Es debat el futur de “Galeuscat” a les europees

Els partits nacionalistes que conformen aquesta coalició de cara a les eleccions europees d’aquest any, están debatit els principis d’acord i d’acció de la coalició.

parlament-europeu

Galeuscat va neixer les passades eleccions europees per a aglutinar partits nacionalistes i d’esquerres de Galicia, Euskadi, Catalunya, País Valencià i Illes Balears, de cara a la representació en el parlament europeu. Els principals integrants de la coalició, són CiU, PNV, Bloc Nacionalista Gallec, Bloc Nacionalista Valencià i també el Partit Socialista de Mallorca. Galeusca compta actualment amb 3 MP’s al Parlament Europeu.

Ara però s’ha obert el debat sobre la reedició de la coalició. S’están debatint diverses possibilitats com fer una coalició més oberta i de caràcter progressista, no reeditar la coalició o el més probable tornar a fer-ho.

Pel que respecta al País Valencià, el BLOC s’ha manifestat a favor de la continuitat de la coalició. Concretament el secretari general del BLOC ha manifestat que: “‘El Bloc vol ser el representant del País Valencià en aquesta gran coalició perquè necessitem aliances útils, i aquesta l’és”.

Anuncis

2 pensaments sobre “Es debat el futur de “Galeuscat” a les europees

  1. Soc un votant de Galeuscat mentre hi estiga el BLOC, és a dir, que a les Europees’09, el meu vot serà per aquesta coalició, però el comentari que voldré aportar, és que Galeuscat no va náixer per a les eleccions europees de 2004, doncs si no m’enganye, naisque a l’any 1923, però que, tenint en compte el sistema electoral al Parlament-UE, és el millor escenari on trobar la seua màxima expressió, clar està, en una contesa electoral.

    Tampoc és exacte que tracte d’aglutinar partits nacionalistes, és a dir, que no és un caixó obert a tots aquests partits per constituir una coalició electoral, sinó més bé s’ha d’entendre com un paraigües auspiciat per BNG-PNB-CiU, on a més a més, poden tindre cabuda altres, com ara, el BLOC.

    Gràcies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s