Panorama electoral a Euskadi – Part 2

En el passat article analitzàvem els spots i posicions del PNB, PSE i PP. Hui ens centrem en dos partits que lideren les formacions netament d’esquerres i/o independentistes a Euskadi


Aralar és un partit abertzale e independentista d’esquerres, però que a diferència dels abertzales radicals, defèn les seves posicions mitjançant la paraula. Aralar és un partit netament independentista i per tant un dels seus objectius és arribar a aconseguir el dret de decidir per a Euskal-Herria. És el únic partit que te com a candidat a lehendakari a una dona, Aintzane Ezenarro. Les enquestes li atorguen un paper important de cara a la formació d’un govern amb el PNV al capdavant.

Eusko-Alkartasuna és un partit format a partir d’una escissió del PNB, tot i que actualment està molt allunyat ideològicament del PNB. El partit es defineix com independentista, socialdemòcrata, pacifista i aconfessional. També podria jugar un paper protagonista en una possible coalició nacionalista.

No tenim spot, però el tercer partit del que podriem parlar és “Ezker Batua”. Aquest es un partit polític independent del on participen diferents partits, col·lectius socials i ciutadans independents d’esquerres. Es defineix com un moviment social i polític “adscrit a l’esquerra transformadora a Euskadi” i es federa voluntàriament amb Izquierda Unida a nivell estatal i europeu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s