Una nova crisi, la del Partit Popular

En una situació econòmica en la que qualsevol partit a l’oposició deuria de comptar amb un relatiu avantatge, el Partit Popular es troba en una situació de crisi política

Mariano Rajoy

La mala situació econòmica que travessem fa passar mals moments als partits que es troben al govern, i en conseqüència els partits a l’oposició es trobem amb un relatiu avantatge polític. És un fet que podem extendre a la majoria de governs mundials, excepte casos excepcionals com el Regne Unit on Gordon Brown ha remuntat últimament degut a les seves diferents accions per tractar de pal·liar la crisi.

Però a l’Estat Espanyol pareix que el tòpic tampoc és aplicable. La majoria de sondatges mostren un avantatge sòlid del partit al poder, i pel contrari mostren un desgast de l’oposició. Açò és degut fonamentalment a la mala situació interna i d’imatge que travessa el Partit Popular. Tot va començar amb les diferències internes sobre el lideratge de Mariano Rajoy, i més recentment la crisi s’ha intensificat amb la trama d’espies que “El País” ha desvelat a la Comunitat de Madrid. Per si amb això la situació de descrèdit de l’oposició conservadora no era prou, la recent trama de corrupció ha esquitxat al PP madrileny i valencià i ha perjudicat encara més la situació política del partit. Amb tot això les perspectives per a les eleccions europees i per a les autonòmiques basques i galleges no poden ser més dessoladores per als conservadors.

Si el Partit Popular vol superar aquesta situació de crisi, deurà d’establir primer un lideratge sòlid i per tant amb una persona capaç, que al meu criteri no és Mariano Rajoy. Deurà també, de canviar el rumb de la seva línea política, cap a una oposició responsable i constructiva. Massa difícil? Probablement és massa demanar per al PP.

Anuncis

Un pensament sobre “Una nova crisi, la del Partit Popular

  1. NO TARDARA MUCHO EN LLEGAR AL (PAIS VALANCIA)PERO NO PASA NADA LA

    CULPA DE ZP, COMO SIENPRE EL TIENPO NOS DARA LA RAZON YA SERA TARDE VALENCIANOS SOLO NOS COSTARA 16 AÑOS DE CEGERA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s