Una dimissió necessària

Fa escassament unes hores s’ha conegut que el ministre de justícia Mariano Fernández Bermejo ha presentat la seva dimissió

marianofernandezbermejo

Bermejo, ministre de Justícia de l’Estat Espanyol, ha presentat la seva dimissió després del revol causat per la seva cacera en Jaén amb el jutge Baltasar Garzón, instructor del “cas Gürtel”, que vincula al Partit Popular a la trama de corrupció.

Era evident la necessitat de la dimissió, no tan sols pel fet de la cacera si no pel pes que ja duia per ell mateix. Primer les desavinences amb els jutges i les seves reivindicacions ja van empitjorar la seva imatge que va acabar d’empobrir-se amb la cacera i el fet de no posseir llicència de caça.

Segons el meu parer tres són els motius de la dimissió. En primer lloc la incapacitat de Bermejo de solucionar els greus problemes que pateix la Justícia a l’Estat Espanyol, com per exemple la seva escassa informatització, motius que van portar a una recent vaga. En segon lloc podem determinar dos parts de motius en la cacera mantinguda amb Garzón. Per un banda les imatges del ministre en la cacera amb cérvols abatuts podia haver ferir greument la sensibilitat de certs votants socialistes que es declaren defensors dels drets dels animals. Per altra banda amb aquesta dimissió el PSOE pot presumir de que és un partit que assumeix responsabilitats polítiques, per contraposició al Partit Popular que manté certes persones implicades en la trama de corrupció sense exigir-los la dimissió ni tan sols als que estan imputats judicialment, mireu Fabra.

Sens dubte una decisió políticament acertada. Ja que permetrà al PSOE centrar les mirades mediàtiques en la trama de corrupció que afecta a alts càrrecs del Partit Popular, amb la capacitat de mostrar-se com a exemple.

Anuncis

Un pensament sobre “Una dimissió necessària

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s