Crònica del Ple Ordinari 27/01/09

Us oferim un petit recull sobre l’informació i els temes tractats en el ple ordinari que s’ha celebrat avui a l’Ajuntament de Benigànim.

saloplens

Hui a les 20h s’ha celebrat una sessió ordinària en el saló de plens municipal de l’Ajuntament de Benigànim, us oferim un petit recull de les notes més importants. En quant als punts d’ordre del dia, fonamentalment s’han destinat a aprovar peticions de subvencions i a corregir errors anteriors. En quant a les errades semblen que acostumen a ser ja habituals en l’equip de govern (suposats cirurgians), cosa que s’ha criticat també des de el grup socialista a l’oposició. També s’ha aprovat la retirada de llibres vells o deteriorats de la biblioteca municipal, des de el grup socialista s’ha proposat fer una mena de “Dia del Llibre” on aquestos exemplars pugen ser adquirits pel públic a un preu simbòlic per fomentar la lectura. El Partit Popular pren decisions de govern sense comptar en l’oposició, eliminant informació de les comissions, tot justificant l’agilització dels tràmits.

Per altra banda la secció de Precs i Preguntes ha estat interessant i s’han tractat diferents qüestions. El PSPV ha acusat al Partit Popular de disminuir la participació ciutadana i de la oposició en les decisions referent a les decisions de subvencions a les associacions culturals a Benigànim. Durant la legislatura del PSPV existia una comissió, on estava representada l’oposició amb vot, el grup socialista ha tirat en cara al PP que haja suprimit esta comissió i no deixe participar a l’oposició ni els ciutadans. En aquesta discussió entre la regidora del PSPV-PSOE (Rosa) i la regidora del PP (Joaquina), la popular ha reconegut el fet, però en un gest d’ignorància ha dit “que això no servia per a res per que el PSPV tenia la majoria“, en definitiva que segons aquesta regidora els plens no cal que es celebren per que com hi ha un partit que te majoria. El grup socialista ha preguntat si es requereixen els mateixos requisits per a tots els ciutadans en quant a les llicències d’obres, el grup popular ha respost que sí. S’ha preguntat a l’equip de govern sobre una factura presentada pel club de futbol Benigànim, on es presenten més de 6 milions de pessetes en “material i equipatge”, el PSPV ha exigit que es revise aquesta factura per si existiren irregularitats. S’ha preguntat al senyor Puchades sobre la seva promesa d’obrir el Centre de dia en Gener, ara ha dit que en Febrer. S’han tractat alguns assumptes més que esperem podeu consultar en el àudio complet del ple que us oferirem demà.

Valoració general de la sessió, el Partit Popular s’allunya més cada dia de la democràcia i la participació ciutadana. El to que utilitza el senyor Puchades per a respondre quant li és incomoda la pregunta, no és el adequat, i sovint deixa sense una resposta concreta evadint el tema. Al igual els demés regidors, que pareix que no sàpiguen debatir, pareix que siga necessari que estiguen tirant-se els trastos contínuament. Per altra banda, un fet que em sorprèn del govern del senyor Puchades és la seua defensa de la legitimitat de les seues accions basant-se en les accions de l’oposició quant estava en el govern. És a dir, el senyor Puchades utilitza l’argument de que “si els altres ho van fer, nosaltres podem fer-ho”, tot per reduir la pluralitat informativa i la participació tant de l’oposició com dels ciutadans en general.

+ DEMÀ ESPEREM PODER OFERIR L’ÀUDIO DEL PLE

36 pensaments sobre “Crònica del Ple Ordinari 27/01/09

 1. Y dicen de los del PP y hete aqui a un capitalista de bolsillo con mente de socialista. Aunque suene mal decirlo eso es ser más falso que el billete de 12 euros, Y no censureis, que la libertad cuesta ganarla y poco el perderla.

  El pedir responsabilidad ante los actos u omisiones, es correcto, respetable y muy deseable por parte del PSOE con semejantes cantidades dadas. Debemos aplaudir por la defensa de los intereses comunes que han ejercido en el uso de sus facultades de equipo en la oposición.

  Por mi parte los libros esos que sobraban, lo que haria seria donarlos a escuelas de Latinoamerica o a ONGs de lucha contra el analfabetismo en el mundo y NO malvenderlos a precios simbolicos.

  Estos libros aqui ya han cumplido su función y por lo tanto solo resta DONARLOS a la gente inculta de conocimiento, para que de esta foma se ilustren y formen sus mentes.

  ¡Ah! Y viva la libertad de expresión.

 2. i latre dia el camp de futbol pareixia un bancal per llaurar perque com que venia el equipo del rus, volien donar un atra imatche i efectivament, la van donar.

  Vergonyos!!

 3. em vaen dir ahir,que l;arena de platja els a costat mes de450.000pts. y el camp estava molt millor amb la gespa seca .
  Algu sap que mos costa la grada de “quiero y no puedo” que mos an fet

 4. No confundiu la magnesia en la putassa, el futbol com esport es deu de apoyar i economicament com qual sevol activitat que tinga demanda social, en lo que no estic de acuerdo, es en el suposat futbol escpectacle en els quals es paga als que juguen.

 5. Xe currante has expressat lo que jo volia dir.
  Esque hià jent que interpreta les cosses com mes li convè, com el Caps que interpreta el fallo del T. Suprem com li dona la gana.

 6. pues si ademes de estos comentaris li afixim que la factura de 36000 euros se lan gasta en la tenda de pasajae esport, propietat del entrenador del beniganim i ademes este cobra 1200 euros al mes que per 10 mesos son 12000, este te un chollo. despues diuen que si puchades cobra molt. si el comparem en este es queda al altura del vetum. yo crec que es un poc exagerat.

 7. resulta k la concejala rosa els dona la, ennorobono de lo neta k estavala hemita de san antoni i el moneta li contesta (QUE NO HAVIEN VIST A SAN ANTONI PER ALLI K CONTESTACIO PER A UN TANT CRELLENT)

 8. Vegeu com se mal interpreten les paraules!! per primera “San Antoni” mostres prou mala sombra, mala baba al dirigirte a un concejal com “moneta”; no saps ser crític sent respectuós, cosa que diu molt de com eres…en fí, en quan al que dius no és així. Rosa va dir que gràcies per haver-se netejat l’ermita, gràcies a tots i a Sant Antoni; al que José Luis en tono de broma va dir que ell no havia vist a Sant Antoni per alli. Simplement va ser això! Tan mal esta la cosa? Tampoc poden els del pp fer broma?
  Per què no et preguntes…com es que eixe tipus de neteges no es feien amb l’antic equip de govern?
  A “Pepa” dir el mateix, un poc d’educació i respecte, no?
  No dius res ara Joan?

 9. Un aclariment, l’Ajuntament de Benigànim dona subvencions mitjançant la Regidoria d’Esports, la de Cultura i la de Benestar Social. En l’antic govern municipal del PSPV era el Consell Esportiu Local l’encarregat de rebre els diners del govern municipal i repartir-lo a les entitats esportives, sembla una forma bastant participativa de repartir els diners, no?. En la Regidoria de Cultura hi havia una comissió (conforme ha explicat Rosa la regidora del PSPV) en la que hi eren presents la Tècnica sociocultural, dos representats del PSPV i un del PP, es feia una proposta de com distribuir els diners i els presents ho valoraven. Això no és deixar participar a l’oposició i donar-li veu i vot?????? En benestar social també es feia una cosa semblant. I ara que tenim???????? En esports, un intent per part del govern municipal del PP de carregar-se el Consell Esportiu Local i així eliminar obstacles, en cultura no se sap qui ni com es decideixen les subvencions i en benestar social, tampoc. Açò és millorar el funcionament de l’Ajuntament?????????? Açò és avançar en participació ciutadana????? Em sembla molt lamentable que l’excusa siga que com l’anterior govern ho feia d’una o altra forma….. ara mana ell, el PP i l’única cosa que ha demostrat es que de les comparacions no ha aprés sino que ho fa pitjor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s