Recull de noticies sobre l’incendi

Tal i com us vam informar ahir a la nit es va produïr un incendi forestal per la zona limit del territori municipal de Benigànim anomenat zona de Torrella

incendigenoves

Us posem un recull d’informació de diferents mitjans:

 • Levante-EMV: I en València, les flames arrassaren part del terme ubicat entre Quatretonda, Genovés i Benigànim. El incendi va comançar sobre les 18:30 hores, i al tancament d’aquesta edició, no estava controlat. Els bombers i el centenar de soldats del exércit no van poder accedir a la zona donada l’intensitat del foc i el fort vent que canvíava constantment de direcció.
 • Las Provincias: El foc de Genovés, que va iniciar en la partida de Coto, va afectar a una zona molt abrupta de mont baix i pinar, en la que no hi havía vivendes. Les flames ràpidament arribaren als termes de Barxeta, Benigànim i Quatretonda, i encara que es desconeixíen les causes, s’especulava en que no fora possible controlar-lo fins al dia d’avui pese que la força del aire va remitir ahir per la vesprada. El incendi es va iniciar a les 18:30 hores i la seva magnitud era “important”, segons la Policía Local de Benigànim. El vent va propiciar la propagació de les flames i va dificultar encara més les tasques d’extinció. A més, segons va explicar la Delegació del Govern, fins a la zona es van desplegar efectius de l’Unitat Miliar d’Emergències UME. Els mitjans aéris que teníen previst intervindre no van tindre l’oportunitat de fer-ho. Segons pareix, un testic que permaneixía en la zona va ser el que va avisar del foc al 112.

ACTUALITZACIÓ: Diferents medis aeris s’han incorporat aquest matí per fer front a l’incendi. Més actualitzacions als comentaris.

Anuncis

10 pensaments sobre “Recull de noticies sobre l’incendi

 1. Informacions d’última hora a “El Mundo”:

  “Quatre mitjans aeris s’han incorporat a les tasques d’extinció de l’incendi del municipi de Genovés (València), declarat el dissabte a la tarda en una zona compresa entre les comarques de La Costera i de La Vall d’Albaida, segons el Centre de Coordinació d’Emergències.

  A més, la Comunitat de Madrid ha enviat aquesta nit un equip compost per 63 bombers i personal forestal per apagar el foc, que afecta els termes municipals de Genovés, Barxeta i Benigánim, tots ells de la província de València, i en l’extinció també participen efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME).

  El foc, que continua actiu, es va declarar sobre les 18.30 hores, quan un testimoni va alertar al telèfon 112 d’un incendi d’una magnitud “important” en aquesta zona, segons detalla la Conselleria de Governació.

  La Policia Local de Benigánim ha explicat que el fort vent que ha bufat, unit a allò escarpada i inaccessible que és la zona, ha dificultat l’extinció d’unes flames que s’han propagat ràpidament.

  En les tasques d’extinció van participar en un primer moment brigades forestals i dotacions dels Parcs de Bombers diferents municipis colindants a la zona en flames, però els mitjans aeris que tenien previst intervenir no van poder degut a que, quan van ser requerits, ja no hi havia llum suficient perquè enlairar-se, segons les fonts”

 2. Em pareix vergonyós que a la Comunitat Valenciana no hi haja prou dotacions de Bombers o brigades forestals. Això de tenir que vindre 63 persones de Madrid… deixa molt que desitjar.
  M’agradaria des d’ací també reivindicar que els equips forestals de la Comunitat no estan ben dotats en quant a equipació i materials necessaris per a extingir un incendi forestal. No es pot enviar un dispositiu a apagar un foc quan les vestimentes que porten no són les adeqüades per a aquesta activitat.

 3. Hi ha qui parla per parlar i amb ganes d´encendre a la gent, tots tambe saben jugar a eixe joc.
  “Molt be hi ha al poble 422 aturats els posem de bombers i que pasegen els camionets i pickups adquirits a conter del poble, total tinguem que estar preparats per a qualsevol espurna de foc que s´origine en el terme. Per a no dicriminar els seguent nouvinguts a les llistes d´atur els donarem les seguents feines:

  Els aturats del mes que ve, que segur que hi hauran de nous, els posem de gruistes per anar retirant els cotxes mal aparcats del poble.

  Els del mes de març, els empleem de pintors de façanes e interiors.

  Els del mes d´abril, els empleem dins del nou servici municipal de taxi per a majors.

  Els del mes de maig, els empleem dins del nou servici d´acompanyament i cura de menuts.

  Els del mes de juny, els empleem dins del nou servici de teleasistencia per a majors.

  Els del mes de juliol i agost, els juntem i empleen dins del nou servici de custodia i manteniment de mascotes.

  Els del mes de setembre, els empleen dins del nou servici de manteniment de carrers i plaçes.

  Els del mes d´octubre, els empleen dins del nou servici municipal de manteniment de sequies i margens de bancals.

  Els del mes de novembre, els empleem dins del nou servici municipal per a la campanya per l´oliva de transport de les mateixes.

  Els del mes de desembre, que serveixquen de reforç als nou serveis municipals.

  A pagar el poble i que ningu se queixe, ja que hi ha que estar preparat i llest per a oferir el millor servei per al poble.”

  Crec que sera més millor i asenyat tindre distribuit retens degudament pertrechats estrategicament disposats, que tindre poble per poble central de bombers; amb els seus camions i resta d´equips i mitjans aeris. Per no dir el cost que suposa no nomes l´adquisicio dels nous equips sino el manteniment del mateix i personal. Ara que fer-se si que se pot fer, tanquem els ulls i au avant sense mirar en les consequencies de tot suposat.

  En quan als militars de l´UME, els agraeixc la seva tasca i la seva entrega a la nostra comunitat. Us recorde que temps enrere la generalitat ja va adquirir mitjans aeris en el seu dia i que més que dir que quan bufa de la manera en que va bufar l´aire, automaticament els protocols de seguretat aeria prohibeixen els vols d´avions en la mesura de lo posible (els comercials prohibits). Per no dir de que estaven saturats de feina, pero es molt bonico aseures i despotricar a qui no deu.

  El foc d´aci segons fonts policials, se tenen sospites més que fundaes de que ha sigut provocat.

 4. La unitat militar d’Emergències ha fet un bon paper, com tu dius Peperet, però no oblidem les tasques dels Bombers i les brigades forestals.
  Està clar que ací hi ha dos factors ha tenir en compte:
  – L’incendi ha estat provocat.
  – Si en anterioritat les brigades netejaren les pinnades, canyars i demés… tot açò tindira menys consqüències. (tenim que mirar si la culpa és dels forestals o dels de dalt, que no els interessa que el nostre entorn estiga net i cuidat)

  Preguntaré sobre açò i vos informaré.
  I si el foc és intencionat… màxim castig per al culpable!

 5. Esta noche Zapatero en la tele, en “tengo una pregunta para usted” a las 22:00 en TVE1.

  Apuestas para ver si repite el tio del cafe aparecer con la misma pregunta.

 6. Agradecer a los que apagaron el incendio no esta de más y yo me sumo a eso. En cuanto al anuncio del programa ese:

  Yo tengo varias dudas.
  ¿Por que solo hay un 5% de parados en el plató (asistentes 100), cuando en la sociedad real ese porcentaje roza el triple?. Porque asi toda la audiencia conoceria la magnitud del problema del paro, en cuanto se veria reflejado en el áforo el porcentaje real.

  ¿Tiene miedo a las preguntas?. ¿Por que acude antes a la televisión a explicar cosas de la crisis en vez de ir al Parlamento a dar explicaciones al resto de la camara de diputados?. Recordemos que el mes que vienen acude al parlamento
  ¿Quien fue el que dijo que haría del Parlamento el centro de la vida política Española?. ¿Y quien fue el que dijo que mereciamos un Gobierno que no nos mienta?.

  ¡Ah! Y viva la libertad de expresión.

 7. Id preparando todos el video y la camara respectivamente. A lo de Camps, encarate tu mismo yo no soy embajador ni portavoz de nadie, ni de nada, ni de ningún partidillo.

  ¡AH! Y viva la libertad de expresión.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s