel resultat. Per que la participació del poble es molt positiva, pero clar es veu que ni ha qui no li agrada o només li agrada quant li convé.

  Si la “festa” esta dels bous, havera importat realment a la gent havera acudit a votar, i aí no ni ha més que vore.

 4. mira metralla si no vols vore les coses allà tu, ara sabrás tu mes que l’alcalde sobre el objectiu d’això. A canal 9, eixe canal tant transparent, van dir que com al poble es sentien moltes opinions sobre aquest acte festiu, l’alcalde volia fer una votació per vore l’opinió de la gent del poble i per vore que feia al respecte, per tant i despres de vore que era obligat anar amb DNI i tot, es veu clar que si que era una votació, i que per tant tots el habitants de paterna, tenien tan dret a votar com a abstindres, i per eixa mateixa raó, hi ha que respectar tant els que s’han abstés com la opinió dels que han votat, i la majoria ha dit “NO” als bous al carrer, aixi que si algun dels abstés no esta d’acord, haver votat SI. Jo no veig que s’haja llevat ningún dret a ningú, tots sabien el que pasaria una volta es sabera el resultat. Tan demòcrata que ets i tant et costa d’entendre això? Jo ja no pense discutir mes, el que no vullga entendre-ho que s’apanye.

 5. Segueu curtets.
  Us mostreu feliços dins de la vostra ignorancia, pero vist lo vist estic parlant per a sords. Vegent com s´alegreu de que estiguen llevan drets als habitants de Paterna, ja dona que pensar.

  Per a que discutir amb gent que no sap diferenciar el significat de les paraules i els fets. Lo dit, us sap be que hi haja resolució basada en una enquesta i no en els vots d´una vota, ja que els vots son determinants i no les opinions. Ara si ja t´agafes com una rabieta meua el resultat de l´enquesta i no de que jo m´haja mostrat contrari a aquesta manera de fer les coses a base de preguntats i no de votaes o referendums, aixo ja te defineix a tu com a una persona cinica o pitjor iresponsable envers als mitjants que s´hagen fet servir per a asolir aquesta mesura.
  Que no veus que si s´haguera sotmes a votacio tot aquest enrrenou no s´haguera muntat? Pero esclar, per a alguns entenen que una enquesta es més vinculant que un referendumi no es aixi. Ja que en el segon els ciutadans tenen dret a votar i a exigir resposabilitats, mentres que en el primer nomes serveix per a pronunciar-se i prou i esclar que vegent quin dels dos el que mes afavoreix per als interesos del que mana es el primer.

 6. xeee, metralla, quan no sabeu que contestar, digueu que seguem curtets, que tinguem rabia, que no som ignorans, que no som demócrates (?).
  Si no pensem com vosaltres ja esta tot mal.
  Un poquet de respete a l’opinió dels demes, home, que estem en Nadal, i sempre esteu cantant “PAZ Y AMOR “, i no ho practiqueu mai, xeee.

 7. Els veïns i Veïnes de Paterna han realitzat una votació, i en ella han guanyat els que demanaven acabar amb les festes de bous.

  Quin problema hi ha Metralla??

  La diferència de vots ha sigut prou gran no creus?

  També es veritat que hi ha molta gent que no ha votat… i que vols que li fem?? Ha votat tot aquell que volia votar, i ja està, s’enten que qui no ha votat es perque el tema no va amb ell.

  Que vols supondre que tots els que no han votat… anaven a votar a favor de seguir fent bous?? I tu ens vols fer creure que eres l’unic democrata que hi ha al blog?? Que no veus que el democrata és aquell que respecta el resultat d’una votació… i no el que inventa històries absurdes per a desacreditar una votació??

  Si hi ha gent que no ha votat… i volia votar a favor de que continuaren fent bous… també hi ha gent que no ha votat… que no volia seguir fent bous… però els sistemes d’eleccions es el que tenen… que si no vas a votar… ningú va a endevinar el teu pensament… així es que si realment eres un bon demócrata… a Respectar toquen.

 8. Jo pregunte i si el resultat fos com el de Paterna pero amb el “si” amb majoria?
  Ho celebrarieu?

  Metralla no faces cas a estos que nomes parlen per parlar i si poden fer rabiar, te fan rabiar. Un altra i aquesta vegada no s´excuseu si estic “a favor de” o “en contra de”. En el 2007 va haver un pleno a Paterna decidint per unanimitat la ordenança en defensa dels animal i jo pregunte:

  Per que no la varen aplicar enguany?

  Trobe que a Paterna van faltar tots els partits al seu vot emés al 2007.

  Per que aixo (bous al carrer) no es va decidir en un pleno a Paterna tambe?

  Perque trobe jo ja que al 2007 es va decidir eixa ordenança i tanmateix que s´aprova al dia seguent, es obligacio del poble el obeirla. Tret siga clar, que hi haja un altre pleno decidint el llimit de la mateixa ordenança.

 9. Digais lo que digais, en Cuatretonda bién que se llena de Beniganim en la suelta de vaquillas (otra patochada más) cuando las hacen.

  No pasa nada, si aqui se prohibiese, los aficionados a tales festejos cogerian carretera y al pueblo de al lado, al igual que haran lo propio los de Paterna. A perder los comerciantes, no negareis los almuerzos, “picaetes” y demás servicios que se ofrecen a los que acuden a tales festejos. Que no solo acuden de Paterna, sino de los alrededores y fuera de la provincia también. Solo veo prohibiciones y ninguna alternativa o solución.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s