Els bancs no compleixen

Les entitats bancàries no estan translladant el flux de liquidibilitat en la mateixa proporció que els governs ho han fet

bancos-espana

La mesura estrella contra la crisi arreu d’Europa, ha sigut la injecció de diners públics en les entitats bancàries entre d’altres. En un principi sembla una acció necessària, ja que en teoria s’aconseguiria mantindre el flux de crèdit que és la base del finançament de les empreses i també dels consumidors. A més aquesta injecció seria retornable a llarg termini, i fins i tot l’Estat podria acabar guanyant diners o si més no, no perdent-ne.

Però la realitat ha estat molt diferent, i es que a pesar de les nombroses injeccions de liquidibilitat als bancs que els governs europeus i americans han realitzat, no pareix produir-se una contrapartida efectiva. És evident, que aquestes mesures no son d’impacte instantani, però a hores d’ara ja s’hauria d’haver vist una millora pel que respecta al flux de crèdits i conseqüentment açò deuria millorar la situació de les empreses (sobretots les PIMES), i per tant finalment el manteniment dels llocs de treball, que és el gran problema estructural de l’economia a l’Estat Espanyol. La majoria de governs europeus estan exigint que els bancs donen una resposta a aquest estímul, és l’actuació adequada, els plans teòrics pareixen ben encaminats pero els fets actuals no ho apunten tant.

Pense que, a banda de l’injecció de líquid (mesura encertada sempre que les dos parts complisquen), hi ha una mesura que crec que podria ser molt efectiva: l’entrada de l’Estat en l’accionariat dels bancs. d’Aquesta forma l’estat podria vetllar pels interessos tant de l’economia local (sobretot Pimes) com dels ciutadans del país.

Anuncis

3 pensaments sobre “Els bancs no compleixen

  1. Ens han venut la moto de que volien mantindre el credit i lo que ha passat ha sigut que en els diners de tots els hem sanejat el conter de perdues per les subprime emeses o comprades a terceres fons.

    A guanyar el banc, com sempre i el poble com sempre ofegat. Nacionaliceu els bans i voriem com els posaven a tots en firme. Banc que arreplegue diners de l´estat i no deixe prestec raonables, banc intervengut.

    Han capitalitzat els guanys i les perdues de la seva gestio les han nacionalitzat. Si tingueu algun dubte ho expose més clar:
    El monto de bitllets per a mi i per a tots que paguen les meves factures i errades.

  2. Una última cosa que se m´oblidava; al mateix temps que nacilonalitzaren el banc, expropiació inmediata de tot el patrimoni dels que formen part de la junta d´aministració dels bancs.
    Si tinguem que estar ofegats, que ho estem pero ells junt amb tots nosaltres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s