Zapatero més realista

Ahir el president espanyol va respondre a les preguntes dels ciutadans al programa de TVE, “Tengo una pregunta para usted”


La valoració que podem fer és diferent segons el aspecte que mesurem, pero el que si que va quedar pales va ser un intent d’una visió més realista admetent errors. Zapatero va reconeixer els seus errors en la previsió de la crisi econòmica o en el funcionament de la Justícia, i això si més no, podem considerar-ho com un avanç en quant a l’autocrítica. Per altra banda, evidentment l’objectiu de Zapatero també, era donar una visió diferent sobre la situació econòmica, sobretot la de intentar explicar l’aval del Govern als bancs. En una qüestió com aquesta, també molt distorsionada pels mitjans, és important donar una visió explicada i argumentada, encara que és un argument fràgil de cara al públic, és un argument consistent de cara a l’estabilitat del sistema financer. Com era d’esperar, a Zapatero li va pesar durant tot el programa el fet del reconeixement diferit de la crisi, al meu parer un dels majors errors que va cometre el govern.

En una situació com la que ens trobem ara, la veritat és que s’ha de reconèixer positivament que el senyor Zapatero s’atrevira a anar al programa. Evidentment i ja en sentit polític més general, s’estableix de nou la distància que es manté entre la política i la realitat ciutadana, un distanciament que si no es supera a llarg termini acabarà en una crisi del sistema democràtic, en part per la incapacitat de la política tradicional de arribar als ciutadans.

+ Veure el programa al complet

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s