Crònica del Ple Extraordinari 16/01/09

Us oferim un recull de els temes tractats i de les opinions dels diferents grups polítics, en el ple extraordinari d’avui

saloplens

Com sabeu la sessió d’avui estava convocada per tal d’aprovar i presentar un projecte per al Pla d’Inversió Local que s’ha promogut des de el Govern Espanyol. Al poble de Benigànim li corresponen 1.000.000€ i la proposició de l’Ajuntament és d’invertir-los en la construcció d’una “sala d’usos múltiples”.

En primer lloc és necessari aclarir el concepte de “sala d’usos múltiples” així com la seva relació amb el projecte d’Auditori. La sala d’usos múltiples serà un edifici amb dos plantes que teòricament serà per a poder fer reunions o coses que requerisquen d’un espai. Aquesta sala s’ubicaria al mateix terreny que l’Auditori, i conseqüentment li resta terreny al mateix i pareix que substituiría a l’annex que comportava el projecte d’auditori original. Arribat ací, l’Ajuntament sosté que açò és un projecte diferent a l’auditori, i el PSPV creu que és un simple afegitó substitutiu. De moment no es sap ven bé per que s’utilitzarà i els detalls en profunditat del mateix.

El grup del Partit Popular ha votat a favor de la proposició, i el grup del PSPV s’absté’s per uns motius que intentarem resumir a continuació i que a més esperem poder-vos oferir el document dels motius en qüestió. Primer el PSPV creu que s’hauria d’haver comptat en l’oposició i associacions locals per escollir els projectes per al pla, a més el grup socialista creu que es podrien invertir millor els diners en el nou complex esportiu, en els terrenys ja adquirits la passada legislatura. Com ja em dit abans, pensen que el projecte és un simple afegitó a un auditori considerablement reduït, un auditori que ja tenia aprovades les seves corresponents subvencions i que per tant no calia malbaratar els diners d’aquest Pla d’Inversió.

En la meva opinió, crec que efectivament açò és un afegitó “substitutiu” per a l’auditori que segons sembla roman en l’aire. Per aquestos motius, i davant la inseguretat de que el projecte d’auditori ixca endavant, el PP ha decidit fer-hi un espècie d’afegitó en detriment del projecte d’auditori complet. Per tant vist que serà en el mateix terreny i que substituirà presumiblement a l’annex previst en l’auditori original, ja es qüestió d’opinions de considerar si la cosa és la mateixa o quina és la vertadera intenció.

+ El Dilluns us oferirem la memòria del projecte, així com el document d’al·legacions del PSPV-PSOE

33 pensaments sobre “Crònica del Ple Extraordinari 16/01/09

 1. Si mireu els resultats de les darres el-lecccions en Beniganim voreu que el PSOE ha perdut dos vots i el PP ha conseguit els vots que nessesitava, Com? amarrant el vot i enganyant a algunes persones, diguenlos que els anaven a donar una bona faena en lájuntament etc.
  Ja eu sabeu amics de l´esquerra de Benigani i pobles del voltant, si voleu que es faça una politica social com cal, primer degeu de anari junts a les el-leccions com fa tota la dreta i despres amarrar el vot es a dir, la gran majoria del que no voten son aquells que es creuen la cançoneta que sempre diu la dreta, quan no te argumens (tots els politics son iguals) sin embargo davant de una crisi el AZNAR va abaratar els despidos dels treballadors i Zapatero no. i ajuntamens que es preocupen per el benestar de les persones majors, i ajuntamens que tinguen mijos (centre de dia) no el posen en funcionament, perque els diners que costa de mantindre, sel poden ambujacar en forma de suculentos sous i altres partides com kilometratjes etc. sense tindre el minim remordiment,

 2. Aixo de que Aznar abarates els despidos es molt discutible, ho van fer els socialistes. Breu historia:

  En la presidencia de Felipe, quan va ser la famosa crisi dels 90 (els que tenen de 25 anys en amunt ho recordaran):

  Van legalitzar les ETT (fins aleshores il.legals).
  Van abaixar el despido de 45 a 33 dies treballats (aixo uns que prediquen per el bé dels treballadors).
  Van afonar el fons de la SS (Seguretat Social) amb un forat que tira enrere. En eixos dies va eixir el ministre d´economia Solbes (curiosament ara ho torna a ser) alentant a la gent de que se tenia que pensar en fer-se plans de pensions.
  Les reconversions del carbo (si mireu les vostres factures de llum hi ha un epigraf dedicat a aixo).
  Camviaren la llei d´extrangeria que desenvoca ja amb l´aparicio de les primeres pasteres.
  Van deixar un 22% de gent aturada, l´Estat amb numeros vermells i amb un gran déficit, la pretensio de voler formar part de l´UE.

  Entra Aznar i de com aquest en les primeres setmanes de mandat trucava les portes dels bancs per a poder garantir el cobrament de les pensions, congela els sous dels funcionaris esclar degut a que el calaix estava buit (poc despres aquestos recuperaren lo perdut)
  se comença a alçar l´economia, tambe els sindicats eixen al carrer a protestar amb rao o sense ella.
  Començaren a primar a la construcció com a repulsiu de l´economia i que la reactives (amb tot el bé i el mal que comportara). Lo que va derivar en que no hi havia suficient població per a tanta feina i a que es remuntes el fenomen inmigratori, en el 2003 ja el ministre Rato avisaba de que calia camviar de model economic.

  Mes be que mal, Aznar va reflotar el pais i pese a qui li pese aixo no el pot rebatrer. Reconec que aquest tingue errades i tambe encerts.

  2004 entra Zapatero en un pais ja integrat dins de l´euro i la UE, solvent, amb un fort superavit i amb el fons de la SS cobert, sanejat i garantit. Aquest ja duu 5 anys amb el poder i repetint de ministre Solbes.

  Ara el que se va a fer, es el seguir mantinguent al sector de la construcció amb aquestes subvencions. Lo que se va a fer es tindre a la gent ocupada el temps que dure l´obra i a tot el pais amb una llosa de 8000 millons sumats ja al greu deficil que duu a sobre el pais.

 3. Peperet series tan amable de dirme quina es la relacio endeutament-pib de la gestió del camps en la generalitat? Podries dirme quin lloc ocupa entre els ccaa espanyoles?

  I ni ha que ser prou partidista per a intentar comparar la crisi dels anys de aznar en la crisi actual… això es diu no tindre ni idea d’economia.

 4. Veig que segueixes en la mateixa linea peperet. Una linea que al meu pareixer sembla molt poc intel·ligent, per que l’únic que fas es defensar “el teu partit” atacant al contrari. Per que no fas un poc d’autocrítica??

  Jo crec que el PSOE ha tingut molts errors sobretot en el diagnòstic de la crisi, pero crec que la diferència entre la gestió del PSOE i del PP es fonamental i sobretot en matèria de retalls socials. El senyor Aznar va viure una crisi econòmica molt menys intensa i sense una relació causa-efecte tan gran com l’actual. Ara el primer que va fer el senyor Aznar va ser congelar les pensions i pese a qui pese va abaratar l’acomiadament, i de fet el senyor Rajoy encara segueix apostant per el mateix (http://www.cadenaser.com/articulo/economia/Mariano/Rajoy/aboga/reforma/laboral/Aznar/abarato/despido/csrcsrpor/20080918csrcsreco_6/Tes/).

  Crec que si el PSOE ha fet una cosa bé és mantindre l’aposta per les polítiques socials a pesar de la situació econòmica. Crec que econòmicament és un encert pujar les pensions com s’han pujat i mantindre les diferents prestacions que s’han incorporat en aquesta legislatura. El govern ha actuat en la linea de tots els governs europeus i amb les mateixes conseqüencies en relació al dèficit. Respecte a l’atur, tots sabem que l’Estat Espanyol te un problema del que s’anomena “atur estructural”, i que entre tots hauríem de saber sol·lucionar. El senyor Aznar va arribar a una taxa d’atur molt similar a la que existeix ara, sense comptar que l’efecte de la caiguda de la construcció aguditza l’efecte sobretot a Espanya.

  Davant una situació de crisi econòmia, i més si és a nivell mundial, no hi han receptes màgiques. La majoría de governs segueixen els mateixos passos, i que al meu pareixer no van desencaminats, encara que es tindria que tractar el problema de base del sistema econòmic.

  Ara, personalment no compartixc les apostes de “el teu partit” per abaratar acomiadaments i congelar despesa social, més bé tot el contrari. En un món globalitzat com el nostre, la veritat és que les accions dels respectius governs poden ajudar, pero ells sols no van a sol·lucionar res. l’Inèrcia econòmica mundial, i segons la diversificació de sectors econòmics al pais, fan que el pais ixca abans o després de la crisi. Pero “el teu partit” sembla que está molt còmode amb les dades econòmiques i espera que vajen pujant per montar una “festa”. El problema és que el PP no está portant una estratègia política coherent, i així com aquesta situació qualsevol oposició es trobaría en avantatge, el PP no ho fa. I jo crec que fins i tot que el 2012 tornarán a pedre les eleccions si no canvíen de forma de fer política.

 5. Joan, no se com tens la cara tan dura de dirli a peperet que sempre defen al seu partit, quan tu fas igual!!! Estas molt ceg…espere que et caiga prompte!!! feste major i observa la realitat amb ulls d’adult!! el mon que tu defens…és una utopia!

 6. No, perdona, jo canvie la posició i defenc a cada partit quant crec que és legitim. Al igual que vaig demanar la dimissió de Jose Ramón i vaig criticar en diferents posts a Zapatero, ho faig amb el PP. Si no revisa’t els posts d’aquest bloc i voràs moltes discrepàncies amb el PSOE.

 7. perque no tornem al tema, es deveres que puchades es va quedar almidonat cuant esta senyora en el ple li va dir tot el que no feia per la gent major?

 8. Clar, el senyor Puchades no anava a donar-li la paraula pero li va saber mal i la va deixar parlar, la dona amb aquella convicció que parlen les persones majors amb raó, li va dir això que no veia que per a la gent major s’estaguera avançant res en referència a la residència i el centre de dia.

  Aleshores el senyor Puchades es va quedar evidentment sorprés i sense saber molt bé que dir. Evidentment de la residència no podía dir res per que s’ha esfumat, del Centre de Dia li va dir que no era veritat i que en el pròxim ple li ho explicaría. Pero en fí, supose que son simplement llarges.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s